Woning kopen Munstergeleen

Een woning kopen in Munstergeleen? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Limburg. In de nabije buurt zijn er allerhande dagelijkse voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Daarnaast tref je hier een prachtig groen natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. In totaal zijn er in deze gemeente 46.709 huizen (58,2% koop, 41,4% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde transactieprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €266.384. Op deze website bieden wij het laatste woningaanbod in Munstergeleen, contactgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Bovendien bieden we informatie over verschillende woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een heerlijke plek in Limburg.
 • Het aanbod is divers met zowel rijtjeshuizen en exclusieve chalets.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €191.000, de gemiddelde woningprijs is €266.384.
 • In de regio zijn veel voorzieningen zoals winkels, natuurgebieden, scholen, openbaar vervoer, restaurants.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteSittard-Geleen
PlaatsMunstergeleen
Postcode6151
Netnummer046 (+3146)
Inwoners (gemeente)92.429
Aantal huishoudens45.137
Aantal huishoudens met kinderen12.990
Gemiddelde huishoudensgrootte2,01
Aantal woningen46.709
Aantal koopwoningen31.848
Aantal huurwoningen14.861
Gemiddelde woonoppervlakte128 m2
Gemiddelde WOZ€191.000
Gemiddelde verkoopprijs€266.384
Gemiddeld gasverbruik1180 m3
Gemiddeld stroomverbruik2840 kWh

Woningaanbod Munstergeleen juni 2024

In onderstaande weergave bekijk je alle huizen die te koop staan in juni 2024. Selecteer op aantal kamers, bouwjaar, woonoppervlakte, vraagprijs, perceeloppervlakte, liggingen meer onderwerpen zoals energielabel en mogelijkheden voor parkeren. Interesse? Mail of bel de bewoners of makelaardij en bespreek de opties voor een bezichtiging. Bekijk ook woningen die te koop staan in Windraak, Puth, Guttecoven, Einighausen & Limbricht.

woning-te-koop-munstergeleen

Appartementen te koop Munstergeleen

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, gebouwd op centraal gelegen locaties, in de basis gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en zijn vaak onderdeel van een VvE. Vergeet niet: het woonoppervlak is niet al te groot, je hebt meestal geen eigen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alle faciliteiten om de hoek en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 – 96 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 770 m3 gas en tevens 2000 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis Munstergeleen

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn ook waardevast. Er zijn ook nadelen: weinig ruimte rondom de woning en je hebt minder lichtinval.

 • Waardevaste investering.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 72 m2 en 105 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1120 kuub gas + 2980 kWh elektriciteitsverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in Munstergeleen is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt iets meer beschutting, meer lichtinval en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan een rijtjeswoning en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 81 m2 – 131 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3090 kWh elektriciteit + 1290 m3 gas ingekocht.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Munstergeleen

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten van aandacht zijn: dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 130 m2 – 152 m2.
 • Verwachting: er wordt 3210 kWh elektra + 1450 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je bent lekker op jezelf: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 145 m2 & 190 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4020 elektra (kWh) en 1940 gas (m3) verstookt.

Stappenplan: een woning kopen in Munstergeleen

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het een goed idee om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. In de situatie dat je inzicht hebt in wat je kunt lenen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia kan je razendsnel woningen te koop in Munstergeleen Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor het bezichtigen van het huis. Wanneer je de woning doorloopt zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bieden op een woning

  Jouw bod stel je samen a.d.h.v. de te verwachten marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Tevens is het aan te raden een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze persoon gaat mee met de rondleiding door de woning en adviseert je over de bieding. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan ga je de koopakte tekenen. Bekijk goed of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De gezamenlijke koopovereenkomst passeert bij de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  De volgende stap is om de financiering van de woning definitief te regelen. Gebaseerd op woningwaarde, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen wordt vastgesteld hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Helemaal aan het einde maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en taxateurs in Munstergeleen

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden van een geschikte woning. Deze woningdeskundige zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxatie specialist is iemand die de marktwaarde van een huis inschat op basis van een aantal factoren. Een actueel taxatierapport is nodig bij het verkrijgen van een lening, een offerte voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Hieronder vind je gegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Munstergeleen en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Munstergeleen geeft je persoonlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. De bank of adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.700 & €2.500. In de lijst hierna check je contactgegevens van financieel adviseurs in Munstergeleen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Munstergeleen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Munstergeleen

In juni 2024 zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze streek. In de lijst hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Munstergeleen en direct omgeving. Belangrijk detail: het gaat hierbij om de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Klik ook direct door naar de pagina over Inboedelverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Munstergeleen kopen?

In deze gemeente Sittard-Geleen zijn er 46.709 woonhuizen. We maken onderscheid tussen 31.848 (58,2%) koopwoningen en 14.861 (41,4%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld vloeroppervlakte van 128 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €191.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €266.384. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit houdt in dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Munstergeleen. Woningen staan kort te koop en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Munstergeleen?

Een huis in Sittard-Geleen gebruikt gemiddeld 1180 m3 aan gas en 2840 kWh electriciteit. Een appartement is het meest zuinig (770 m3 per jaar aan gas en 2000 kWh elektra. Een vrijstaande villa gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1940 kuub gas p/jaar en 4020 stroom (kWh)). Een groeiend aantal bezitters van huizen te koop in Munstergeleen passen duurzame bronnen zoals dubbel glas, vloerisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, warmtepomp toe om de energienota te drukken.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Munstergeleen?

Deze omgeving kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente verblijven 92.429 mensen in 45.137 huishoudens. Wat meer specifiek: 17.898 eenpersoonshuishoudens, 14.249 families zonder kinderen en 12.990 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,01 personen (volwassenen en kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase bepaal je de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Populaire kanalen zijn Funda, Open Huizen dagen of Facebook/instagram. Hierna moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Hierna starten biedingen en onderhandelingen. Een koper gevonden? Dan leg je afspraken vast in de (voorlopige) koopakte en de notariële overdrachtsakte. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Munstergeleen?

In deze buurt zijn er verschillende bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Munstergeleen bouwen. Doe navraag bij de gemeente (www.sittard-geleen.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud voor postcodegebied 6151.

Plaats een reactie