Woning kopen Guttecoven

Een woning kopen in Guttecoven? Het is een heerlijke plek in de provincie Limburg. In de omgeving zijn er allerhande dagelijkse voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Daarnaast is er vlakbij een prachtige natuur waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er 46.709 woningen (58,2% koopwoning, 41,4% huur, particulier en woningcorporaties). De prijs van een huis is de afgelopen jaren flink gestegen richting €266.384. Op deze informatieve website vind je het recente woningaanbod in Guttecoven, contactgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Bovendien vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Limburg.
 • Je hebt de keuze uit starterswoningen en luxe villa’s.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €191.000, de gemiddelde woningprijs is €266.384.
 • In de regio vind je volop opties zoals winkels, scholen, natuurgebieden, openbaar vervoer, kinderopvang.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteSittard-Geleen
PlaatsGuttecoven
Postcode6143
Netnummer046 (+3146)
Inwoners (gemeente)92.429
Aantal huishoudens45.137
Aantal huishoudens met kinderen12.990
Gemiddelde huishoudensgrootte2,01
Aantal woningen46.709
Aantal koopwoningen31.848
Aantal huurwoningen14.861
Gemiddelde woonoppervlakte128 m2
Gemiddelde WOZ€191.000
Gemiddelde verkoopprijs€266.384
Gemiddeld gasverbruik1180 m3
Gemiddeld stroomverbruik2840 kWh

Woningaanbod Guttecoven juli 2024

In onderstaande weergave check je de beschikbare koopwoningen in juli 2024. Selecteer op ligging, woningtype, aantal kamers, perceeloppervlakte, bouwjaar, vraagprijsen additionele aspecten als woninglabel of parkeermogelijkheden. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de bewoners of makelaardij en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook huizen die te koop staan in Munstergeleen, Windraak, Einighausen, Limbricht of Sittard.

woning-te-koop-guttecoven

Appartementen te koop Guttecoven

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn betaalbaar, hebben een zeer goede bereikbaarheid, bijna altijd gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en zijn vaak onderdeel van een VvE. Negatieve aspecten zijn: het is een relatief kleine woning, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alle voorzieningen dichtbij en onderhoudsvriendelijk.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 70 m2 – 95 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 770 m3 gas en gem. 2000 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Guttecoven

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat maakt dat het een veilige investering is. Natuurlijk zijn er negatieve punten: een zeer beperkt vloeroppervlak en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 78 m2 en 105 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1120 kuub gas & 2980 kWh stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

De betekenis van een hoekhuis in Guttecoven is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, minder last van schaduw en je kunt vaak de auto goed parkeren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeshuis en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 97 m2 en 115 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3090 kWh stroom & 1290 m3 gas gebruikt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Guttecoven

Een twee onder een kap betekent 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. In en rondom het huis is veel oppervlak en veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 121 m2 en 147 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3210 kWh stroom en 1450 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je hebt het meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 145 m2 en 198 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4020 elektriciteit (kWh) en 1940 gas (m3) verbruikt

In vijf stappen een woning kopen in Guttecoven

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Wanneer je op woningjacht gaat dan adviseren wij om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Eens het duidelijk is wat jouw bestedingsruimte is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Pararius, Huispedia, Jaap.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Guttecoven Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Maak dan direct een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Bij het bekijken van de woning krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je bieding komt tot stand door de WOZ-waarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het kan handig zijn een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze woning deskundige zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en adviseert je over de bieding. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? De koopakte zal dan worden samengesteld. Neem goed door of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De gezamenlijke koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het tijd om de financiering van de woning af te handelen. A.d.h.v. woningwaarde, kosten koper, zelf in te brengen spaargeld en een bouwdepot voor verbouwing berekent de adviseur hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Afsluitend maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaars en woningtaxateurs in Guttecoven

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden van een passend koophuis. Deze woningdeskundige weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en komt op voor jouw belangen als verkoper. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de waarde van een woning bepaalt op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een taxatierapport is een dossierstuk bij het aankopen van een huis, het ophogen van een bestaande hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de bijgaande tabel vind je namen en adressen van taxatie specialisten en makelaars in Guttecoven en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een goede hypotheekadviseur in Guttecoven geeft financieel advies en helpt bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Jouw adviseur loopt jouw financiële situatie door en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.900 – €2.750. In de tabel hieronder bieden we namen en adressen van financieel adviseurs in Guttecoven.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Guttecoven. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Guttecoven

In juli 2024 zijn er weer veel woningen verkocht in deze gemeente. In de lijst hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Guttecoven en net daarbuiten. Let op: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Mogelijk ook interessant: Woonverzekeringen.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat kost nu een woning in Guttecoven kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Sittard-Geleen zijn er 46.709 huizen. Dit zijn 31.848 (58,2%) koopwoningen en 14.861 (41,4%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 128 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €191.000 en de gem. marktprijs is €266.384. De woningmarkt is vrij overspannen. Dat wil zeggen dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Guttecoven. De doorlooptijd van een woning is kort en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Guttecoven?

Een huis in Sittard-Geleen verbruikt qua energie gem. zo’n 1180 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2840 kWh stroom. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (770 m3 gas en 2000 elektra (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis neemt flink meer energie af (1940 m3 aan gas en 4020 kWh stroom). Een steeds groter deel eigenaren van huizen te koop in Guttecoven passen duurzame artikelen zoals dakisolatie, dubbel glas, zonnepanelen, warmtepomp, spouwmuurisolatie, vloerisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor type families wonen in Guttecoven?

Deze buurt kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente leven 92.429 mensen die we kunnen onderverdelen in 45.137 gezinnen. Hier wonen 17.898 eenpersoonshuishoudens, 14.249 huishoudens zonder kinderen en 12.990 gezinnen met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,01 inwoners.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen bereken je de actuele marktprijs en maak je een verkoopplan. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, een open huis dag of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Daarna zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en plan je bezichtigingen in. Daarna begint het onderhandelen. een mooi bod ontvangen? Dan leg je alles vast in het (voorlopige) koopcontract en de notariële overdrachtsakte. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Guttecoven?

In en rondom deze gemeente zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die reeds een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Guttecoven realiseren. Doe navraag bij de gemeente (www.sittard-geleen.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Rvo.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 6143.

Plaats een reactie