Woning kopen Urmond

Snel een woning kopen in Urmond? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Limburg. In de buurt heb je toegang tot meerdere faciliteiten als winkels en scholen. Daarbij vind je in de directe omgeving een schitterende natuur waar je helemaal tot rust kunt komen. De gemeente heeft 11.812 huizen (71,7% koopwoning, 28,2% huurhuis). De gemiddelde verkoopprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €279.959. Op dit huizenportaal bekijk je het laatste woningaanbod in Urmond, adressen van makelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. Ook lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een heerlijke plek in Limburg.
 • Het aanbod is heel divers met rijwoningen en luxe villa’s.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €222.000, de gemiddelde verkoopprijs is €279.959.
 • In de regio vind je volop opties zoals sportclubs, winkels, restaurants, natuurgebieden, kinderopvang.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteStein
PlaatsUrmond
Postcode6129
Netnummer046 (+3146)
Inwoners (gemeente)25.007
Aantal huishoudens11.606
Aantal huishoudens met kinderen3.644
Gemiddelde huishoudensgrootte2,14
Aantal woningen11.812
Aantal koopwoningen9.706
Aantal huurwoningen2.106
Gemiddelde woonoppervlakte144 m2
Gemiddelde WOZ€222.000
Gemiddelde verkoopprijs€279.959
Gemiddeld gasverbruik1310 m3
Gemiddeld stroomverbruik3000 kWh

Woningaanbod Urmond april 2024

Onderstaand blader je door de beschikbare koopwoningen in april 2024. Filter eenvoudig op bouwjaar, aantal kamers, ligging, woonoppervlakte, vraagprijs, woningtypeen additionele aspecten als duurzaamheid & parkeermogelijkheden. Interesse? Mail of bel de makelaardij voor een snelle bezichtiging Bekijk ook het huizenaanbod in Sittard, Limbricht, Grevenbicht, Obbicht en Papenhoven.

woning-te-koop-urmond

Aanbod appartement kopen in Urmond

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, kennen goede bereikbaarheid, vaak gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en zijn vaak onderdeel van een VvE. Niet vergeten: je hebt minder ruimte, je moet de tuin vaak delen en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Goede ligging en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 & 90 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 770 m3 gas en daarbij 1970 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Urmond

Een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt wat minder privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 73 m2 en 122 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1160 kuub gas en 2850 kWh stroom.

Aanbod hoekwoningen

Een specifiek hoekhuis in Urmond is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Ze zijn vaak wat duurder dan tussenwoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 98 m2 en 122 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3050 kWh stroom & 1330 m3 gas afgenomen.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Urmond

Een twee onder een kap wil zeggen 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor de kosten relatief beperkt blijven. De kritieke factoren zijn: dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 126 m2 en 146 m2.
 • Verwachting: er wordt 3220 kWh stroom + 1400 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Er is ontzettend veel woonruimte en je geniet een grote mate van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 143 m2 & 195 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3700 elektriciteit (kWh) & 1760 gas (m3) ingekocht.

Samenvatting: een woning kopen in Urmond

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het het beste om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Wanneer je inzicht hebt in wat jouw max. hypotheek is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Woningen bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huispedia, Vbo.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl kan je 24/7 woningen te koop in Urmond Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Je bieding stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. In veel situaties is het een aanrader om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze huis-expert loopt mee als je de woning gaat bekijken en adviseert je over de bieding. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? De koopakte kan dan opgesteld worden. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering te bevestigen. D.m.v. de overeengekomen prijs, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen middelen en te verwachten verbouwkosten en investeringen calculeert de specialist wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Als laatste breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Taxateurs en makelaardijen in Urmond

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het aankopen van een woning. Deze makelaar onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en helpt met zaken als bezichtigingen. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon beschikt over de juiste kennis en opleiding. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de waarde van jouw woning kan schatten door te kijken naar diverse aspecten. Het taxatierapport heb je nodig bij het kopen van een woning, het oversluiten van een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de onderstaande tabel tonen wij gegevens van taxatie specialisten en makelaars in Urmond en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een goede hypotheekadviseur in Urmond geeft je natuurlijk advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De financieel adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.650 & €3.250. In onderstaande lijst check je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Urmond.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Urmond. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Urmond

De afgelopen periode (april 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze gemeente. Hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Urmond en in de buurt. Disclaimer: het gaat hier enkel om vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Lees ook verder over Internet vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Hoe duur is een woning in Urmond kopen?

In de hele gemeente Stein bestaan er circa 11.812 huizen. Er zijn 9.706 (71,7%) koopwoningen en 2.106 (28,2%) huurhuizen. De gemiddelde woonoppervlakte is 144 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €222.000 en de gem. marktprijs is €279.959. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit houdt in dat er niet veel aanbod is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Urmond. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Urmond?

Een huis in Stein verbruikt qua energie gem. zo’n 1310 m3 gas en 3000 elektra (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (770 kuub gas p/jaar en 1970 elektra (kWh). Een huis dat vrijstaand is gebruikt vaak het meeste energie (1760 m3 per jaar aan gas en 3700 stroom (kWh)). Veel eigenaren van huizen te koop in Urmond passen duurzame producten zoals warmtepomp, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, zonneboiler, dakisolatie, vloerisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Welk type huishoudens wonen in Urmond?

Dit buurtschap heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente zijn 25.007 personen in 11.606 huishoudens. Wat meer specifiek: 3.596 eenpersoonshuishoudens, 4.366 families zonder kinderen en 3.644 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,14 personen.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

In de eerste fase bereken je de actuele marktprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de Open Huizen dagen of je eigen netwerk. Ook moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en leg je bezichtigen vast in de agenda. In de volgende stap krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan volgen nog de koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Urmond?

In deze buurt zijn er meestal wel bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Urmond zetten. Doe navraag bij de gemeente (www.gemeentestein.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Nibud, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 6129.

Plaats een reactie