Woning kopen Windraak

Alles weten over woning kopen in Windraak? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Limburg. In de omgeving vind je meerdere dagelijkse voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Daarnaast vind je hier een prachtig groen natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente zijn er 46.709 woningen (58,2% koophuis, 41,4% huurhuis). De gemiddelde verkoopprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €266.384. Op dit woningportaal check je het woningaanbod in Windraak, gegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. Ook lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Limburg.
 • Het aanbod is divers met zowel rijtjeshuizen en luxe villa’s.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €191.000, de gemiddelde transactieprijs is €266.384.
 • In de buurt vind je volop voorzieningen zoals openbaar vervoer, sportclubs, kinderopvang, scholen, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteSittard-Geleen
PlaatsWindraak
Postcode6153
Netnummer046 (+3146)
Inwoners (gemeente)92.429
Aantal huishoudens45.137
Aantal huishoudens met kinderen12.990
Gemiddelde huishoudensgrootte2,01
Aantal woningen46.709
Aantal koopwoningen31.848
Aantal huurwoningen14.861
Gemiddelde woonoppervlakte128 m2
Gemiddelde WOZ€191.000
Gemiddelde verkoopprijs€266.384
Gemiddeld gasverbruik1180 m3
Gemiddeld stroomverbruik2840 kWh

Woningaanbod Windraak juni 2024

In onderstaande weergave blader je door alle huizen die deze maand (juni 2024) te koop staan. Filter eenvoudig op perceeloppervlakte, aantal kamers, ligging, woningtype, vraagprijs, bouwjaaren relevante factoren als zuinigheid of aanwezigheid van parkeerplaats. Meer weten? Informeer dan bij de makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Bekijk ook het huizenaanbod in Puth, Geleen, Munstergeleen, Guttecoven & Einighausen.

woning-te-koop-windraak

Aanbod appartement kopen in Windraak

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, je vind ze veel in het centrum, zijn doorgaans gelijkvloers hebben een beperkt gas en stroom verbruik en de VvE doet het onderhoud. Maar let op: de woonoppervlakte is beperkt, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Goede ligging en zeer levensloopbestendig.
 • Woonoppervlak tussen de 62 m2 en 103 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 770 m3 gas en daarbij 2000 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis Windraak

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Natuurlijk zijn er negatieve punten: weinig ruimte rondom de woning en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 72 m2 & 108 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1120 kuub gas en gem. 2980 kWh aan elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Een specifiek hoekhuis in Windraak is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een grotere tuin, je geniet van meer privacy, er komt meer daglicht binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Je betaald wat meer in verhouding tot een rijtjeswoning en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 89 m2 – 124 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3090 kWh elektriciteit + 1290 m3 gas afgenomen.

2-onder-1-kap woningen Windraak

Een twee onder een kap betekent 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met slechts beperkte inkijk. De aanneemsom deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Nadelen zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 129 m2 en 143 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3210 kWh stroom en 1450 kuub gas ingekocht.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je geniet een grote mate van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 152 m2 – 204 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4020 elektriciteit (kWh) & 1940 gas (m3) gebruikt.

Uitleg: een woning kopen in Windraak

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het gebruikelijk om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Wanneer je weet wat je kunt betalen kan de zoektocht beginnen.

 2. Woningen bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Zoekallehuizen.nl, Pararius, Vbo.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl kan je woningen te koop in Windraak Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding door het huis. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat je wilt bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. In veel situaties is het een aanrader om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze expert gaat mee met de rondleiding door de woning en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Controleer zorgvuldig of alles klopt en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst passeert bij de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Nu is het tijd om de financiering te bevestigen. Door middel van het biedbedrag, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), zelf in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Vervolgens maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Windraak

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden en kopen van een huis. Deze persoon kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Goed om te weten: de NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxatie expert is een specialist die de marktwaarde van een object berekend op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een actueel taxatierapport is benodigd voor het kopen van een woning, het oversluiten van een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In het overzicht hieronder vind je adresgegevens van taxatie experts en makelaars in Windraak en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een deskundige hypotheekadviseur in Windraak geeft je natuurlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Een deskundig financieel adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.900 en €2.700. In de opsomming hierna vind je gegevens van financieel adviseurs in Windraak.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Windraak. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Windraak

Deze maand (juni 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze gemeente. In onderstaande visuele weergave bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Windraak en omgeving. Noemenswaardig: je ziet hier enkel de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Klik ook direct door naar de pagina over Opstalverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Hoe duur is gemiddeld een woning in Windraak kopen?

In de gemeente Sittard-Geleen zijn er 46.709 woonhuizen. Hierbij spreken we van 31.848 (58,2%) koophuizen en 14.861 (41,4%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 128 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €191.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €266.384. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit heeft als gevolg dat dat je niet veel te kiezen hebt en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Windraak. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Windraak?

Een woonhuis in Sittard-Geleen heeft een verbruik van gemiddeld 1180 kuub aardgas en 2840 kWh stroom. Een studio of appartement verbruikt het minst (770 m3 gas voor verwarming en warm water en 2000 electriciteit (kWh). Een huis dat vrijstaand is is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1940 kuub aardgas en 4020 elektra (kWh)). Veel huizenbezitters van huizen te koop in Windraak passen duurzame verwarmingsbronnen als spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonneboiler, zonnepanelen, dakisolatie, dubbel glas toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor gezinnen wonen in Windraak?

Deze buurt kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente verblijven 92.429 inwoners in 45.137 verschillende gezinnen. Het gaat om 17.898 eenpersoonshuishoudens, 14.249 gezinnen zonder kinderen en 12.990 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,01 personen (volwassenen en kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Allereerst bepaal je de vraagprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Populaire kanalen zijn Funda, Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Hierna ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en plan je bezichtigingen in. Daarna krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan leg je alles vast in het (voorlopige) koopcontract en de akte van levering bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Windraak?

In en rondom deze gemeente zijn er meestal wel bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Windraak bouwen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.sittard-geleen.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 6153.

Plaats een reactie