Woning kopen Puth

Jouw ideale woning kopen in Puth? Het is een erg populaire plek in de provincie Limburg. In de nabije buurt zijn er diverse faciliteiten zoals scholen, winkels en horeca. Tevens vind je in de directe omgeving een prachtig groen natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. In 2024 zijn er in de gemeente 16.711 woningen (72,9% koophuis, 26,8% huurhuis). De prijs van een huis is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €313.156. Op deze website vind je het huidige woningaanbod in Puth, adresgegevens van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Tevens vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een unieke plek in de provincie Limburg.
 • Je hebt de keuze uit starterswoningen en vrijstaand.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €228.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €313.156.
 • In de directe omgeving zijn diverse faciliteiten zoals scholen, natuurgebieden, kinderopvang, winkels, sportclubs.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteBeekdaelen
PlaatsPuth
Postcode6155
Netnummer046 (+3146)
Inwoners (gemeente)35.938
Aantal huishoudens16.181
Aantal huishoudens met kinderen5.315
Gemiddelde huishoudensgrootte2,18
Aantal woningen16.711
Aantal koopwoningen14.174
Aantal huurwoningen2.537
Gemiddelde woonoppervlakte163 m2
Gemiddelde WOZ€228.000
Gemiddelde verkoopprijs€313.156
Gemiddeld gasverbruik1480 m3
Gemiddeld stroomverbruik3200 kWh

Woningaanbod Puth juni 2024

Onderstaand maak je kennis met de beschikbare koopwoningen in juni 2024. Filter eenvoudig op vraagprijs, bouwjaar, aantal kamers, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, woningtypeen extra details als energielabel & mogelijkheden voor parkeren. Meer weten? Informeer dan bij het makelaarskantoor en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het huizenaanbod in Geleen, Sweikhuizen, Windraak, Munstergeleen of Guttecoven.

woning-te-koop-puth

Studio of appartement kopen in Puth

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, kennen goede bereikbaarheid, in de regel gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en vergen ook niet al te veel onderhoud. Niet vergeten: de ruimte is beperkt, je moet de tuin vaak delen en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Een fijne ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 & 93 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 960 m3 gas en gem. 2280 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Puth

Een tussenwoning is een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat maakt dat het een veilige investering is. Belangrijke aandachtspunten zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Waardevaste investering.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 76 m2 & 119 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1270 kuub gas en gem. 2950 kWh stroom.

Een hoekwoning kopen

Een specifiek hoekhuis in Puth is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt meer groen om de woning, je geniet van meer privacy, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt vaak de auto goed parkeren. Ze zijn vaak wat duurder dan rijtjeshuizen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 92 m2 en 130 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3070 kWh stroom + 1450 m3 gas ingekocht.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Puth

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met slechts beperkte inkijk. Je kunt de bouwkosten delen wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Negatieve aspecten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 121 m2 – 148 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3230 kWh elektriciteit en 1500 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je geniet van veel woonruimte, een grote tuin en je geniet een grote mate van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 147 m2 – 195 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4020 elektra (kWh) en 2000 gas (m3) afgenomen.

Uitleg: een woning kopen in Puth

 1. Bereken je max. hypotheek

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het een goed idee om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Op het moment dat je weet wat je kunt lenen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Vbo.nl, Huispedia, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl kan je 24/7 woningen te koop in Puth Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Maak dan direct een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Door een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Start met het biedingsproces

  Jouw bod stel je samen a.d.h.v. de WOZ-waarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Jij kunt ook informeren om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze deskundige zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en stelt samen met jou het bod samen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? De koopakte kan dan opgesteld worden. Loop na of alles klopt en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het zaak om de financiering van de koop te bevestigen. Op basis van aankoopwaarde, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen calculeert de specialist wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek daarbij past. In het laatste stadium onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Taxateurs en makelaardijen in Puth

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden van een geschikte woning. Hij of zij onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een specialist die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een taxatierapport heb je nodig bij het verkrijgen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Hieronder tref je adresgegevens van taxateurs en makelaars in Puth en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een erkende hypotheekadviseur in Puth geeft je natuurlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.500 en €3.000. In de opsomming hierna check je namen en adressen van financieel adviseurs in Puth.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Puth. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Puth

Deze maand (juni 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze buurt. In het overzicht hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Puth en omliggende plekken. Let op: het gaat hierbij om de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Lees op deze website ook alles over Brandverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Wat kost nu een woning in Puth kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Beekdaelen vinden we circa 16.711 huizen. Hierbij spreken we van 14.174 (72,9%) koopwoningen en 2.537 (26,8%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 163 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €228.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €313.156. De woningmarkt is vrij overspannen. Je moet er rekening mee houden dat dat je niet veel te kiezen hebt en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Puth. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Puth?

Een huis in Beekdaelen heeft een verbruik van gemiddeld 1480 m3 gas en 3200 stroom (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (960 kuub gas en 2280 kWh electriciteit. Een groot vrijstaand woonhuis neemt flink meer energie af (2000 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4020 stroom (kWh)). Een aanmerkelijk deel huizenbezitters van huizen te koop in Puth passen duurzame bronnen zoals vloerisolatie, warmtepomp, zonnepanelen, dubbel glas, zonneboiler, dakisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor gezinnen wonen in Puth?

Deze buurt heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente zijn 35.938 mensen in 16.181 verschillende gezinnen. Wat meer specifiek: 4.882 eenpersoonshuishoudens, 5.984 huishoudens zonder kinderen en 5.315 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,18 personen.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

In de eerste plaats bereken je de actuele marktprijs en maak je een publiciteitsplan. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, Open Huizen dagen of social media. Hiervoor zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en maak je afspraken voor een rondleiding. Vervolgens kunnen huizenzoekers een bod doen. Een koper gevonden? Dan leg je afspraken vast in het (voorlopige) koopcontract en de akte van overdracht (via de notaris). De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Puth?

In en rondom deze gemeente zijn diverse bouwkavels die een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Puth bouwen of laten bouwen. Informeer bij de gemeente (www.beekdaelen.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Nibud, Rvo.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 6155.

Plaats een reactie