Woning kopen Obbicht

Jouw aanstaande woning kopen in Obbicht? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Limburg. In deze levendige buurt vind je meerdere faciliteiten zoals scholen, winkels en horeca. Bovendien geniet je hier ook van mooie natuurgebieden om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. Er zijn in deze gemeente in totaal 46.709 woningen (58,2% koophuis, 41,4% huurhuizen). De gemiddelde woningprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €266.384. Op deze pagina tonen wij het huidige woningaanbod in Obbicht, contactgegevens van makelaarskantoren, taxateurs en financieel adviseurs. Verder lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Limburg.
 • Je vind hier zowel rijwoningen en grote gezinswoningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €191.000, de gemiddelde verkoopprijs is €266.384.
 • In de buurt vind je volop opties zoals kinderopvang, natuurgebieden, winkels, restaurants, sportclubs.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteSittard-Geleen
PlaatsObbicht
Postcode6125
Netnummer046 (+3146)
Inwoners (gemeente)92.429
Aantal huishoudens45.137
Aantal huishoudens met kinderen12.990
Gemiddelde huishoudensgrootte2,01
Aantal woningen46.709
Aantal koopwoningen31.848
Aantal huurwoningen14.861
Gemiddelde woonoppervlakte128 m2
Gemiddelde WOZ€191.000
Gemiddelde verkoopprijs€266.384
Gemiddeld gasverbruik1180 m3
Gemiddeld stroomverbruik2840 kWh

Woningaanbod Obbicht juni 2024

In het overzicht hieronder bekijk je het huidige beschikbare woningaanbod van juni 2024. Zoom verder in op bouwjaar, woningtype, aantal kamers, vraagprijs, woonoppervlakte, perceeloppervlakteen relevante factoren als energieprestaties & parkeermogelijkheden. Extra info nodig? Bezoek dan de verkopende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op de Woningassistent bekijk je het nieuwste woningaanbod in Grevenbicht, Urmond, Papenhoven, Holtum & Buchten.

woning-te-koop-obbicht

Eigen appartement kopen in Obbicht

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, gebouwd op centraal gelegen locaties, zijn gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en de VvE doet het onderhoud. Vergeet niet: de ruimte is beperkt, er is geen eigen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Goede ligging en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 & 103 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 770 m3 gas & 2000 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis Obbicht

Een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn doorgaans een goede investering. Nadelen zijn: vaak een klein tuintje en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een echte starterswoning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 89 m2 – 122 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1120 kuub gas & 2980 kWh stroomverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Obbicht is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Je betaald wat meer in verhouding tot tussenwoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 96 m2 & 115 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3090 kWh elektra + 1290 m3 gas verbruikt

2-onder-1 kap woning Obbicht

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen waardoor het betaalbaar is. Minpunten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 129 m2 – 142 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3210 kWh stroom en 1450 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Belangrijkste voordelen: erg veel ruimte in en om de woning en je hebt veruit de meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 152 m2 & 204 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4020 stroom (kWh) & 1940 gas (m3) gebruikt.

In vijf stappen een woning kopen in Obbicht

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het gebruikelijk om te beginnen met een financiële check. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Eens het duidelijk is wat je kunt lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via concepten als Funda, en ook Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Pararius, Huispedia, Jaap.nl kan je razendsnel woningen te koop in Obbicht Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding door het huis. Wanneer je de woning doorloopt krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Start met het biedingsproces

  Je bieding bereken je door te kijken naar de woningwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Het kan handig zijn een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze makelaar loopt mee als je de woning gaat bekijken en adviseert je over de bieding. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? De koopakte kan dan opgesteld worden. Check altijd of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te handelen. Door middel van woningwaarde, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), zelf in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen stelt de hypotheekadviseur vast hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek daarbij past. Vervolgens die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaars en taxateurs in Obbicht

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het aankopen van een woning. Deze persoon weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Belangrijk: een NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een dergelijk taxatierapport is een vereiste bij het verkrijgen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de bijgaande tabel kan je aan de slag met adressen van taxateurs en makelaars in Obbicht en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een privé hypotheekadviseur in Obbicht helpt je van A tot Z bij het afsluiten van een hypotheek. De financieel adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.850 – €3.000. In de tabel hieronder tref je namen en adressen van financieel adviseurs in Obbicht.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Obbicht. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Obbicht

Deze maand (juni 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze regio. In de lijst hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Obbicht en in de buurt. Goed om te weten: dit zijn puur vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Mogelijk ook interessant: Abonnementen vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Wat kost gemiddeld een woning in Obbicht kopen?

In deze gemeente Sittard-Geleen vinden we circa 46.709 woningen. De verdeling is als volgt: 31.848 (58,2%) koopwoningen en 14.861 (41,4%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 128 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €191.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €266.384. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit houdt in dat er niet veel aanbod is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Obbicht. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Obbicht?

Een woonhuis in Sittard-Geleen kent een gem. verbruik van 1180 m3 gas en 2840 kWh stroom. Een appartement is het meest zuinig (770 m3 gas en 2000 kWh stroom. Een groot vrijstaand woonhuis gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1940 kuub aardgas en 4020 elektra (kWh)). Veel eigenaren van huizen te koop in Obbicht passen duurzame oplossingen als dubbel glas, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, zonneboiler, warmtepomp toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type huishoudens wonen in Obbicht?

Deze regio kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente leven 92.429 inwoners die we kunnen onderverdelen in 45.137 verschillende huishoudens. Dit zijn 17.898 eenpersoonshuishoudens, 14.249 huishoudens zonder kinderen en 12.990 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,01 mensen.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Ten eerste stel je een vraagprijs op en maak je een verkoopplan. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de NVM Open Huizen Dag of via bekenden, vrienden en familie. Daarna ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en ga je bezichtigingen inplannen. In de vervolgstap kunnen huizenzoekers een bod doen. Een koper gevonden? Dan is het tijd voor de voorlopige koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Obbicht?

In en rondom deze gemeente zijn er meestal wel bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Obbicht laten uittekenen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.sittard-geleen.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Nibud, Rvo.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 6125.

Plaats een reactie