Woning kopen Grevenbicht

Alles weten over woning kopen in Grevenbicht? Het is een heerlijke plek in de provincie Limburg. In de regio heb je veel voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Daarnaast geniet je hier ook van een groot natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. De gemeente biedt 46.709 woningen (58,2% koopwoning, 41,4% huurwoningen). De gemiddelde verkoopprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €266.384. Op deze informatieve website ontdek je het nieuwe woningaanbod in Grevenbicht, adressen van kantoren als NVM-makelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. Daarnaast vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Limburg.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. rijtjeshuizen en vrijstaand.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €191.000, de gemiddelde huizenprijs is €266.384.
 • In de regio zijn veel opties zoals scholen, restaurants, natuurgebieden, sportclubs, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteSittard-Geleen
PlaatsGrevenbicht
Postcode6127
Netnummer046 (+3146)
Inwoners (gemeente)92.429
Aantal huishoudens45.137
Aantal huishoudens met kinderen12.990
Gemiddelde huishoudensgrootte2,01
Aantal woningen46.709
Aantal koopwoningen31.848
Aantal huurwoningen14.861
Gemiddelde woonoppervlakte128 m2
Gemiddelde WOZ€191.000
Gemiddelde verkoopprijs€266.384
Gemiddeld gasverbruik1180 m3
Gemiddeld stroomverbruik2840 kWh

Woningaanbod Grevenbicht juli 2024

In het overzicht hieronder bekijk je alle huizen die te koop staan in juli 2024. Zoom verder in op aantal kamers, woningtype, bouwjaar, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, liggingen andere eigenschappen zoals zuinigheid of aanwezigheid van een garage. Je kunt direct contact zoeken met de makelaardij en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook huizen die te koop staan in Urmond, Sittard, Obbicht, Papenhoven of Holtum.

woning-te-koop-grevenbicht

Aanbod appartement kopen in Grevenbicht

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, je vind ze veel in het centrum, zijn gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en zijn ook nog eens onderhoudsarm Wat wel geldt: het woonoppervlak is niet al te groot, je moet de tuin vaak delen en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Centraal gelegen en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 60 m2 – 97 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 770 m3 gas en daarbij 2000 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis Grevenbicht

Een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Wat betreft de nadelige aspecten: vaak een klein tuintje en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 78 m2 – 112 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1120 kuub gas en +/- 2980 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Grevenbicht is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je geniet van meer privacy, je geniet van lekker veel daglicht en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeswoning en hebben iets hogere stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 81 m2 – 122 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3090 kWh stroom & 1290 m3 gas verbruikt

Een 2-onder-1 kap woning kopen Grevenbicht

De betekenis van een twee onder een kap is 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte met veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten waar je op moet letten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 120 m2 & 143 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3210 kWh elektra en 1450 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Het mooiste is: erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt veruit de meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 145 m2 en 190 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4020 stroom (kWh) en 1940 gas (m3) verstookt.

In vijf stappen een woning kopen in Grevenbicht

 1. Wat kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan raden wij aan om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Als hij berekend heeft wat je kunt lenen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Huislijn.nl, Jaap.nl, Pararius, Vbo.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl kan je woningen te koop in Grevenbicht Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding door het huis. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Wat jij wil bieden stel je samen a.d.h.v. de te verwachten marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Tevens is het aan te raden een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze expert kijkt mee tijdens de bezichtiging en stelt samen met jou het bod samen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Kijk goed of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De gezamenlijke koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. De financiering definitief rondmaken

  In de volgende fase is het tijd om de financiering in orde te maken. D.m.v. koopsom, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, spaartegoeden en te verwachten verbouwkosten en investeringen wordt voor jou berekend hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Nu ben je bijna klaar. Als laatste breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaardijen en taxateurs in Grevenbicht

Een aankoopmakelaar helpt je bij het aankopen van een woning. Deze deskundige zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en komt op voor jouw belangen als verkoper. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de marktwaarde van een object berekend op basis van vaste criteria. Het taxatierapport is een dossierstuk bij het aanvragen van een lening, een offerte voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de tabel hieronder tref je namen en adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Grevenbicht en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een professionele hypotheekadviseur in Grevenbicht geeft advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.250 – €2.750. In de lijst hierna bekijk je gegevens van financieel adviseurs in Grevenbicht.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Grevenbicht. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Grevenbicht

In juli 2024 zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze streek. In het overzicht hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Grevenbicht en omliggende plekken. Noemenswaardig: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Lees op deze website ook alles over Energie vegelijken.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Grevenbicht kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Sittard-Geleen registreren wij 46.709 woonobjecten. Het gaat daarbij om 31.848 (58,2%) koopwoningen en 14.861 (41,4%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld vloeroppervlakte van 128 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €191.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €266.384. De woningmarkt is vrij oververhit. Dat wil zeggen dat dat er maar weinig aanbod is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Grevenbicht. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat is het energieverbruik van woningen in Grevenbicht?

Een woonhuis in Sittard-Geleen verbruikt qua energie gem. zo’n 1180 m3 per jaar aan gas en 2840 kWh stroom. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (770 m3 per jaar aan gas en 2000 kWh stroom. Een groot vrijstaand woonhuis is een grootverbruiker qua energie (1940 m3 gas voor verwarming en warm water en 4020 stroom (kWh)). Een groeiend aantal huizenbezitters van huizen te koop in Grevenbicht passen duurzame bronnen zoals warmtepomp, zonneboiler, dubbel glas, zonnepanelen, dakisolatie, vloerisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Welk type gezinnen wonen in Grevenbicht?

Deze gemeente heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente verblijven 92.429 inwoners in 45.137 huishoudens. Wat meer specifiek: 17.898 eenpersoonshuishoudens, 14.249 gezinnen zonder kinderen en 12.990 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,01 mensen.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste calculeer je de huidige marktprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Bekende kanalen zijn Funda, een open huis dag of je eigen netwerk. Daarna moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en ga je bezichtigingen inplannen. Hierna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan volgen nog de (voorlopige) koopakte en de overdrachtsakte bij de notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Grevenbicht?

In en rondom deze gemeente zijn er meestal wel bouwkavels met een woonbestemming. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Grevenbicht realiseren. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.sittard-geleen.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 6127.

Plaats een reactie