Woning kopen Papenhoven

Snel een woning kopen in Papenhoven? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Limburg. In en rondom deze plek heb je toegang tot veel dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Daarnaast kan je hier genieten van mooie natuurgebieden waar je helemaal tot rust kunt komen. In de gemeente zijn er 46.709 huizen (58,2% koophuis, 41,4% huurwoning). De prijs van een huis stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €266.384. Op Woningassistent.nl check je het huidige woningaanbod in Papenhoven, gegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. Tevens vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een mooie plaats in Limburg.
 • Het aanbod is heel divers met rijwoningen en vrijstaand.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €191.000, de gemiddelde transactieprijs is €266.384.
 • In de regio zijn veel voorzieningen zoals restaurants, natuurgebieden, sportclubs, openbaar vervoer, scholen.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteSittard-Geleen
PlaatsPapenhoven
Postcode6124
Netnummer046 (+3146)
Inwoners (gemeente)92.429
Aantal huishoudens45.137
Aantal huishoudens met kinderen12.990
Gemiddelde huishoudensgrootte2,01
Aantal woningen46.709
Aantal koopwoningen31.848
Aantal huurwoningen14.861
Gemiddelde woonoppervlakte128 m2
Gemiddelde WOZ€191.000
Gemiddelde verkoopprijs€266.384
Gemiddeld gasverbruik1180 m3
Gemiddeld stroomverbruik2840 kWh

Woningaanbod Papenhoven april 2024

In onderstaande weergave tref je alle woningen die in april 2024 te koop worden aangeboden. Zoom verder in op aantal kamers, woningtype, bouwjaar, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, liggingen meer onderwerpen zoals verwarming of de aanwezigheid van een kelder. Meer weten? Informeer dan bij de bewoners of makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Op ons huizenplatform vind je ook woningen die te koop staan in Obbicht, Grevenbicht, Holtum, Buchten of Born.

woning-te-koop-papenhoven

Aanbod appartement kopen in Papenhoven

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, ze zijn vaak gunstig gelegen, in de basis gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Aandachtspunten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alles gelijkvloers en lagere woonlasten.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 en 100 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 770 m3 gas en 2000 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis Papenhoven

Met een tussenwoning bedoelen we een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen zijn betaalbaar en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat maakt dat het een veilige investering is. Belangrijke aandachtspunten zijn: een kleine achtertuin en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 82 m2 – 122 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1120 kuub gas en +/- 2980 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Papenhoven is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt meer privacy, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan tussenwoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 88 m2 & 118 m2.
 • Schatting: er wordt 3090 kWh elektriciteit & 1290 m3 gas verstookt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Papenhoven

Een twee onder een kap betekent 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Het is een heel ruim huis en veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten van aandacht zijn: dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 120 m2 & 149 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3210 kWh elektriciteit en 1450 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van veel woonruimte, een grote tuin en je ervaart bijzonder veel privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 145 m2 & 202 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4020 stroom (kWh) + 1940 gas (m3) verstookt.

In 5 stappen: een woning kopen in Papenhoven

 1. Mijn maximale hypotheek

  Als je huizen gaat bekijken dan is het het beste om eerst je maximale hypotheek te weten. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Op het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je budget is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Op de website van Funda, maar ook Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Huislijn.nl, Jaap.nl, Vbo.nl kan je woningen te koop in Papenhoven zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Bel de makelaar dan direct voor een bezichtiging. Bij het doorlopen van de woning krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat jij wil bieden bepaal je op basis van de WOZ-waarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Het is vaak niet onverstandig een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze expert zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Controleer zorgvuldig of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. Deze koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis rond te maken. Door middel van het geaccepteerde bod, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen geld en directe verbouwkosten ontvang je een advies over wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek daarbij past. Nu ben je bijna klaar. Als laatste moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaars en woningtaxateurs in Papenhoven

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze huis-expert onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Advies: een NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een specialist die objectief de waarde van een huis kan vaststellen door te kijken naar diverse aspecten. Zo’n taxatierapport heb je nodig bij het aanvragen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de bijgaande tabel bekijk je adressen van taxatie specialisten en makelaars in Papenhoven en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een erkende hypotheekadviseur in Papenhoven geeft je persoonlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Jouw adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.450 – €2.800. In het schema hier bekijk je adressen van financieel adviseurs in Papenhoven.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Papenhoven. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Papenhoven

De afgelopen periode (april 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze buurt. Hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Papenhoven en omliggende plekken. Erg belangrijk: je ziet hier enkel de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Op deze website lees je ook meer over Overdrachtsbelasting.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat kost gemiddeld een woning in Papenhoven kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Sittard-Geleen bestaan er circa 46.709 huizen. Het gaat daarbij om 31.848 (58,2%) koopwoningen en 14.861 (41,4%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 128 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €191.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €266.384. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit zorgt ervoor dat het aanbod klein is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Papenhoven. Je moet er heel snel bij zijn en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Papenhoven?

Een woonhuis in Sittard-Geleen heeft een verbruik van gemiddeld 1180 m3 aan gas en 2840 elektra (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (770 kuub gas p/jaar en 2000 kWh stroom. Een vrijstaande woning gebruikt vaak het meeste energie (1940 m3 per jaar aan gas en 4020 kWh stroom). Een groeiend aantal huizenbezitters van huizen te koop in Papenhoven passen duurzame producten zoals dubbel glas, dakisolatie, zonneboiler, warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonnepanelen toe om de energierekening te verminderen.

Welk type gezinnen wonen in Papenhoven?

Deze buurt kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente wonen 92.429 inwoners die we kunnen onderverdelen in 45.137 huishoudens. Het betreft 17.898 eenpersoonshuishoudens, 14.249 huishoudens zonder kinderen en 12.990 families met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,01 mensen.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase bereken je de actuele marktprijs en maak je een publiciteitsplan. De meest gangbare middelen zijn Funda, Open Huizen dagen of je eigen netwerk. Nu ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en ga je bezichtigingen plannen. Nu krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Zit er een fraai bod tussen? Dan regel je enkel nog het voorlopige koopcontract en de overdrachtsakte bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Papenhoven?

In deze buurt zijn meerdere bouwkavels beschikbaar waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Papenhoven laten uittekenen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.sittard-geleen.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 6124.

Plaats een reactie