Woning kopen Holtum

Een woning kopen in Holtum? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Limburg. In de nabije omgeving vind je uiteenlopende voorzieningen als winkels en scholen. Bovendien vind je in de directe omgeving een heerlijk natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er 46.709 huizen (58,2% koophuis, 41,4% huur). De gemiddelde verkoopprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €266.384. Op Woningassistent.nl vind je het actuele woningaanbod in Holtum, namen en adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. Tevens lees je alles over de meest populaire woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Limburg.
 • Het aanbod is divers met zowel kleine appartementen en moderne huizen en bungalows.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €191.000, de gemiddelde prijs van een woning is €266.384.
 • In de regio zijn veel opties zoals openbaar vervoer, winkels, kinderopvang, scholen, sportclubs.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteSittard-Geleen
PlaatsHoltum
Postcode6123
Netnummer046 (+3146)
Inwoners (gemeente)92.429
Aantal huishoudens45.137
Aantal huishoudens met kinderen12.990
Gemiddelde huishoudensgrootte2,01
Aantal woningen46.709
Aantal koopwoningen31.848
Aantal huurwoningen14.861
Gemiddelde woonoppervlakte128 m2
Gemiddelde WOZ€191.000
Gemiddelde verkoopprijs€266.384
Gemiddeld gasverbruik1180 m3
Gemiddeld stroomverbruik2840 kWh

Woningaanbod Holtum juni 2024

In onderstaande weergave bekijk je de beschikbare koopwoningen in juni 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als woningtype, vraagprijs, aantal kamers, ligging, woonoppervlakte, perceeloppervlakteen relevante factoren als isolatie en de aanwezigheid van een kelder. Neem contact op met het makelaarskantoor en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het actuele woningaanbod in Papenhoven, Obbicht, Buchten, Born of Nieuwstadt.

woning-te-koop-holtum

Appartement kopen in Holtum

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, ze zijn centraal gelegen, meestal gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en vergen ook niet al te veel onderhoud. Aandachtspunten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, je moet de tuin vaak delen en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alles gelijkvloers en geen tuinonderhoud.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 62 m2 en 101 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 770 m3 gas en +/- 2000 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Holtum

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze hebben relatief lage stookkosten. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn ook waardevast. Natuurlijk zijn er negatieve punten: vaak een klein tuintje en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 77 m2 & 113 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1120 kuub gas en 2980 kWh elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

De betekenis van een hoekhuis in Holtum is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt veel meer vrijheid, in de zomer meer zonlicht en je kunt vaak de auto goed parkeren. De marktprijzen liggen wat hoger dan een tussenwoning en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 95 m2 & 121 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3090 kWh elektra & 1290 m3 gas ingekocht.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Holtum

Een twee onder een kap houdt in 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De aanneemsom deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. De kritieke factoren zijn: je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 133 m2 – 141 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3210 kWh elektra en 1450 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Belangrijkste voordelen: ontzettend veel woonruimte en je hebt het meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 154 m2 – 204 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4020 elektra (kWh) + 1940 gas (m3) verstookt.

In vijf stappen een woning kopen in Holtum

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het een goed idee om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Wanneer hij een goede calculatie heeft wat je kunt betalen kan de zoektocht beginnen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Pararius, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl kan je razendsnel woningen te koop in Holtum Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding door het huis. Op het moment dat je een bezichtiging doet zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat jij wil bieden komt tot stand door de woningwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Het kan handig zijn een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze professional zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Wordt de woning aan jou gegund? De koopakte zal dan worden samengesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De opgesteld koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het zaak om de financiering van jouw volgende huis af te handelen. Gebaseerd op koopsom, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen middelen en noodzakelijke verbouwingen wordt voor jou berekend wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek geschikt is. Als laatste die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Taxateurs en makelaardijen in Holtum

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze huis-expert heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Tip: de NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxatie specialist is iemand die de waarde van jouw woning kan schatten aan de hand van verschillende thema’s. Zo’n taxatierapport heb je nodig bij het kopen van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de onderstaande tabel bekijk je adressen van kantoren zoals taxatiebedrijven en makelaars in Holtum en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een goede hypotheekadviseur in Holtum helpt je bij het afsluiten van een passende hypotheek. Jouw financiële man kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.250 en €2.800. In de opsomming hierna bieden we contactgegevens van financieel adviseurs in Holtum.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Holtum. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Holtum

Deze maand (juni 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze streek. Hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Holtum en in de buurt. Noemenswaardig: je vindt alleen de vraagprijs, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Klik ook direct door naar de pagina over Makelaarskosten.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost een woning in Holtum kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Sittard-Geleen bestaan er circa 46.709 woonobjecten. Het gaat daarbij om 31.848 (58,2%) koophuizen en 14.861 (41,4%) huurwoningen. De gem. woonoppervlakte is 128 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €191.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €266.384. De woningmarkt is vrij oververhit. Hierdoor kunnen we stellen dan dat er maar weinig aanbod is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Holtum. De doorlooptijd van een woning is kort en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Holtum?

Een woonhuis in Sittard-Geleen heeft een verbruik van gemiddeld 1180 kuub aardgas en 2840 stroom (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (770 m3 per jaar aan gas en 2000 kWh electriciteit. Een groot vrijstaand woonhuis verbruikt de meeste energie (1940 kuub aardgas en 4020 kWh electriciteit). Een aanmerkelijk deel huiseigenaren van huizen te koop in Holtum passen duurzame producten zoals dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, zonneboiler toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor gezinnen wonen in Holtum?

Dit buurtschap is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente verblijven 92.429 personen in 45.137 verschillende huishoudens. Er wonen 17.898 eenpersoonshuishoudens, 14.249 huishoudens zonder kinderen en 12.990 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,01 mensen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Om te beginnen calculeer je de huidige marktprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Bijvoorbeeld via Funda, een open dag organiseren of je eigen netwerk. Hiervoor ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en ga je bezichtigingen inplannen. In de volgende stap gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan is het tijd voor het (voorlopige) koopcontract en de leveringsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Holtum?

In deze provincie zijn er een aantal bouwkavels met een woonbestemming. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Holtum realiseren. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.sittard-geleen.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Milieucentraal, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 6123.

Plaats een reactie