Woning kopen Geleen

Plannen om een woning te kopen in Geleen? Het is een geweldige plek in de provincie Limburg. In deze levendige buurt heb je voldoende faciliteiten als basisscholen, kinderopvang en winkels. Daarnaast geniet je hier ook van mooie natuurgebieden waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De gemeente herbergt in totaal 46.709 huizen (58,2% koop, 41,4% huurwoningen). De gemiddelde transactieprijs van een woning stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €266.384. Op dit woningplatform check je het actuele woningaanbod in Geleen, contactgegevens van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Bovendien lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Limburg.
 • Het aanbod is heel divers met starterswoningen en vrijstaand.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €191.000, de basis verkoopprijs is €266.384.
 • In deze buurt vind jij veel mogelijkheden zoals sportclubs, natuurgebieden, restaurants, winkels, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteSittard-Geleen
PlaatsGeleen
Postcode6161
Netnummer046 (+3146)
Inwoners (gemeente)92.429
Aantal huishoudens45.137
Aantal huishoudens met kinderen12.990
Gemiddelde huishoudensgrootte2,01
Aantal woningen46.709
Aantal koopwoningen31.848
Aantal huurwoningen14.861
Gemiddelde woonoppervlakte128 m2
Gemiddelde WOZ€191.000
Gemiddelde verkoopprijs€266.384
Gemiddeld gasverbruik1180 m3
Gemiddeld stroomverbruik2840 kWh

Woningaanbod Geleen juni 2024

Onderstaand verstrekken we alle woningen die in juni 2024 te koop worden aangeboden. Selecteer op vraagprijs, woonoppervlakte, woningtype, perceeloppervlakte, ligging, bouwjaaren andere woningeigenschappen als energieprestaties & rolstoelvriendelijk. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Bekijk ook huizen te koop in Sweikhuizen, Spaubeek, Puth, Windraak en Munstergeleen.

woning-te-koop-geleen

Aanbod appartement kopen in Geleen

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, ze zijn vaak gunstig gelegen, zijn gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Negatieve aspecten zijn: het is allemaal wat kleiner, vaak is er een gedeelde tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Gunstige ligging en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 67 m2 & 105 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 770 m3 gas en daarbij 2000 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis Geleen

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. De minpunten zijn: geen garage en vooral buiten minimale privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 86 m2 & 123 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1120 kuub gas en doorgaans 2980 kWh stroomverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Geleen is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt meer privacy, je hebt ook lichtinval van de zijkant en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeshuis en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 85 m2 & 131 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3090 kWh stroom en 1290 m3 gas verbruikt

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Geleen

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Je geniet van maximale ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De aanneemsom deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Minpunten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 135 m2 – 151 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3210 kWh elektriciteit en 1450 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Het mooiste is: erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt veruit de meeste privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 153 m2 en 193 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4020 elektra (kWh) & 1940 gas (m3) ingekocht.

In 5 stappen: een woning kopen in Geleen

 1. Bereken je max. hypotheek

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het verstandig om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Zodra je weet wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan de zoektocht beginnen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Huispedia kan je nagenoeg alle woningen te koop in Geleen Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Bel de makelaar dan direct voor een uitgebreide rondleiding. Bij de bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bieding stel je samen a.d.h.v. de woningwaarde en wat je maximaal kunt lenen. In veel situaties is het een aanrader om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze huis-expert gaat mee met de rondleiding door de woning en stelt samen met jou het bod samen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan wordt de koopakte opgesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. Deze koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het zaak om de financiering van de koop af te handelen. Gebaseerd op aankoopsom, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en directe verbouwkosten calculeert de specialist wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. In het laatste stadium breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Woningtaxateurs en makelaars in Geleen

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden van een geschikte woning. Deze professional zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Goed om te weten: de NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxatie specialist is iemand die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Zo’n taxatierapport heb je nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het oversluiten van een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Bijgaand kan je aan de slag met adressen van kantoren zoals taxatiebedrijven en makelaars in Geleen en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een erkende hypotheekadviseur in Geleen helpt je van A tot Z bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De bank of adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.250 en €3.000. In het schema hier verstrekken we gegevens van financieel adviseurs in Geleen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Geleen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Geleen

Recent (juni 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in de regio. In het overzicht hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Geleen en direct omgeving. Erg belangrijk: je ziet hier de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Lees op deze website ook alles over Aansprakelijkheidsverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Geleen kopen?

In de buurt van de gemeente Sittard-Geleen vinden we circa 46.709 huizen. Je vindt hier circa 31.848 (58,2%) koophuizen en 14.861 (41,4%) huurwoningen. De gem. woonoppervlakte is 128 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €191.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €266.384. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit heeft als gevolg dat het aanbod klein is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Geleen. Je moet er heel snel bij zijn en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Geleen?

Een woonhuis in Sittard-Geleen gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1180 m3 aan gas en 2840 kWh elektra. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (770 kuub gas en 2000 kWh electriciteit. Een vrijstaande woning is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1940 kuub aardgas en 4020 kWh electriciteit). Meer en meer bezitters van huizen te koop in Geleen passen duurzame oplossingen als vloerisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, dakisolatie, dubbel glas, zonneboiler toe om de energienota te drukken.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Geleen?

Dit buurtschap kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente verblijven 92.429 mensen in 45.137 huishoudens. Wat meer specifiek: 17.898 eenpersoonshuishoudens, 14.249 gezinnen zonder kinderen en 12.990 families met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,01 inwoners.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Allereerst moet je een verkoopprijs bepalen en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, een open huis dag of via bekenden, vrienden en familie. Tevens maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Daarna starten biedingen en onderhandelingen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan leg je afspraken vast in de koopakte en de leveringsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Geleen?

In de omgeving zijn diverse bouwkavels die een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Geleen laten uittekenen. Doe navraag bij de gemeente (www.sittard-geleen.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 6160, 6161, 6162, 6163, 6164, 6165, 6166, 6167.

Plaats een reactie