Woning kopen Breskens

Snel een woning kopen in Breskens? Het is een heerlijke plek in de provincie Zeeland. In de regio vind je allerhande faciliteiten als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Daarnaast geniet je hier ook van een groot natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In totaal zijn er in deze gemeente 14.152 huizen (65,9% koopwoning, 27,9% huurhuis). De gemiddelde prijs van een woning neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €294.425. Op dit woningplatform check je het nieuwe woningaanbod in Breskens, adressen van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Bovendien vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een heerlijke plek in Zeeland.
 • Het aanbod is divers met zowel starterswoningen en grotere huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €220.000, de gemiddelde prijs van een woning is €294.425.
 • In de buurt vind je volop opties zoals sportclubs, kinderopvang, scholen, winkels, restaurants.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteSluis
PlaatsBreskens
Postcode4510
Netnummer0117 (+31117)
Inwoners (gemeente)23.210
Aantal huishoudens11.278
Aantal huishoudens met kinderen3.066
Gemiddelde huishoudensgrootte2,04
Aantal woningen14.152
Aantal koopwoningen12.163
Aantal huurwoningen1.989
Gemiddelde woonoppervlakte132 m2
Gemiddelde WOZ€220.000
Gemiddelde verkoopprijs€294.425
Gemiddeld gasverbruik1270 m3
Gemiddeld stroomverbruik2480 kWh

Woningaanbod Breskens juni 2024

In het schema hierna maak je kennis met de beschikbare koopwoningen in juni 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als bouwjaar, perceeloppervlakte, aantal kamers, woningtype, woonoppervlakte, liggingen additionele aspecten als energielabel en parkeeropties. Heb je iets gevonden? Contacteer dan het makelaarskantoor voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons woningplatform bekijk je ook het nieuwste woningaanbod in Hoofdplaat, Schoondijke, Nieuwvliet, Groede & Oostburg.

woning-te-koop-breskens

Aanbod appartement kopen in Breskens

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, hebben een zeer goede bereikbaarheid, meestal gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en zijn vaak onderdeel van een VvE. Vergeet niet: de woonoppervlakte is beperkt, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Uitstekend bereikbaar en onderhoudsvriendelijk.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 & 99 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 780 m3 gas en daarbij 1820 kWh stroom.

Aanbod rijtjeshuis Breskens

Een tussenwoning is een woningtype die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn ook waardevast. Natuurlijk zijn er negatieve punten: een kleine achtertuin en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Waardevaste investering.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 88 m2 – 115 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1110 kuub gas en tevens 2200 kWh elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Breskens is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt veel meer vrijheid, meer lichtinval en je kunt vaak de auto goed parkeren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeshuizen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 90 m2 en 121 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2280 kWh stroom en 1250 m3 gas verbruikt

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Breskens

Een twee onder een kap wil zeggen 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met voldoende beschutting. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Aandachtspunten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 129 m2 en 153 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2430 kWh elektriciteit + 1220 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je bent lekker op jezelf: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 154 m2 en 197 m2.
 • Verwachting: er wordt 3100 elektra (kWh) & 1640 gas (m3) gebruikt.

Stappenplan: een woning kopen in Breskens

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan raden wij aan om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Zodra het duidelijk is wat je budget is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via platforms zoals Funda, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Vbo.nl, Pararius kan je woningen te koop in Breskens Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Bel de makelaar dan direct voor een rondleiding door het huis. Bij het doorlopen van de woning kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat je wilt bieden komt tot stand door de te verwachten marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Tevens is het aan te raden een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze expert kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan tekenen beide partijen een koopakte. Loop na of alles correct staat en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst passeert bij de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van de koop definitief te regelen. Door middel van het bod, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen middelen en te verwachten verbouwkosten en investeringen calculeert de specialist wat de maximale lening is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Afsluitend ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaars en woningtaxateurs in Breskens

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze deskundige heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Tip: de NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxatie specialist is iemand die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Het taxatierapport is een dossierstuk bij het aankopen van een huis, het ophogen van een bestaande hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In het overzicht hieronder kan je aan de slag met gegevens van taxateurs en makelaars in Breskens en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een erkend hypotheekadviseur in Breskens geeft advies bij het vinden van een goede hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €2.000 en €2.600. In de tabel hieronder verstrekken we adressen van financieel adviseurs in Breskens.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Breskens. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Breskens

Recent (juni 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze gemeente. In de zoekmachine hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Breskens en omliggende plekken. Belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Mogelijk ook interessant: Rentemiddeling.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Breskens kopen?

In de hele gemeente Sluis registreren wij 14.152 woonhuizen. De verdeling is als volgt: 12.163 (65,9%) koophuizen en 1.989 (27,9%) huurhuizen. De gem. woonoppervlakte is 132 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €220.000 en de gem. marktprijs is €294.425. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit betekent dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Breskens. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Breskens?

Een woning in Sluis kent een gem. verbruik van 1270 kuub gas p/jaar en 2480 kWh electriciteit. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (780 m3 per jaar aan gas en 1820 electriciteit (kWh). Een vrijstaande villa is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1640 m3 gas en 3100 kWh electriciteit). Een groeiend aantal huizenbezitters van huizen te koop in Breskens passen duurzame producten zoals dakisolatie, warmtepomp, zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dubbel glas toe om hun energierekening te verlagen.

Welk type huishoudens wonen in Breskens?

Deze woonplaats heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente leven 23.210 mensen in 11.278 verschillende gezinnen. Er wonen 4.215 eenpersoonshuishoudens, 3.997 families zonder kinderen en 3.066 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,04 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Als eerste bepaal je de vraagprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Bijvoorbeeld via Funda, Open Huizen dagen of social media en marktplaats. Vervolgens moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en plan je bezichtigingen in. Daarna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan regel je enkel nog de koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Breskens?

In en rondom deze gemeente zijn er een aantal bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Breskens zetten. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.gemeentesluis.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud, Consumentenbond, Rvo.nl voor postcodegebied 4503, 4510, 4511.

Plaats een reactie