Woning kopen Schoondijke

Alles weten over woning kopen in Schoondijke? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Zeeland. In de regio zijn er diverse dagelijkse voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Verder geniet je hier ook van een groen park en natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. De gemeente heeft 14.152 huizen (65,9% koophuis, 27,9% huurwoning). De gemiddelde transactieprijs van een woning is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €294.425. Op deze website vind je het huidige woningaanbod in Schoondijke, adressen van kantoren als aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Ook vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Zeeland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van bovenwoningen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €220.000, de gemiddelde transactieprijs is €294.425.
 • Je hebt hier toegang tot diverse faciliteiten zoals natuurgebieden, scholen, openbaar vervoer, restaurants, winkels.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteSluis
PlaatsSchoondijke
Postcode4515
Netnummer0117 (+31117)
Inwoners (gemeente)23.210
Aantal huishoudens11.278
Aantal huishoudens met kinderen3.066
Gemiddelde huishoudensgrootte2,04
Aantal woningen14.152
Aantal koopwoningen12.163
Aantal huurwoningen1.989
Gemiddelde woonoppervlakte132 m2
Gemiddelde WOZ€220.000
Gemiddelde verkoopprijs€294.425
Gemiddeld gasverbruik1270 m3
Gemiddeld stroomverbruik2480 kWh

Woningaanbod Schoondijke april 2024

In het overzicht hieronder verstrekken we optionele koophuizen die in april 2024 worden verkocht. Je kunt eenvoudig zoeken op bouwjaar, aantal kamers, vraagprijs, perceeloppervlakte, ligging, woningtypeen additionele aspecten als energielabel en aanwezigheid van een bad. Bel of mail de verkoopmakelaar voor een bezichtigingsmoment. Op onze website vind je ook het woningaanbod Biervliet, IJzendijke, Hoofdplaat, Breskens en Nieuwvliet.

woning-te-koop-schoondijke

Een appartement kopen in Schoondijke

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, je vind ze veel in het centrum, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en je hebt weinig onderhoud. Wat wel geldt: het is een relatief kleine woning, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Goede ligging en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 – 99 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 780 m3 gas en gem. 1820 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Schoondijke

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning gelegen in een blok van meerdere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn geliefd en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Belangrijke aandachtspunten zijn: geen garage en vooral buiten minimale privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 86 m2 en 111 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1110 kuub gas & 2200 kWh stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Schoondijke is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt meer groen om de woning, je hebt meer privacy, in de zomer meer zonlicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een rijtjeshuis en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 85 m2 – 120 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2280 kWh elektra & 1250 m3 gas verbruikt

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Schoondijke

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Meestal zijn de huizen gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Aandachtspunten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 124 m2 & 148 m2.
 • Verwachting: er wordt 2430 kWh elektra & 1220 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Je geniet van een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Let op: Goedkoop is het niet. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 153 m2 & 195 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3100 elektriciteit (kWh) & 1640 gas (m3) verstookt.

In vijf stappen een woning kopen in Schoondijke

 1. Wat kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan doe je er goed aan om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Vanaf het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je kunt lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Woningen bezichtigen

  Via websites als Funda, Huislijn.nl, Jaap.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius kan je nagenoeg alle woningen te koop in Schoondijke Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Bel de makelaar dan direct voor een bezichtiging. Door een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat jij wil bieden komt tot stand door de te verwachten marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Jij kunt ook informeren om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze makelaar gaat mee met de rondleiding door de woning en stelt samen met jou het bod samen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan wordt de koopakte opgesteld. Kijk goed of alles correct staat en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst passeert bij de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  De volgende stap is om de financiering van de woning af te ronden. Op basis van het geaccepteerde bod, notariële kosten, kosten koper, belastingen, spaargeld dat je zelf meeneemt en een bouwdepot voor verbouwing wordt voor jou berekend welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. In de laatste fase breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaars en taxateurs in Schoondijke

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze huis-expert weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een specialist die de marktwaarde van een huis inschat door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een taxatierapport is een vereiste bij het aankopen van een huis, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de onderstaande tabel vind je adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in Schoondijke en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een erkende hypotheekadviseur in Schoondijke geeft financieel advies en helpt bij het vinden van een goede hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.900 & €3.050. In de lijst hierna bieden we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Schoondijke.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Schoondijke. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Schoondijke

Recent (april 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze regio. In de zoekmachine hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Schoondijke en omliggende plekken. Erg belangrijk: het gaat hier enkel om vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Lees op deze website ook alles over Aflossen hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Wat kost nu een woning in Schoondijke kopen?

In en rondom de gemeente Sluis registreren wij 14.152 huizen. Je vindt hier circa 12.163 (65,9%) koopwoningen en 1.989 (27,9%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. woonoppervlak van 132 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €220.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €294.425. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat wil zeggen dat er maar beperkt aanbod is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Schoondijke. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat is het energieverbruik van woningen in Schoondijke?

Een huis in Sluis heeft een verbruik van gemiddeld 1270 m3 aan gas en 2480 kWh electriciteit. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (780 kuub gas p/jaar en 1820 stroom (kWh). Een huis dat vrijstaand is verbruikt de meeste energie (1640 kuub gas en 3100 kWh stroom). Steeds meer huiseigenaren van huizen te koop in Schoondijke passen duurzame oplossingen als dakisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, warmtepomp, dubbel glas, zonneboiler toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor type families wonen in Schoondijke?

Deze woonplaats wordt omschreven als erg In de gemeente wonen 23.210 personen die we kunnen onderverdelen in 11.278 gezinnen. Dit zijn 4.215 eenpersoonshuishoudens, 3.997 huishoudens zonder kinderen en 3.066 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,04 mensen.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

In de eerste plaats moet je een verkoopprijs bepalen en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de Open Huizen dagen van NVM of Facebook/instagram. Vervolgens moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en maak je afspraken voor een rondleiding. Daarna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de (voorlopige) koopakte en de leveringsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Schoondijke?

In deze streek zijn er meestal wel bouwkavels met een woonbestemming. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Schoondijke bouwen of laten bouwen. Neem contact op met de gemeente (www.gemeentesluis.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Milieucentraal, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 4507, 4515.

Plaats een reactie