Woning kopen Hoofdplaat

Van plan om een woning te kopen in Hoofdplaat? Het is een heerlijke plek in de provincie Zeeland. Op korte afstand heb je verschillende voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Bovendien is er vlakbij een prachtig groen natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. De gemeente herbergt in totaal 14.152 woningen (65,9% koop, 27,9% huur). De koopsom van een huis stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €294.425. Op deze informatieve website bieden wij het huidige woningaanbod in Hoofdplaat, adressen van kantoren als verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Verder vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een graag bezochte plek in Zeeland.
 • Je vind hier onder andere bovenwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €220.000, de gemiddelde verkoopprijs is €294.425.
 • In de regio vind je volop faciliteiten zoals natuurgebieden, scholen, winkels, sportclubs, restaurants.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteSluis
PlaatsHoofdplaat
Postcode4513
Netnummer0117 (+31117)
Inwoners (gemeente)23.210
Aantal huishoudens11.278
Aantal huishoudens met kinderen3.066
Gemiddelde huishoudensgrootte2,04
Aantal woningen14.152
Aantal koopwoningen12.163
Aantal huurwoningen1.989
Gemiddelde woonoppervlakte132 m2
Gemiddelde WOZ€220.000
Gemiddelde verkoopprijs€294.425
Gemiddeld gasverbruik1270 m3
Gemiddeld stroomverbruik2480 kWh

Woningaanbod Hoofdplaat juni 2024

In het overzicht hieronder bekijk je alle huizen die te koop staan in juni 2024. Selecteer op vraagprijs, perceeloppervlakte, woningtype, bouwjaar, ligging, aantal kamersen additionele aspecten als verwarming of aanwezigheid van parkeerplaats. Meer weten? Informeer dan bij de verkopende makelaar voor een snelle bezichtiging Op ons woningplatform bekijk je ook het huizenaanbod in Schoondijke, Biervliet, Breskens, Nieuwvliet & Groede.

woning-te-koop-hoofdplaat

Studio of appartement kopen in Hoofdplaat

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, meestal gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en het onderhoud is zeer beperkt. Belangrijke nadelen: de woonoppervlakte is beperkt, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alle faciliteiten om de hoek en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 & 95 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 780 m3 gas en 1820 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Hoofdplaat

Een tussenwoning is een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Er zijn ook nadelen: een kleine achtertuin en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • Vloeroppervlakte tussen de 90 m2 & 105 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1110 kuub gas en tevens 2200 kWh stroom.

Aanbod hoekwoningen

Een net hoekhuis in Hoofdplaat is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt iets meer beschutting, je geniet van lekker veel daglicht en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 82 m2 – 129 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2280 kWh elektriciteit + 1250 m3 gas verbruikt

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Hoofdplaat

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 135 m2 en 144 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2430 kWh elektra & 1220 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je ervaart bijzonder veel privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 150 m2 en 197 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3100 elektriciteit (kWh) & 1640 gas (m3) verbruikt

Stappenplan: een woning kopen in Hoofdplaat

 1. Mijn maximale hypotheek

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het gebruikelijk om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Op het moment dat hij berekend heeft wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan de zoektocht beginnen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Pararius, Vbo.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl kan je 24/7 woningen te koop in Hoofdplaat zoeken. Heb je iets moois gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Bij het doorlopen van de woning kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Bieden op een woning

  Je bieding bereken je door te kijken naar de marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Eventueel kan je kiezen om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Hij of zij zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? De koopakte kan dan opgesteld worden. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De opgesteld koopovereenkomst passeert bij de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis rond te maken. Op basis van het biedbedrag, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen wordt voor jou berekend wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Helemaal aan het einde maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Woningtaxateurs en makelaars in Hoofdplaat

Een aankoopmakelaar helpt je bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze expert kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en helpt je bij het verkoopproces. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxatie specialist is iemand die de marktwaarde van een object berekend op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een actueel taxatierapport is benodigd voor het kopen van een woning, een offerte voor een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In het overzicht hieronder bekijk je adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Hoofdplaat en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een professionele hypotheekadviseur in Hoofdplaat geeft je passend en persoonlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. Jouw financiële man kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.500 en €2.950. In het schema hier verstrekken we namen en adressen van financieel adviseurs in Hoofdplaat.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Hoofdplaat. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Hoofdplaat

De afgelopen periode (juni 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in de regio. In onderstaande visuele weergave check je de onlangs verkochte woningen in Hoofdplaat en direct omgeving. Erg belangrijk: je vindt alleen de vraagprijs, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Bekijk ook meer info over Nationale Hypotheekgarantie.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Hoe duur is een woning in Hoofdplaat kopen?

In de buurt van de gemeente Sluis registreren wij 14.152 woningen. Je vindt hier circa 12.163 (65,9%) koophuizen en 1.989 (27,9%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld vloeroppervlakte van 132 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €220.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €294.425. De woningmarkt is krap. Dit zorgt ervoor dat er niet veel aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Hoofdplaat. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Hoofdplaat?

Een woonobject in Sluis verbruikt qua energie gem. zo’n 1270 kuub aardgas en 2480 kWh electriciteit. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (780 kuub gas en 1820 kWh stroom. Een woning die vrijstaand gebouwd is is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1640 kuub gas p/jaar en 3100 kWh elektra). Veel bezitters van huizen te koop in Hoofdplaat passen duurzame artikelen zoals spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, zonneboiler, dubbel glas, zonnepanelen toe om te besparen op energiekosten.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Hoofdplaat?

Deze buurt kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente zijn 23.210 personen in 11.278 verschillende gezinnen. Wat meer specifiek: 4.215 eenpersoonshuishoudens, 3.997 huishoudens zonder kinderen en 3.066 families met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,04 mensen.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste stel je een vraagprijs op en maak je een verkoopplan. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, een open dag organiseren of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Daarbij style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en ga je bezichtigingen plannen. In de volgende stap kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan teken je de koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Hoofdplaat?

In deze provincie zijn diverse bouwkavels met woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Hoofdplaat plaatsen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.gemeentesluis.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Nibud, Consumentenbond voor postcodegebied 4513.

Plaats een reactie