Woning kopen Nieuwvliet

Jouw aanstaande woning kopen in Nieuwvliet? Het is een heerlijke plek in de provincie Zeeland. In en rondom deze plek heb je toegang tot verschillende dagelijkse voorzieningen als winkels, OV en scholen. In aanvulling daarop vind je in de directe omgeving een groot natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In totaal zijn er in deze gemeente 14.152 huizen (65,9% koopwoning, 27,9% huurwoning). De gemiddelde transactieprijs van een woning is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €294.425. Op dit huizenplatform blader je door het beschikbare woningaanbod in Nieuwvliet, gegevens van makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekspecialisten. Ook lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Zeeland.
 • Je vind hier onder andere bovenwoningen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €220.000, de gemiddelde prijs van een woning is €294.425.
 • In deze buurt vind jij veel mogelijkheden zoals winkels, openbaar vervoer, sportclubs, kinderopvang, restaurants.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteSluis
PlaatsNieuwvliet
Postcode4504
Netnummer0117 (+31117)
Inwoners (gemeente)23.210
Aantal huishoudens11.278
Aantal huishoudens met kinderen3.066
Gemiddelde huishoudensgrootte2,04
Aantal woningen14.152
Aantal koopwoningen12.163
Aantal huurwoningen1.989
Gemiddelde woonoppervlakte132 m2
Gemiddelde WOZ€220.000
Gemiddelde verkoopprijs€294.425
Gemiddeld gasverbruik1270 m3
Gemiddeld stroomverbruik2480 kWh

Woningaanbod Nieuwvliet juli 2024

Onderstaand bieden we de beschikbare koopwoningen in juli 2024. Zoek op perceeloppervlakte, ligging, bouwjaar, aantal kamers, woonoppervlakte, vraagprijsen meer onderwerpen zoals CV-ketel en de aanwezigheid van een kelder. Extra info nodig? Bezoek dan de betreffende makelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook woningen die te koop staan in Breskens, Hoofdplaat, Groede, Oostburg en Geersdijk.

woning-te-koop-nieuwvliet

Een appartement kopen in Nieuwvliet

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Deze studio’s zijn voordelig, je vind ze veel in het centrum, bijna altijd gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en vallen vaak binnen een VvE constructie. Minpunten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, een tuin ontbreekt vaak en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Een prettige ligging en minder energiekosten.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 64 m2 en 98 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 780 m3 gas en daarbij 1820 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Nieuwvliet

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat maakt dat het een veilige investering is. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte rondom de woning en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 86 m2 en 120 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1110 kuub gas en daarbij 2200 kWh stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Nieuwvliet is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt iets meer beschutting, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan een rijtjeswoning en hebben iets hogere stookkosten.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 85 m2 & 128 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2280 kWh elektriciteit + 1250 m3 gas ingekocht.

2-onder-1 kap woning Nieuwvliet

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Je geniet van maximale ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het financieel haalbaar blijft. Minpunten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 132 m2 & 149 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2430 kWh elektriciteit en 1220 kuub gas ingekocht.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt veruit de meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 147 m2 – 194 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3100 elektriciteit (kWh) + 1640 gas (m3) verbruikt

Uitleg: een woning kopen in Nieuwvliet

 1. Bereken je max. hypotheek

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het verstandig om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer hij een goede calculatie heeft wat je kunt betalen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Huispedia, Huislijn.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl kan je razendsnel woningen te koop in Nieuwvliet Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Tijdens een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Breng een bod uit

  Wat je wilt bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Tevens is het aan te raden een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze makelaar zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en adviseert je over de bieding. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Kijk goed of alles klopt en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen in orde te maken. A.d.h.v. woningwaarde, kosten koper (k.k.), in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen stelt de hypotheekadviseur vast wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek daarbij past. Nu ben je bijna klaar. Als laatste onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Nieuwvliet

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze specialist zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en komt op voor jouw belangen als verkoper. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een deskundige die de marktwaarde van een object berekend op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Zo’n taxatierapport heb je nodig bij het kopen van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de bijgaande tabel vind je gegevens van taxateurs en makelaars in Nieuwvliet en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een professionele hypotheekadviseur in Nieuwvliet helpt je bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Een deskundig financieel adviseur loopt jouw financiële situatie door en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.200 – €3.000. In de volgende weergave check je namen en adressen van financieel adviseurs in Nieuwvliet.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Nieuwvliet. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Nieuwvliet

De afgelopen tijd (juli 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in de regio. In onderstaande visuele weergave bekijk je onlangs verkochte woningen in Nieuwvliet en omliggende plekken. Disclaimer: het gaat hier enkel om vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Mogelijk ook interessant: Advieskosten hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat kost een woning in Nieuwvliet kopen?

In de hele gemeente Sluis vinden we circa 14.152 woonobjecten. We maken onderscheid tussen 12.163 (65,9%) koophuizen en 1.989 (27,9%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. woonoppervlak van 132 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €220.000 en de gem. marktprijs is €294.425. De woningmarkt is vrij overspannen. Dat houdt in dat dat er maar weinig aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Nieuwvliet. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Nieuwvliet?

Een woonhuis in Sluis verbruikt gemiddeld 1270 m3 aan gas en 2480 kWh electriciteit. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (780 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1820 kWh electriciteit. Een huis dat vrijstaand is is een grootverbruiker qua energie (1640 m3 gas voor verwarming en warm water en 3100 kWh stroom). Veel bezitters van huizen te koop in Nieuwvliet passen duurzame producten zoals dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, zonnepanelen toe om hun energiekosten te minderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Nieuwvliet?

Deze regio is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente zijn 23.210 personen in 11.278 verschillende huishoudens. Het gaat om 4.215 eenpersoonshuishoudens, 3.997 gezinnen zonder kinderen en 3.066 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,04 personen (volwassenen en kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Om te beginnen calculeer je de huidige marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Bijvoorbeeld via Funda, Open Huizen dagen of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Daarna moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en ga je bezichtigingen inplannen. In de vervolgstap gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan resteert alleen nog de voorlopige koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Nieuwvliet?

In deze provincie zijn er verschillende bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Nieuwvliet bouwen. Informeer bij de gemeente (www.gemeentesluis.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Nibud, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 4504.

Plaats een reactie