Woning kopen Biervliet

Jouw ideale woning kopen in Biervliet? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Zeeland. In de nabije buurt heb je allerhande voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Daarnaast ontdek je hier een groen park en natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente zijn er in totaal 27.080 woningen (68,2% koop, 29,6% huur). De gemiddelde prijs van een huis is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €252.263. Op deze informatieve website check je het huidige woningaanbod in Biervliet, gegevens van makelaardijen, taxateurs en hypotheekspecialisten. Bovendien lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Zeeland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van kleine appartementen en grotere woningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €182.000, de gemiddelde transactieprijs is €252.263.
 • In de buurt vind je volop mogelijkheden zoals restaurants, openbaar vervoer, scholen, winkels, sportclubs.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteTerneuzen
PlaatsBiervliet
Postcode4521
Netnummer0115 (+31115)
Inwoners (gemeente)54.426
Aantal huishoudens25.688
Aantal huishoudens met kinderen7.665
Gemiddelde huishoudensgrootte2,09
Aantal woningen27.080
Aantal koopwoningen22.020
Aantal huurwoningen5.060
Gemiddelde woonoppervlakte120 m2
Gemiddelde WOZ€182.000
Gemiddelde verkoopprijs€252.263
Gemiddeld gasverbruik1200 m3
Gemiddeld stroomverbruik2540 kWh

Woningaanbod Biervliet juni 2024

Onderstaand bekijk je het huidige beschikbare woningaanbod van juni 2024. Zoek specifiek o.b.v. aantal kamers, ligging, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, bouwjaar, woningtypeen relevante factoren als energieneutraal of rolstoelvriendelijk. Interesse? Mail of bel de makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Bekijk ook huizen die te koop staan in IJzendijke, Zuidzande, Schoondijke, Hoofdplaat of Breskens.

woning-te-koop-biervliet

Aanbod appartement kopen in Biervliet

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, gebouwd op centraal gelegen locaties, in de basis gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en vergen ook niet al te veel onderhoud. Negatieve aspecten zijn: de ruimte is beperkt, er is geen eigen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Goede ligging en geen tuinonderhoud.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 64 m2 en 91 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 750 m3 gas en tevens 2060 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Biervliet

Een tussenwoning is een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je zit dus aan beide kanten vast. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn ook waardevast. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt wat minder privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 79 m2 en 113 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1090 kuub gas en 2290 kWh aan stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Biervliet is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt meer groen om de woning, je hebt meer privacy, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met tussenwoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 81 m2 – 114 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2420 kWh stroom + 1250 m3 gas gebruikt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Biervliet

De definitie van een twee onder een kap is: 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Je kunt de bouwkosten delen waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Nadelen zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 121 m2 & 145 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2750 kWh stroom & 1300 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt enorm veel (woon)ruimte en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 145 m2 – 196 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3250 elektra (kWh) + 1620 gas (m3) ingekocht.

Stappenplan: een woning kopen in Biervliet

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het verstandig om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Op het moment dat het duidelijk is wat je budget is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via websites als Funda, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Vbo.nl kan je woningen te koop in Biervliet Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Tijdens een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Breng een bod uit

  Je bieding zal afhangen van de te verwachten marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het is vaak niet onverstandig een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Hij of zij loopt mee als je de woning gaat bekijken en adviseert je over de bieding. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Is jouw bod het winnende bod? De koopakte zal dan worden samengesteld. Neem goed door of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden staan. De koopovereenkomst passeert bij de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van de koop rond te maken. Door middel van het bod, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen geld en te verwachten verbouwkosten en investeringen calculeert de specialist welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek daarbij past. Als laatste die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Taxateurs en makelaars in Biervliet

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze expert onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxatie expert is een specialist die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een taxatierapport is verplicht voor de financiering van de aankoop van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In het overzicht hieronder kan je aan de slag met contactgegevens van taxatie experts en makelaars in Biervliet en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een erkende hypotheekadviseur in Biervliet geeft financieel advies en helpt bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De financieel adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.650 – €3.000. In de tabel hieronder verstrekken we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Biervliet.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Biervliet. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Biervliet

De afgelopen periode (juni 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze buurt. In de lijst hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Biervliet en omliggende plekken. Noemenswaardig: dit zijn puur vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Check ook meer details over Marktwaarde woning.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Wat kost nu een woning in Biervliet kopen?

In de gemeente Terneuzen zijn er ruim 27.080 woonobjecten. Je vindt hier circa 22.020 (68,2%) koophuizen en 5.060 (29,6%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 120 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €182.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €252.263. De woningmarkt is krap. Dat houdt in dat dat je niet veel te kiezen hebt en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Biervliet. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Biervliet?

Een woning in Terneuzen gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1200 m3 aan gas en 2540 elektra (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (750 kuub aardgas en 2060 elektra (kWh). Een huis dat vrijstaand is is een grootverbruiker qua energie (1620 m3 aan gas en 3250 elektra (kWh)). Een aanmerkelijk deel bezitters van huizen te koop in Biervliet passen duurzame investeringen zoals warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Biervliet?

Deze omgeving is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente wonen 54.426 personen in 25.688 huishoudens. Dit zijn 9.446 eenpersoonshuishoudens, 8.577 gezinnen zonder kinderen en 7.665 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,09 mensen.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen bepaal je de vraagprijs en maak je een verkoopplan. Populaire kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of je eigen netwerk. Nu maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en plan je bezichtigingen in. Nu kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Een koper gevonden? Dan leg je afspraken vast in de voorlopige koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Biervliet?

In de omgeving zijn diverse bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Biervliet bouwen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.terneuzen.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Nibud, Rvo.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 4520, 4521.

Plaats een reactie