Woning kopen IJzendijke

Van plan om een woning te kopen in IJzendijke? Het is een erg populaire plek in de provincie Zeeland. In de buurt zijn er verschillende voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Tevens ontdek je hier een prachtige natuur waar je heerlijk samen kunt zijn. De gemeente biedt 14.152 huizen (65,9% koopwoning, 27,9% huur). De prijs van een huis is recent fors gestegen en komt nu uit op €294.425. Op deze website bekijk je het recente woningaanbod in IJzendijke, adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Bovendien tonen wij extra informatie over huizentypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Zeeland.
 • Het aanbod is divers met zowel starterswoningen en luxe villa’s.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €220.000, de gemiddelde verkoopprijs is €294.425.
 • In de regio vind je volop faciliteiten zoals scholen, sportclubs, restaurants, kinderopvang, winkels.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteSluis
PlaatsIJzendijke
Postcode4522
Netnummer0117 (+31117)
Inwoners (gemeente)23.210
Aantal huishoudens11.278
Aantal huishoudens met kinderen3.066
Gemiddelde huishoudensgrootte2,04
Aantal woningen14.152
Aantal koopwoningen12.163
Aantal huurwoningen1.989
Gemiddelde woonoppervlakte132 m2
Gemiddelde WOZ€220.000
Gemiddelde verkoopprijs€294.425
Gemiddeld gasverbruik1270 m3
Gemiddeld stroomverbruik2480 kWh

Woningaanbod IJzendijke juni 2024

Bijgaand ontdek je alle huizen die te koop staan in juni 2024. Filter eenvoudig op bouwjaar, woningtype, vraagprijs, perceeloppervlakte, aantal kamers, liggingen extra details als energieneutraal of rolstoelvriendelijk. Extra info nodig? Bezoek dan het makelaarskantoor voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het actuele woningaanbod in Zuidzande, Cadzand, Biervliet, Schoondijke en Hoofdplaat.

woning-te-koop-ijzendijke

Appartement kopen in IJzendijke

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, vaak gelegen op een centrale plek, bijna altijd gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en de VvE doet het onderhoud. Vergeet niet: het is een relatief kleine woning, een tuin ontbreekt vaak en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Gunstige ligging en een gunstige aanschafprijs.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 en 96 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 780 m3 gas & 1820 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen IJzendijke

De betekenis van een tussenwoning is een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat maakt dat het een veilige investering is. Let wel op de volgende punten: een kleine achtertuin en je hebt minder lichtinval.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 85 m2 & 108 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1110 kuub gas en tevens 2200 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod hoekwoningen

Een net hoekhuis in IJzendijke is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt meer privacy, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je hebt meer opties voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot een rijtjeshuis en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 92 m2 & 124 m2.
 • Schatting: er wordt 2280 kWh elektra & 1250 m3 gas ingekocht.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen IJzendijke

De definitie van een twee onder een kap is: 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het betaalbaar is. De kritieke factoren zijn: dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 121 m2 – 148 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2430 kWh stroom & 1220 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Je geniet van veel ruimte rondom de woning en je ervaart bijzonder veel privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 150 m2 – 196 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3100 elektriciteit (kWh) + 1640 gas (m3)afgenomen.

Samenvatting: een woning kopen in IJzendijke

 1. Mijn maximale hypotheek

  Wanneer je op woningjacht gaat dan raden wij aan om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Wanneer je weet wat jouw bestedingsruimte is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via websites als Funda, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl, Huispedia kan je vrijwel alle woningen te koop in IJzendijke Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide rondleiding. Door een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bieding zal afhangen van de waarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). In veel situaties is het een aanrader om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze woning deskundige loopt mee als je de woning gaat bekijken en adviseert je over de bieding. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Neem goed door of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. De financiering definitief rondmaken

  De volgende stap is om de financiering af te ronden. Door middel van aankoopwaarde, kosten koper (k.k.), eigen middelen en noodzakelijke verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek geschikt is. Vervolgens maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaardijen en woningtaxateurs in IJzendijke

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze expert kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Tip: de NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een actueel taxatierapport is een vereiste bij het aankopen van een huis, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Bijgaand kan je aan de slag met adressen van kantoren zoals taxatiebedrijven en makelaars in IJzendijke en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een erkende hypotheekadviseur in IJzendijke helpt je van A tot Z bij het verkrijgen van een hypotheek. Jouw adviseur loopt jouw financiële situatie door en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.250 – €2.600. In de lijst hierna check je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in IJzendijke.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in IJzendijke. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in IJzendijke

De afgelopen tijd (juni 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in de regio. Hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in IJzendijke en net daarbuiten. Let op: dit zijn alleen de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Mogelijk ook interessant: Toetsinkomen hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in IJzendijke kopen?

In de gemeente Sluis zijn er ruim 14.152 woonobjecten. Je vindt hier circa 12.163 (65,9%) koopwoningen en 1.989 (27,9%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een gebruiksoppervlakte van gemiddeld 132 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €220.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €294.425. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit houdt in dat er niet veel aanbod is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in IJzendijke. Je moet er heel snel bij zijn en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat is het energieverbruik van woningen in IJzendijke?

Een huis in Sluis gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1270 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2480 kWh stroom. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (780 m3 gas en 1820 elektra (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1640 m3 gas voor verwarming en warm water en 3100 kWh elektra). Een groeiend aantal huizenbezitters van huizen te koop in IJzendijke passen duurzame producten zoals zonneboiler, zonnepanelen, dubbel glas, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, warmtepomp toe om hun energiekosten te minderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in IJzendijke?

Dit gebied kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente verblijven 23.210 inwoners in 11.278 verschillende huishoudens. Het gaat om 4.215 eenpersoonshuishoudens, 3.997 huishoudens zonder kinderen en 3.066 families met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,04 personen.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen calculeer je de huidige marktprijs en maak je een publiciteitsplan. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, een open huis dag of via bekenden, vrienden en familie. Daarbij moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en maak je afspraken voor een rondleiding. Vervolgens kunnen huizenzoekers een bod doen. Een passend bod ontvangen? Dan leg je afspraken vast in de koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in IJzendijke?

In en rondom deze gemeente zijn er verschillende bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in IJzendijke zetten. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.gemeentesluis.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Milieucentraal, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 4515, 4522.

Plaats een reactie