Woning kopen Stede Broec

Jouw ideale woning kopen in Stede Broec? Het is een gezellige plaats in de provincie Noord-Holland. In en rondom deze plek heb je toegang tot verschillende voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Tevens vind je in de directe omgeving een groen park en natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. De gemeente heeft 9.253 huizen (69,6% koopwoning, 30,3% huur). De gemiddelde prijs van een woning is de afgelopen jaren flink gestegen richting €327.041. Op dit huizenportaal bekijk je het nieuwe woningaanbod in Stede Broec, gegevens van makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekmakelaars. Daarnaast lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een actieve plaats in Noord-Holland.
 • Je vind hier zowel benedenwoningen en vrijstaand.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €243.000, de gemiddelde huizenprijs is €327.041.
 • In de directe omgeving zijn diverse voorzieningen zoals scholen, winkels, restaurants, sportclubs, kinderopvang.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteStede Broec
Postcode1611
Netnummer0228 (+31228)
Inwoners (gemeente)21.726
Aantal huishoudens9.161
Aantal huishoudens met kinderen3.434
Gemiddelde huishoudensgrootte2,34
Aantal woningen9.253
Aantal koopwoningen8.268
Aantal huurwoningen985
Gemiddelde woonoppervlakte125 m2
Gemiddelde WOZ€243.000
Gemiddelde verkoopprijs€327.041
Gemiddeld gasverbruik1220 m3
Gemiddeld stroomverbruik2830 kWh

Woningaanbod Stede Broec juni 2024

In ons overzicht verstrekken we alle woningen die in juni 2024 te koop worden aangeboden. Filter eenvoudig op woningtype, aantal kamers, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, bouwjaar, vraagprijsen andere woningeigenschappen als energieneutraal of de aanwezigheid van een kelder. Interesse? Mail of bel de makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Bekijk ook het huizenaanbod in Drechterland, Hoorn, Enkhuizen, Wormerland & Oostzaan.

woning-te-koop-stede-broec

Appartementen te koop Stede Broec

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, je vind ze veel in het centrum, vaak gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Belangrijke nadelen: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alle voorzieningen dichtbij en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 & 105 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 650 m3 gas + 1780 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Stede Broec

De betekenis van een tussenwoning is een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Er zijn ook nadelen: vaak een klein tuintje en je hebt wat minder privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 75 m2 – 119 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1110 kuub gas en tevens 2710 kWh aan stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Stede Broec is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt meer groen om de woning, je hebt wat minder inkijk, je geniet van lekker veel daglicht en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan rijwoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 87 m2 en 129 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2740 kWh stroom en 1260 m3 gas verstookt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Stede Broec

De definitie van een twee onder een kap is: 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst zodat de kosten beheersbaar blijven. Aandachtspunten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 134 m2 en 143 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3110 kWh elektriciteit en 1280 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Belangrijkste voordelen: veel woonruimte, een grote tuin en je bent lekker op jezelf: van de buren zul je niet veel vernemen. Let op: Goedkoop is het niet. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 144 m2 en 201 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3550 stroom (kWh) & 1620 gas (m3)afgenomen.

In 5 stappen: een woning kopen in Stede Broec

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het gebruikelijk om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Op het moment dat het duidelijk is wat jouw bestedingsruimte is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Huispedia, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl kan je woningen te koop in Stede Broec Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding door het huis. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bod bereken je door te kijken naar de woningwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Jij kunt ook informeren om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze huis-expert loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Loop na of alles juist vermeld is en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  De volgende stap is om de financiering te bevestigen. Aan de hand van het geaccepteerde bod, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen wordt vastgesteld wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Als laatste die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaars en woningtaxateurs in Stede Broec

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze makelaar onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Advies: een NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een taxatierapport is benodigd voor het kopen van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de tabel hieronder bekijk je adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Stede Broec en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een erkende hypotheekadviseur in Stede Broec helpt je bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw financiële situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.850 – €2.850. In het schema hier bekijk je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Stede Broec.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Stede Broec. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Stede Broec

In juni 2024 zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze buurt. In de tool hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Stede Broec en omgeving. Disclaimer: dit zijn puur vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Bekijk ook meer informatie over Woonboot.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Wat kost nu een woning in Stede Broec kopen?

In de gemeente Stede Broec zijn er 9.253 woningen. Het gaat om 8.268 (69,6%) koopwoningen en 985 (30,3%) huurwoningen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 125 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €243.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €327.041. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dat maakt dan er niet veel aanbod is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Stede Broec. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Stede Broec?

Een huis in Stede Broec gebruikt gemiddeld 1220 m3 per jaar aan gas en 2830 elektra (kWh). Een appartement is het meest zuinig (650 kuub gas en 1780 kWh elektra. Een vrijstaande villa is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1620 m3 aan gas en 3550 elektra (kWh)). Een groeiend aantal eigenaren van huizen te koop in Stede Broec passen duurzame bronnen zoals dakisolatie, dubbel glas, zonneboiler, zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor type families wonen in Stede Broec?

Deze regio kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente wonen 21.726 personen in 9.161 huishoudens. Het betreft 2.610 eenpersoonshuishoudens, 3.117 huishoudens zonder kinderen en 3.434 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,34 personen (volwassenen en kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Aan het begin calculeer je de huidige marktprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, een open huis dag of via online marktplaatsen en sociale media. Hierna maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Nu krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan teken je het voorlopige koopcontract en de overdrachtsakte bij de notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Stede Broec?

In de omgeving zijn er een aantal bouwkavels met woonbestemming. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Stede Broec laten ontwerpen. Doe navraag bij de gemeente (www.stedebroec.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Rvo.nl, Nibud voor postcodegebied 1614, 1616.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie