Woning kopen Bovenkarspel

Plannen om een woning te kopen in Bovenkarspel? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Noord-Holland. In de omgeving heb je allerhande voorzieningen als winkels, OV en scholen. In aanvulling daarop vind je in de directe omgeving een groot natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. De gemeente heeft 9.253 huizen (69,6% koopwoning, 30,3% huurwoningen). De koopsom van een huis stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €327.041. Op dit woningplatform tonen wij het actuele woningaanbod in Bovenkarspel, contactgegevens van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. Bovendien vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een heerlijke plek in Noord-Holland.
 • Je vind hier onder andere tussenwoningen en grotere woningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €243.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €327.041.
 • Je hebt hier toegang tot diverse opties zoals openbaar vervoer, natuurgebieden, restaurants, winkels, kinderopvang.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteStede Broec
PlaatsBovenkarspel
Postcode1611
Netnummer0228 (+31228)
Inwoners (gemeente)21.726
Aantal huishoudens9.161
Aantal huishoudens met kinderen3.434
Gemiddelde huishoudensgrootte2,34
Aantal woningen9.253
Aantal koopwoningen8.268
Aantal huurwoningen985
Gemiddelde woonoppervlakte125 m2
Gemiddelde WOZ€243.000
Gemiddelde verkoopprijs€327.041
Gemiddeld gasverbruik1220 m3
Gemiddeld stroomverbruik2830 kWh

Woningaanbod Bovenkarspel mei 2024

In het overzicht hieronder bieden we alle huizen die deze maand (mei 2024) te koop staan. Je kunt eenvoudig zoeken op aantal kamers, vraagprijs, woonoppervlakte, woningtype, ligging, bouwjaaren meer onderwerpen zoals energieprestaties of en de aanwezigheid van een tuin. Interesse? Mail of bel de betreffende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons woningplatform bekijk je ook het actuele woningaanbod in Grootebroek, Hoogkarspel, Oosterleek, Wijdenes & Hem.

woning-te-koop-bovenkarspel

Aanbod appartement kopen in Bovenkarspel

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, gebouwd op centraal gelegen locaties, meestal gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en het onderhoud is zeer beperkt. Wat wel geldt: slechts een beperkt vloeroppervlak, vaak is er een gedeelde tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alles gelijkvloers en lagere woonlasten.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 & 100 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 650 m3 gas en daarbij 1780 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Bovenkarspel

Een tussenwoning is een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn doorgaans een goede investering. De minpunten zijn: beperkte woonruimte en vooral buiten minimale privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 78 m2 – 106 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1110 kuub gas en gem. 2710 kWh stroom.

Een hoekwoning kopen

Een net hoekhuis in Bovenkarspel is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt veel meer vrijheid, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt vaak de auto goed parkeren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijtjeswoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 95 m2 en 113 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2740 kWh stroom & 1260 m3 gas verbruikt

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Bovenkarspel

Een twee onder een kap betekent 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Het is een heel ruim huis en veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Nadelen zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 129 m2 – 145 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3110 kWh elektriciteit en 1280 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Het mooiste is: erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je geniet een grote mate van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 149 m2 – 199 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3550 stroom (kWh) + 1620 gas (m3) verstookt.

Uitleg: een woning kopen in Bovenkarspel

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan adviseren wij om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Op het moment dat hij berekend heeft wat jouw max. hypotheek is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Vbo.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Bovenkarspel Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een bezichtiging. Bij het bekijken van de woning zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bod komt tot stand door de WOZ-waarde en de bestedingsruimte qua lening. Het is vaak niet onverstandig een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze makelaar zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en adviseert je over de bieding. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Is jouw bod het winnende bod? Dan wordt de koopakte opgesteld. Loop na of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. Je koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen in orde te maken. D.m.v. aankoopwaarde, notariële kosten, kosten koper, belastingen, spaartegoeden en te verwachten verbouwkosten en investeringen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek geschikt is. Vervolgens maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Bovenkarspel

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze professional heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en helpt je bij het verkoopproces. Tip: de NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een deskundige die de marktwaarde van een object berekend door te kijken naar diverse aspecten. Het taxatierapport is verplicht voor het afsluiten van een lening, het oversluiten van een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Bijgaand vind je adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Bovenkarspel en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een professionele hypotheekadviseur in Bovenkarspel geeft je persoonlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €2.000 en €2.800. In het schema hier bekijk je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Bovenkarspel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Bovenkarspel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Bovenkarspel

Recent (mei 2024) is er een groot aantal woning verkocht in de regio. Hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Bovenkarspel en in de buurt. Disclaimer: dit zijn puur vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Klik ook direct door naar de pagina over Internet en TV vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Hoe duur is een woning in Bovenkarspel kopen?

In de gemeente Stede Broec registreren wij 9.253 woonhuizen. Dit zijn 8.268 (69,6%) koopwoningen en 985 (30,3%) huurwoningen. De gem. vloeroppervlakte is 125 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €243.000 en de gem. marktprijs is €327.041. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit houdt in dat er niet veel aanbod is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Bovenkarspel. De doorlooptijd van een woning is kort en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Bovenkarspel?

Een woonhuis in Stede Broec verbruikt gemiddeld 1220 kuub aardgas en 2830 kWh elektra. Een appartement of flat is relatief zuinig (650 kuub aardgas en 1780 elektra (kWh). Een vrijstaand huis verbruikt de meeste energie (1620 m3 gas voor verwarming en warm water en 3550 stroom (kWh)). Steeds meer bezitters van huizen te koop in Bovenkarspel passen duurzame producten zoals spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonneboiler, vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor type families wonen in Bovenkarspel?

Deze woonplaats heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente verblijven 21.726 personen in 9.161 verschillende gezinnen. Dit zijn 2.610 eenpersoonshuishoudens, 3.117 huishoudens zonder kinderen en 3.434 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,34 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin calculeer je de huidige marktprijs en maak je een verkoopplan. De meest gangbare middelen zijn Funda, een open dag organiseren of social media. Daarbij moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en ga je bezichtigingen plannen. Hierna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan leg je afspraken vast in het (voorlopige) koopcontract en de notariële leveringsakte. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Bovenkarspel?

In en rondom deze gemeente zijn er verschillende bouwkavels met een woonbestemming. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Bovenkarspel laten uittekenen. Informeer bij de gemeente (www.stedebroec.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Nibud voor postcodegebied 1610, 1611.

Plaats een reactie