Woning kopen Dinteloord

Snel een woning kopen in Dinteloord? Het is een erg populaire plek in de provincie Noord-Brabant. In deze levendige buurt zijn er verschillende faciliteiten winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Daarnaast tref je hier een prachtig groen natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In de gemeente staan er 10.484 huizen (69,7% koopwoning, 30,2% huur, vrije sector en sociaal). De prijs van een woning is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €325.057. Op dit huizenplatform bieden wij het laatste woningaanbod in Dinteloord, contactgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. In aanvulling daarop vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Noord-Brabant.
 • Er is een mix van bovenwoningen en exclusieve chalets.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €229.000, de gemiddelde huizenprijs is €325.057.
 • In de directe omgeving zijn diverse mogelijkheden zoals openbaar vervoer, scholen, kinderopvang, sportclubs, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteSteenbergen
PlaatsDinteloord
Postcode4671
Netnummer0167 (+31167)
Inwoners (gemeente)24.416
Aantal huishoudens11.255
Aantal huishoudens met kinderen3.502
Gemiddelde huishoudensgrootte2,14
Aantal woningen10.484
Aantal koopwoningen9.051
Aantal huurwoningen1.433
Gemiddelde woonoppervlakte135 m2
Gemiddelde WOZ€229.000
Gemiddelde verkoopprijs€325.057
Gemiddeld gasverbruik1280 m3
Gemiddeld stroomverbruik3120 kWh

Woningaanbod Dinteloord juni 2024

Met onze huizenzoeker tref je alle huizen die te koop staan in juni 2024. Selecteer op aantal kamers, bouwjaar, perceeloppervlakte, ligging, woningtype, vraagprijsen additionele aspecten als CV-ketel & rolstoelvriendelijk. Je kunt direct contact zoeken met de verkopende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook woningen die te koop staan in Sint Philipsland, Nieuw-Vossemeer, Lepelstraat, Halsteren & De Heen.

woning-te-koop-dinteloord

Aanbod appartement kopen in Dinteloord

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, zijn uitstekend bereikbaar, zijn doorgaans gelijkvloers gebruiken weinig gas en stroom en je hebt weinig onderhoud. Niet vergeten: de woonoppervlakte is beperkt, je moet de tuin vaak delen en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Een fijne ligging en geen tuinonderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 en 91 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 740 m3 gas en doorgaans 2010 kWh elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Dinteloord

Een tussenwoning is een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte rondom de woning en vooral buiten minimale privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 79 m2 & 105 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1080 kuub gas en doorgaans 2830 kWh aan stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een specifiek hoekhuis in Dinteloord is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een grotere tuin, je hebt veel meer vrijheid, in de zomer meer zonlicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeshuis en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 95 m2 & 130 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2920 kWh stroom & 1220 m3 gas verstookt.

2-onder-1 kap woning Dinteloord

De betekenis van een twee onder een kap is 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten waar je op moet letten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 125 m2 en 146 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3230 kWh elektriciteit en 1340 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Het mooiste is: erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt maximale privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 144 m2 – 195 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4140 elektriciteit (kWh) + 1790 gas (m3) verbruikt

5-stappenplan: een woning kopen in Dinteloord

 1. Wat kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het het beste om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Eens je weet wat je maximaal kunt lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via woningzoeksites als Funda, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Vbo.nl, Jaap.nl, Pararius kan je woningen te koop in Dinteloord Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Probeer dan een afspraak te maken voor een uitgebreide rondleiding. Bij het doorlopen van de woning kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bieden op een woning

  Je bieding bepaal je op basis van de marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Tevens is het aan te raden een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Hij of zij zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en zal een indicatie geven van het ideale bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? De koopakte zal dan worden samengesteld. Controleer zorgvuldig of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. Je koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het tijd om de financiering van het huis definitief te regelen. Door middel van aankoopsom, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en een bouwdepot voor verbouwing berekent de adviseur wat het te lenen bedrag is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. In de laatste fase teken je de akte van levering bij de notaris. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Taxateurs en makelaardijen in Dinteloord

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden en kopen van een huis. Deze professional onderhandelt scherp voor jou. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en helpt met zaken als bezichtigingen. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een specialist die objectief de waarde van een huis kan vaststellen door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een taxatierapport is benodigd voor het aanvragen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de onderstaande tabel bekijk je contactgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Dinteloord en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Dinteloord geeft je passend en persoonlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. De bank of adviseur bekijkt jouw financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.650 en €2.900. In de tabel hieronder check je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Dinteloord.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Dinteloord. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Dinteloord

De afgelopen periode (juni 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze streek. In de tool hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Dinteloord en omliggende plekken. Let op: het gaat hier enkel om vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Klik ook direct door naar de pagina over Woningtypes.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Wat kost een woning in Dinteloord kopen?

In en rondom de gemeente Steenbergen vinden we circa 10.484 woningen. Het gaat om 9.051 (69,7%) koophuizen en 1.433 (30,2%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 135 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €229.000 en de gem. verkoopprijs is €325.057. De woningmarkt is vrij oververhit. Dat houdt in dat dat je niet veel te kiezen hebt en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Dinteloord. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Dinteloord?

Een huishouden in Steenbergen kent een gem. verbruik van 1280 kuub gas en 3120 kWh elektra. Een flat of appartement is relatief zuinig (740 kuub gas en 2010 stroom (kWh). Een vrijstaande villa verbruikt de meeste energie (1790 m3 per jaar aan gas en 4140 stroom (kWh)). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Dinteloord passen duurzame artikelen zoals zonnepanelen, dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatie, zonneboiler, warmtepomp toe om de energienota te drukken.

Wat voor gezinnen wonen in Dinteloord?

Deze woonplaats heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente zijn 24.416 personen die we kunnen onderverdelen in 11.255 huishoudens. Er wonen 3.973 eenpersoonshuishoudens, 3.780 huishoudens zonder kinderen en 3.502 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,14 bewoners.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

In de eerste plaats bepaal je de vraagprijs en maak je een publiciteitsplan. Bijvoorbeeld via Funda, een open huis dag of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Hiervoor moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en leg je bezichtigen vast in de agenda. Hierna gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Zit er een fraai bod tussen? Dan is het tijd voor de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Dinteloord?

In deze provincie zijn er een aantal bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Dinteloord zetten. Neem contact op met de gemeente (www.steenbergen.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 4670, 4671.

Plaats een reactie