Woning kopen Nieuw-Vossemeer

Van plan om een woning te kopen in Nieuw-Vossemeer? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Noord-Brabant. In de nabije buurt heb je toegang tot veel faciliteiten zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Daarbij geniet je hier ook van een groen park en natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In totaal zijn er in deze gemeente 10.484 woningen (69,7% koophuis, 30,2% huurwoning). De gemiddelde woningprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €325.057. Op dit woningportaal tonen wij het nieuwe woningaanbod in Nieuw-Vossemeer, adressen van kantoren als aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. Daarnaast lees je meer informatie over verschillende woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een heerlijke plek in Noord-Brabant.
 • Je vind hier onder andere rijtjeshuizen en exclusieve chalets.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €229.000, de doorsnee verkoopprijs is €325.057.
 • Je hebt hier toegang tot diverse mogelijkheden zoals openbaar vervoer, natuurgebieden, restaurants, scholen, kinderopvang.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteSteenbergen
PlaatsNieuw-Vossemeer
Postcode4681
Netnummer0167 (+31167)
Inwoners (gemeente)24.416
Aantal huishoudens11.255
Aantal huishoudens met kinderen3.502
Gemiddelde huishoudensgrootte2,14
Aantal woningen10.484
Aantal koopwoningen9.051
Aantal huurwoningen1.433
Gemiddelde woonoppervlakte135 m2
Gemiddelde WOZ€229.000
Gemiddelde verkoopprijs€325.057
Gemiddeld gasverbruik1280 m3
Gemiddeld stroomverbruik3120 kWh

Woningaanbod Nieuw-Vossemeer juli 2024

Met onze woningzoeker bekijk je de beschikbare koopwoningen in juli 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op woonoppervlakte, perceeloppervlakte, woningtype, vraagprijs, aantal kamers, bouwjaaren andere woningeigenschappen als isolatie of en de aanwezigheid van een balkon. Meer weten? Informeer dan bij de bewoners of makelaardij en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook het woningaanbod Poortvliet, Scherpenisse, Sint Philipsland, Dinteloord en Lepelstraat.

woning-te-koop-nieuw-vossemeer

Eigen appartement kopen in Nieuw-Vossemeer

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, zijn uitstekend bereikbaar, in de regel gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en de VvE doet het onderhoud. Maar let op: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Uitstekend bereikbaar en zeer betaalbaar.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 en 98 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 740 m3 gas en 2010 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Nieuw-Vossemeer

Een tussenwoning is een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus aan beide kanten vast. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Natuurlijk zijn er negatieve punten: geen grote opslagruimte en vooral buiten minimale privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 77 m2 & 116 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1080 kuub gas en gem. 2830 kWh elektriciteitsverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Nieuw-Vossemeer is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt meer groen om de woning, je hebt meer privacy, er komt meer daglicht binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een tussenwoning en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 81 m2 en 119 m2.
 • Schatting: er wordt 2920 kWh elektra + 1220 m3 gas gebruikt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Nieuw-Vossemeer

Een twee onder een kap wil zeggen 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Nadelen zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 120 m2 en 143 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3230 kWh elektriciteit en 1340 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Het mooiste is: erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt het meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 146 m2 en 193 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4140 stroom (kWh) + 1790 gas (m3) gebruikt.

In vijf stappen een woning kopen in Nieuw-Vossemeer

 1. Bereken je max. hypotheek

  Wanneer je op woningjacht gaat dan adviseren wij om eerst je maximale hypotheek te weten. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Als het duidelijk is wat je verantwoord kan lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via websites als Funda, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Jaap.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia kan je nagenoeg alle woningen te koop in Nieuw-Vossemeer Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Probeer dan een afspraak te maken voor een uitgebreide rondleiding. Op het moment dat je een bezichtiging doet kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Start met het biedingsproces

  Je bieding zal afhangen van de WOZ-waarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Eventueel kan je kiezen om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze woning deskundige zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan ga je de koopakte tekenen. Bekijk goed of alles klopt en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het zaak om de financiering in orde te maken. Op basis van aankoopsom, notariële kosten, kosten koper, belastingen, in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen wordt vastgesteld hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Vervolgens breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Nieuw-Vossemeer

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden en kopen van een huis. Deze woningdeskundige heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxatie specialist is iemand die de marktwaarde van een object berekend op basis van vaste criteria. Een dergelijk taxatierapport is een vereiste bij het kopen van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In het overzicht hieronder bieden wij gegevens van taxatie experts en makelaars in Nieuw-Vossemeer en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een professionele hypotheekadviseur in Nieuw-Vossemeer helpt je bij alle zaken omtrent een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.700 en €2.800. In de volgende weergave vind je namen en adressen van financieel adviseurs in Nieuw-Vossemeer.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Nieuw-Vossemeer. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Nieuw-Vossemeer

Afgelopen maand (juli 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze gemeente. In de zoekmachine hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Nieuw-Vossemeer en omgeving. Belangrijk: het gaat hierbij om de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Bekijk ook meer informatie over Hoekwoning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Nieuw-Vossemeer kopen?

In en rondom de gemeente Steenbergen bestaan er circa 10.484 huizen. Het gaat om 9.051 (69,7%) koophuizen en 1.433 (30,2%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 135 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €229.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €325.057. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit betekent dat dat er maar weinig aanbod is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Nieuw-Vossemeer. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Nieuw-Vossemeer?

Een woning in Steenbergen gebruikt gemiddeld 1280 m3 per jaar aan gas en 3120 electriciteit (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (740 kuub gas en 2010 stroom (kWh). Een vrijstaand huis heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1790 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4140 kWh stroom). Steeds meer huiseigenaren van huizen te koop in Nieuw-Vossemeer passen duurzame artikelen zoals warmtepomp, zonneboiler, vloerisolatie, dubbel glas, spouwmuurisolatie, dakisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type huishoudens wonen in Nieuw-Vossemeer?

Dit gebied is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente leven 24.416 inwoners die we kunnen onderverdelen in 11.255 gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 3.973 eenpersoonshuishoudens, 3.780 gezinnen zonder kinderen en 3.502 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,14 inwoners.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste bepaal je de vraagprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Populaire kanalen zijn Funda, Open Huizen dagen of social media. In de volgende stap zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en ga je bezichtigingen plannen. Nu starten biedingen en onderhandelingen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan regel je enkel nog de koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Nieuw-Vossemeer?

In deze regio vind je diverse bouwkavels die een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Nieuw-Vossemeer realiseren. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.steenbergen.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Nibud voor postcodegebied 4681.

Plaats een reactie