Woning kopen Steenbergen

Plannen om een woning te kopen in Steenbergen? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Noord-Brabant. In de buurt heb je diverse dagelijkse voorzieningen als winkels, OV en scholen. In aanvulling daarop geniet je hier ook van een bijzondere natuur om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. De gemeente herbergt in totaal 10.484 huizen (69,7% koophuis, 30,2% huurhuizen). De gemiddelde transactieprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €325.057. Op dit woningportaal bieden wij het nieuwe woningaanbod in Steenbergen, gegevens van NVM-makelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Daarnaast lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een heerlijke plek in Noord-Brabant.
 • Je vind hier zowel benedenwoningen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €229.000, de gemiddelde prijs van een woning is €325.057.
 • In de directe omgeving zijn diverse mogelijkheden zoals winkels, natuurgebieden, sportclubs, scholen, restaurants.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteSteenbergen
Postcode4652
Netnummer0592 (+31592)
Inwoners (gemeente)24.416
Aantal huishoudens11.255
Aantal huishoudens met kinderen3.502
Gemiddelde huishoudensgrootte2,14
Aantal woningen10.484
Aantal koopwoningen9.051
Aantal huurwoningen1.433
Gemiddelde woonoppervlakte135 m2
Gemiddelde WOZ€229.000
Gemiddelde verkoopprijs€325.057
Gemiddeld gasverbruik1280 m3
Gemiddeld stroomverbruik3120 kWh

Woningaanbod Steenbergen mei 2024

Bijgaand bieden we het actuele woningaanbod van mei 2024. Zoek op woonoppervlakte, woningtype, ligging, vraagprijs, aantal kamers, perceeloppervlakteen andere eigenschappen zoals verwarming en aanwezigheid van een garage. Bel of mail de bewoners of makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op onze website vind je ook woningen die te koop staan in Tholen, Roosendaal, Woensdrecht, Bergen op Zoom en Hulst.

woning-te-koop-steenbergen

Studio of appartement kopen in Steenbergen

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Deze studio’s zijn voordelig, vaak gelegen op een centrale plek, in de regel gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en vallen vaak binnen een VvE constructie. Aandachtspunten zijn: de ruimte is beperkt, je hebt meestal geen eigen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alles gelijkvloers en zeer betaalbaar.
 • Woonoppervlak tussen de 62 m2 – 97 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 740 m3 gas en gem. 2010 kWh stroomverbruik.

Aanbod rijtjeshuis Steenbergen

Een tussenwoning is een woningtype is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat maakt dat het een veilige investering is. De minpunten zijn: een kleine achtertuin en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 88 m2 & 109 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1080 kuub gas en doorgaans 2830 kWh aan stroom.

Aanbod hoekwoningen

De betekenis van een hoekhuis in Steenbergen is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, minder last van schaduw en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeswoning en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 94 m2 & 124 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2920 kWh elektriciteit en 1220 m3 gas afgenomen.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Steenbergen

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Het is een heel ruim huis en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten van aandacht zijn: je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 129 m2 & 155 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3230 kWh elektriciteit + 1340 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Het mooiste is: erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt een groot gevoel van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vaak zijn het wel dure huizen. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 141 m2 – 204 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4140 stroom (kWh) + 1790 gas (m3) verbruikt

Samenvatting: een woning kopen in Steenbergen

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het verstandig om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Eens hij een goede calculatie heeft wat je maximaal kunt lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huislijn.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Pararius, Zoekallehuizen.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Steenbergen Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding door het huis. Door een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat je wilt bieden stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Het is vaak niet onverstandig een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze deskundige zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan ga je de koopakte tekenen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De opgesteld koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen in orde te maken. D.m.v. het geaccepteerde bod, notariële kosten, kosten koper, belastingen, zelf in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen wordt voor jou berekend wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek geschikt is. Vervolgens ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaars en woningtaxateurs in Steenbergen

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het aankopen van een woning. Deze expert kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en helpt je bij het verkoopproces. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een specialist die de waarde van een woning bepaalt op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Dit taxatierapport is een dossierstuk bij het kopen van een woning, een offerte voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Bijgaand bekijk je namen en adressen van taxateurs en makelaars in Steenbergen en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Steenbergen geeft advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Jouw financiële man kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.250 – €3.250. In de tabel hieronder tref je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Steenbergen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Steenbergen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Steenbergen

Afgelopen maand (mei 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze streek. In de lijst hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Steenbergen en daarbuiten. Belangrijk detail: je ziet hier enkel de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Op deze website lees je ook meer over Aankoopmakelaar.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat kost gemiddeld een woning in Steenbergen kopen?

In deze gemeente Steenbergen vind je ongeveer 10.484 woningen. Je vindt hier circa 9.051 (69,7%) koophuizen en 1.433 (30,2%) huurhuizen. De gem. gebruiksoppervlakte is 135 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €229.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €325.057. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Hierdoor kunnen we stellen dan er maar beperkt aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Steenbergen. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Steenbergen?

Een woonobject in Steenbergen gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1280 m3 gas en 3120 electriciteit (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (740 kuub gas en 2010 electriciteit (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is is een grootverbruiker qua energie (1790 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4140 elektra (kWh)). Veel huiseigenaren van huizen te koop in Steenbergen passen duurzame bronnen zoals dubbel glas, warmtepomp, zonneboiler, vloerisolatie, dakisolatie, zonnepanelen toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor huishoudens wonen in Steenbergen?

Deze regio kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente leven 24.416 mensen in 11.255 verschillende huishoudens. Hier wonen 3.973 eenpersoonshuishoudens, 3.780 huishoudens zonder kinderen en 3.502 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,14 inwoners.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats bepaal je de vraagprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, een open huis dag of je eigen netwerk. Hiervoor maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. In de vervolgstap kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan volgen nog de (voorlopige) koopakte en de akte van levering bij de notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Steenbergen?

In deze buurt zijn meerdere bouwkavels beschikbaar waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Steenbergen laten ontwerpen. Informeer bij de gemeente (www.steenbergen.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Rvo.nl, Nibud voor postcodegebied 4650, 4651, 4652, 4756.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie