Woning kopen Halsteren

Jouw ideale woning kopen in Halsteren? Het is een erg populaire plek in de provincie Noord-Brabant. In de nabije omgeving vind je diverse dagelijkse voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Tevens vind je in de directe omgeving een prachtige natuur waar je heerlijk samen kunt zijn. In de gemeente zijn er in totaal 30.921 huizen (58,6% koop, 41,3% huurwoning). De prijs van een woning stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €307.371. Op dit huizenportaal vind je het woningaanbod in Halsteren, namen en adressen van makelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. In aanvulling daarop lees je meer informatie over verschillende woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een graag bezochte plek in Noord-Brabant.
 • Je vind hier zowel kleine appartementen en moderne huizen en bungalows.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €231.000, de gemiddelde transactieprijs is €307.371.
 • Veel voorzieningen zoals mogelijkheden zoals natuurgebieden, winkels, scholen, openbaar vervoer, kinderopvang.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteBergen op Zoom
PlaatsHalsteren
Postcode4661
Netnummer0164 (+31164)
Inwoners (gemeente)67.496
Aantal huishoudens30.447
Aantal huishoudens met kinderen10.055
Gemiddelde huishoudensgrootte2,17
Aantal woningen30.921
Aantal koopwoningen21.585
Aantal huurwoningen9.336
Gemiddelde woonoppervlakte120 m2
Gemiddelde WOZ€231.000
Gemiddelde verkoopprijs€307.371
Gemiddeld gasverbruik1090 m3
Gemiddeld stroomverbruik2860 kWh

Woningaanbod Halsteren juni 2024

Bijgaand check je optionele koophuizen die in juni 2024 worden verkocht. Filter eenvoudig op ligging, aantal kamers, bouwjaar, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, vraagprijsen meer onderwerpen zoals energieprestaties & aanwezigheid van parkeerplaats. Je kunt direct contact zoeken met de bewoners of makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het huizenaanbod in Lepelstraat, Dinteloord, De Heen, Putte of Ossendrecht.

woning-te-koop-halsteren

Aanbod appartement kopen in Halsteren

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, vaak gelegen op een centrale plek, in de regel gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en zijn vaak onderdeel van een VvE. Vergeet niet: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Gunstige ligging en minder energiekosten.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 en 92 m2.
 • Het energiegebruik is circa 680 m3 gas & 2150 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod rijtjeshuis Halsteren

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat maakt dat het een veilige investering is. Wat betreft de nadelige aspecten: geen garage en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een echte starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • Vloeroppervlakte tussen de 72 m2 & 116 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1080 kuub gas en +/- 2860 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

De betekenis van een hoekhuis in Halsteren is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een grotere tuin, je hebt veel meer vrijheid, in de zomer meer zonlicht en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeswoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 81 m2 en 122 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2980 kWh elektra en 1250 m3 gas gebruikt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Halsteren

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Soms staat de ene woning haaks op de andere. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het betaalbaar is. Minpunten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 129 m2 – 155 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3330 kWh stroom en 1400 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Je hebt erg veel ruimte in en om de woning en je hebt veruit de meeste privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 147 m2 & 192 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4350 elektra (kWh) & 1840 gas (m3) gebruikt.

Uitleg: een woning kopen in Halsteren

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het gebruikelijk om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Vanaf het moment dat hij berekend heeft wat je maximaal kunt lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Woningen bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Huislijn.nl, Jaap.nl, Pararius, Huispedia, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Halsteren zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Maak dan direct een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Door een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Breng een bod uit

  Wat jij wil bieden bereken je door te kijken naar de waarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Tevens is het aan te raden een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Hij of zij loopt mee als je de woning gaat bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Controleer zorgvuldig of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De overeengekomen koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het zaak om de financiering van het huis dat je wilt kopen definitief te regelen. Op basis van aankoopsom, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen wordt vastgesteld welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. In de laatste fase breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en taxateurs in Halsteren

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze deskundige onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Goed om te weten: de NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de marktwaarde van een huis inschat aan de hand van verschillende thema’s. Het taxatierapport is een dossierstuk bij het aankopen van een huis, een offerte voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de bijgaande tabel kan je aan de slag met contactgegevens van taxateurs en makelaars in Halsteren en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een professionele hypotheekadviseur in Halsteren geeft advies bij het afsluiten van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.900 – €3.200. In de volgende weergave vind je contactgegevens van financieel adviseurs in Halsteren.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Halsteren. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Halsteren

De afgelopen tijd (juni 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze regio. In onderstaande visuele weergave bekijk je onlangs verkochte woningen in Halsteren en in de buurt. Noemenswaardig: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Op deze website lees je ook meer over Buitenland.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Wat kost nu een woning in Halsteren kopen?

In de gemeente Bergen op Zoom vind je ongeveer 30.921 huizen. De verdeling is als volgt: 21.585 (58,6%) koopwoningen en 9.336 (41,3%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 120 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €231.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €307.371. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit houdt in dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Halsteren. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en je dient vaak flink te overbieden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Halsteren?

Een woonobject in Bergen op Zoom verbruikt gemiddeld 1090 kuub aardgas en 2860 stroom (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (680 kuub aardgas en 2150 elektra (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis neemt flink meer energie af (1840 m3 gas en 4350 kWh electriciteit). Veel huiseigenaren van huizen te koop in Halsteren passen duurzame bronnen zoals spouwmuurisolatie, dakisolatie, dubbel glas, zonnepanelen, vloerisolatie, warmtepomp toe om de energienota te drukken.

Wat voor type families wonen in Halsteren?

Deze buurt heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente zijn 67.496 mensen die we kunnen onderverdelen in 30.447 verschillende huishoudens. Hier wonen 10.597 eenpersoonshuishoudens, 9.795 huishoudens zonder kinderen en 10.055 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,17 bewoners.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats moet je een verkoopprijs bepalen en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Populaire kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Tevens moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en ga je bezichtigingen inplannen. Hierna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. een mooi bod ontvangen? Dan is het tijd voor het (voorlopige) koopcontract en de akte van levering via een notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Halsteren?

In en rondom deze gemeente zijn diverse bouwkavels die al een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Halsteren laten uittekenen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.bergenopzoom.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Nibud, Consumentenbond, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 4660, 4661.

Plaats een reactie