Woning kopen De Heen

Jouw volgende woning kopen in De Heen? Het is een geweldige plek in de provincie Noord-Brabant. In deze levendige buurt heb je toegang tot uiteenlopende voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Daarnaast geniet je hier ook van een groen park en natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. In de gemeente staan er 10.484 woningen (69,7% koophuis, 30,2% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde prijs van een woning is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €325.057. Op Woningassistent.nl bieden wij het recente woningaanbod in De Heen, contactgegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Ook vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Noord-Brabant.
 • Je vind hier zowel benedenwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €229.000, de gemiddelde huizenprijs is €325.057.
 • In de buurt vind je volop opties zoals natuurgebieden, kinderopvang, winkels, sportclubs, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteSteenbergen
PlaatsDe Heen
Postcode4655
Netnummer0167 (+31167)
Inwoners (gemeente)24.416
Aantal huishoudens11.255
Aantal huishoudens met kinderen3.502
Gemiddelde huishoudensgrootte2,14
Aantal woningen10.484
Aantal koopwoningen9.051
Aantal huurwoningen1.433
Gemiddelde woonoppervlakte135 m2
Gemiddelde WOZ€229.000
Gemiddelde verkoopprijs€325.057
Gemiddeld gasverbruik1280 m3
Gemiddeld stroomverbruik3120 kWh

Woningaanbod De Heen juli 2024

Met onze huizenzoeker bieden we het actuele woningaanbod van juli 2024. Zoek op ligging, perceeloppervlakte, vraagprijs, woningtype, woonoppervlakte, bouwjaaren andere woningeigenschappen als isolatie en en de aanwezigheid van een tuin. Meer weten? Informeer dan bij de betreffende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het nieuwste woningaanbod in Halsteren, Lepelstraat, Putte, Ossendrecht & Huijbergen.

woning-te-koop-de-heen

Aanbod appartement kopen in De Heen

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, kennen goede bereikbaarheid, in de basis gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en vergen ook niet al te veel onderhoud. Negatieve aspecten zijn: je hebt minder ruimte, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Een prettige ligging en erg waardevast.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 – 101 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 740 m3 gas & 2010 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop De Heen

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn doorgaans een goede investering. Nadelen zijn: vaak een klein tuintje en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 89 m2 & 116 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1080 kuub gas en doorgaans 2830 kWh elektriciteit.

Hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in De Heen is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, meer lichtinval en je kunt vaak de auto goed parkeren. Ze zijn vaak wat duurder dan rijwoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 93 m2 en 120 m2.
 • Schatting: er wordt 2920 kWh elektra & 1220 m3 gas verstookt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen De Heen

Een twee onder een kap wil zeggen 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. In en rondom het huis is veel oppervlak en veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Punten waar je op moet letten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 133 m2 – 141 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3230 kWh elektriciteit + 1340 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Er is een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt veruit de meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 151 m2 & 204 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4140 elektriciteit (kWh) & 1790 gas (m3)verstookt.

Uitleg: een woning kopen in De Heen

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het gebruikelijk om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat jouw bestedingsruimte is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via websites als Funda, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Pararius, Vbo.nl kan je woningen te koop in De Heen Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Maak dan direct een afspraak voor een bezichtiging. Bij de bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bod zal afhangen van de WOZ-waarde en de bestedingsruimte qua lening. In veel situaties is het een aanrader om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze specialist gaat mee met de rondleiding door de woning en helpt bij het uitbrengen van het bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Kijk goed of alles klopt en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst passeert bij de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de woning af te ronden. A.d.h.v. woningwaarde, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen geld en eventuele verbouwplannen stelt de hypotheekadviseur vast wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Helemaal aan het einde ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Taxateurs en makelaardijen in De Heen

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze makelaar weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en komt op voor jouw belangen als verkoper. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een deskundige die de waarde van een woning bepaalt op basis van vaste criteria. Een dergelijk taxatierapport is benodigd voor het verkrijgen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Bijgaand tref je gegevens van taxatie experts en makelaars in De Heen en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een privé hypotheekadviseur in De Heen helpt je bij het verkrijgen van een hypotheek. De bank of adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €2.000 en €2.500. In onderstaande lijst vind je namen en adressen van financieel adviseurs in De Heen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in De Heen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in De Heen

Deze maand (juli 2024) is er een groot aantal woning verkocht in de regio. Hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in De Heen en omliggende plekken. Belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Check ook meer details over Zelf huis verkopen.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Wat kost nu een woning in De Heen kopen?

In de gemeente Steenbergen registreren wij 10.484 woonobjecten. De verdeling is als volgt: 9.051 (69,7%) koophuizen en 1.433 (30,2%) huurhuizen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 135 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €229.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €325.057. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Hierdoor kunnen we stellen dan de keuzes zeer beperkt zijn en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in De Heen. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in De Heen?

Een woonobject in Steenbergen verbruikt gemiddeld 1280 m3 aan gas en 3120 elektra (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (740 kuub gas en 2010 stroom (kWh). Een vrijstaand huis neemt flink meer energie af (1790 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4140 elektra (kWh)). Steeds meer bezitters van huizen te koop in De Heen passen duurzame investeringen zoals warmtepomp, vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dubbel glas toe om de energienota te drukken.

Wat voor huishoudens wonen in De Heen?

Dit buurtschap is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente leven 24.416 mensen die we kunnen onderverdelen in 11.255 verschillende gezinnen. Het gaat om 3.973 eenpersoonshuishoudens, 3.780 huishoudens zonder kinderen en 3.502 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,14 mensen.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst bereken je de actuele marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, Open Huizen dagen of social media en marktplaats. Hiervoor maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Vervolgens komen de biedingen binnen. Een passend bod ontvangen? Dan regel je enkel nog de voorlopige koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in De Heen?

In deze buurt zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die reeds een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in De Heen bouwen of laten bouwen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.steenbergen.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Milieucentraal voor postcodegebied 4655.

Plaats een reactie