Woning kopen Lepelstraat

Jouw aanstaande woning kopen in Lepelstraat? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Noord-Brabant. In de omgeving zijn er verschillende voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Daarbij ontdek je hier mooie natuurgebieden, ideaal voor een wandeling of fietstocht. De gemeente biedt 30.921 woningen (58,6% koopwoning, 41,3% huurhuizen). De koopsom van een huis stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €307.371. Op deze pagina ontdek je het huidige woningaanbod in Lepelstraat, namen en adressen van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Bovendien bieden we informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Noord-Brabant.
 • Het aanbod is heel divers met starterswoningen en luxe villa’s.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €231.000, de basis verkoopprijs is €307.371.
 • In de regio zijn veel voorzieningen zoals sportclubs, kinderopvang, winkels, openbaar vervoer, restaurants.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteBergen op Zoom
PlaatsLepelstraat
Postcode4664
Netnummer0164 (+31164)
Inwoners (gemeente)67.496
Aantal huishoudens30.447
Aantal huishoudens met kinderen10.055
Gemiddelde huishoudensgrootte2,17
Aantal woningen30.921
Aantal koopwoningen21.585
Aantal huurwoningen9.336
Gemiddelde woonoppervlakte120 m2
Gemiddelde WOZ€231.000
Gemiddelde verkoopprijs€307.371
Gemiddeld gasverbruik1090 m3
Gemiddeld stroomverbruik2860 kWh

Woningaanbod Lepelstraat juli 2024

Hieronder krijg je inzicht in alle huizen die deze maand (juli 2024) te koop staan. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als vraagprijs, perceeloppervlakte, aantal kamers, bouwjaar, woningtype, liggingen meer onderwerpen zoals energielabel of aanwezigheid van parkeerplaats. Meer weten? Informeer dan bij de betreffende makelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook huizen te koop in Dinteloord, Sint Philipsland, Halsteren, De Heen of Putte.

woning-te-koop-lepelstraat

Eigen appartement kopen in Lepelstraat

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, ze zijn vaak gunstig gelegen, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, worden gekenmerkt door een lage energierekening en vallen vaak binnen een VvE constructie. Minpunten zijn: het is een relatief kleine woning, je moet de tuin vaak delen en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Centraal gelegen en onderhoudsvriendelijk.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 – 100 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 680 m3 gas en +/- 2150 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Lepelstraat

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en qua energierekening kom je gunstig weg. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat maakt dat het een veilige investering is. Nadelen zijn: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een echte starterswoning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 76 m2 & 111 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1080 kuub gas en doorgaans 2860 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een specifiek hoekhuis in Lepelstraat is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt meer privacy, in de zomer meer zonlicht en je hebt meer opties voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan een tussenwoning en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 92 m2 en 113 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2980 kWh elektriciteit en 1250 m3 gas verbruikt

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Lepelstraat

De betekenis van een twee onder een kap is 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Nadelen zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 126 m2 & 141 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3330 kWh stroom & 1400 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je hebt het meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 142 m2 en 194 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4350 elektra (kWh) & 1840 gas (m3)verstookt.

Uitleg: een woning kopen in Lepelstraat

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het gebruikelijk om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Zodra hij berekend heeft wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via platforms zoals Funda, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Vbo.nl, Pararius, Huispedia, Huislijn.nl kan je 24/7 woningen te koop in Lepelstraat Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Bel de makelaar dan direct voor het bezichtigen van het huis. Op het moment dat je een bezichtiging doet kun je zelf de woning opnemen.

 3. Maximale bod berekenen

  Je bieding bepaal je op basis van de marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het is vaak niet onverstandig een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze makelaar zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan wordt de koopakte opgesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De gezamenlijke koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van jouw volgende huis te bevestigen. Op basis van het biedbedrag, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen middelen en noodzakelijke verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek daarbij past. Als laatste ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaars en taxateurs in Lepelstraat

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden en kopen van een huis. Deze specialist onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxatie expert is een specialist die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van een aantal factoren. Een dergelijk taxatierapport is nodig bij het verkrijgen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Bijgaand tref je adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in Lepelstraat en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Lepelstraat geeft je persoonlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.450 – €2.800. In de lijst hierna check je adressen van financieel adviseurs in Lepelstraat.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Lepelstraat. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Lepelstraat

De afgelopen periode (juli 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze streek. In de lijst hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Lepelstraat en net daarbuiten. Disclaimer: dit zijn puur vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Check ook meer details over Garagebox.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Lepelstraat kopen?

In en rondom de gemeente Bergen op Zoom zijn er ruim 30.921 huizen. We maken onderscheid tussen 21.585 (58,6%) koophuizen en 9.336 (41,3%) huurhuizen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 120 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €231.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €307.371. De woningmarkt is krap. Dit houdt in dat dat je als koper niet veel keuze hebt en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Lepelstraat. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Lepelstraat?

Een huis in Bergen op Zoom verbruikt qua energie gem. zo’n 1090 m3 aan gas en 2860 kWh stroom. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (680 kuub gas en 2150 kWh stroom. Een groot vrijstaand woonhuis is topverbruiker qua energie (1840 m3 gas en 4350 kWh stroom). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Lepelstraat passen duurzame oplossingen als zonneboiler, dubbel glas, vloerisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, dakisolatie toe om de energienota te drukken.

Welk type huishoudens wonen in Lepelstraat?

Deze gemeente kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente leven 67.496 inwoners die we kunnen onderverdelen in 30.447 verschillende huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 10.597 eenpersoonshuishoudens, 9.795 gezinnen zonder kinderen en 10.055 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,17 personen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin moet je een verkoopprijs bepalen en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen of Facebook/instagram. Vervolgens zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en ga je bezichtigingen inplannen. In de vervolgstap kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Zit er een fraai bod tussen? Dan is het tijd voor de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Lepelstraat?

In de omgeving zijn er verschillende bouwkavels met een woonbestemming. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Lepelstraat realiseren. Doe navraag bij de gemeente (www.bergenopzoom.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Nibud, Consumentenbond voor postcodegebied 4664.

Plaats een reactie