Woning kopen Sint Philipsland

Van plan om een woning te kopen in Sint Philipsland? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Zeeland. In de nabije buurt zijn er verschillende dagelijkse voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Bovendien tref je hier een groen park en natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. Er zijn in deze gemeente in totaal 11.112 woningen (70,2% koophuis, 29,2% huurwoning). De gemiddelde verkoopprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €264.939. Op dit huizenplatform bieden wij het actuele woningaanbod in Sint Philipsland, adresgegevens van makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Tevens vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Zeeland.
 • Het aanbod is divers met zowel kleine appartementen en vrijstaand.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €201.000, de gemiddelde woningprijs is €264.939.
 • Veel voorzieningen zoals voorzieningen zoals winkels, sportclubs, natuurgebieden, scholen, kinderopvang.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteTholen
PlaatsSint Philipsland
Postcode4675
Netnummer0167 (+31167)
Inwoners (gemeente)25.757
Aantal huishoudens10.503
Aantal huishoudens met kinderen3.937
Gemiddelde huishoudensgrootte2,43
Aantal woningen11.112
Aantal koopwoningen9.888
Aantal huurwoningen1.224
Gemiddelde woonoppervlakte126 m2
Gemiddelde WOZ€201.000
Gemiddelde verkoopprijs€264.939
Gemiddeld gasverbruik1190 m3
Gemiddeld stroomverbruik2810 kWh

Woningaanbod Sint Philipsland juni 2024

In het overzicht hieronder bieden we alle woningen die in juni 2024 te koop worden aangeboden. Kies op basis van woonoppervlakte, aantal kamers, bouwjaar, ligging, perceeloppervlakte, woningtypeen andere eigenschappen zoals duurzaamheid & mogelijkheden voor parkeren. Extra info nodig? Bezoek dan de verkopende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het woningaanbod Nieuw-Vossemeer, Poortvliet, Dinteloord, Lepelstraat & Halsteren.

woning-te-koop-sint-philipsland

Studio of appartement kopen in Sint Philipsland

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, hebben een zeer goede bereikbaarheid, bijna altijd gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Maar let op: je hebt minder ruimte, je hebt meestal geen eigen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Een fijne ligging en een goede investering voor de lange termijn.
 • Woonoppervlak tussen de 65 m2 & 100 m2.
 • Het energiegebruik is circa 670 m3 gas + 1870 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Sint Philipsland

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning gelegen in een blok van meerdere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Belangrijke aandachtspunten zijn: een kleine achtertuin en vooral buiten minimale privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 82 m2 – 114 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1060 kuub gas & 2510 kWh aan stroom.

Hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Sint Philipsland is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt meer groen om de woning, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, in de zomer meer zonlicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeswoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 88 m2 en 113 m2.
 • Schatting: er wordt 2620 kWh stroom + 1190 m3 gas verstookt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Sint Philipsland

De betekenis van een twee onder een kap is 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met voldoende beschutting. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 127 m2 – 152 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3180 kWh stroom + 1260 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je ervaart bijzonder veel privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 143 m2 & 204 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3810 stroom (kWh) & 1660 gas (m3) gebruikt.

Uitleg: een woning kopen in Sint Philipsland

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan adviseren wij om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Op het moment dat het duidelijk is wat je kunt lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Pararius, Jaap.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Sint Philipsland Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Tijdens een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat jij wil bieden komt tot stand door de marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Jij kunt ook informeren om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze specialist gaat samen met jou het huis bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Neem goed door of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden staan. De getekende koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van jouw volgende huis af te handelen. Gebaseerd op aankoopwaarde, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen geld en toekomstige verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat het te lenen bedrag is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. In het laatste stadium breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Taxateurs en makelaars in Sint Philipsland

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden en kopen van een huis. Deze woningdeskundige zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en helpt je bij het verkoopproces. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een deskundige die de waarde van een woning bepaalt aan de hand van verschillende thema’s. Zo’n taxatierapport is nodig bij het verkrijgen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Hieronder vind je gegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Sint Philipsland en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Sint Philipsland helpt je bij het afsluiten van een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.950 en €2.950. In de volgende weergave check je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Sint Philipsland.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Sint Philipsland. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Sint Philipsland

Deze maand (juni 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze streek. In de tool hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Sint Philipsland en omliggende plekken. Disclaimer: je ziet hier de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Klik ook direct door naar de pagina over Rijtjeshuis.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost nu een woning in Sint Philipsland kopen?

In de hele gemeente Tholen registreren wij 11.112 huizen. We maken onderscheid tussen 9.888 (70,2%) koopwoningen en 1.224 (29,2%) huurwoningen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 126 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €201.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €264.939. De woningmarkt is vrij oververhit. Dat wil zeggen dat er maar beperkt aanbod is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Sint Philipsland. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Sint Philipsland?

Een huis in Tholen verbruikt gemiddeld 1190 kuub aardgas en 2810 stroom (kWh). Een appartement is het meest zuinig (670 m3 per jaar aan gas en 1870 stroom (kWh). Een huis dat vrijstaand is neemt flink meer energie af (1660 m3 gas voor verwarming en warm water en 3810 electriciteit (kWh)). Een aanmerkelijk deel bezitters van huizen te koop in Sint Philipsland passen duurzame verwarmingsbronnen als warmtepomp, dubbel glas, vloerisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, dakisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor huishoudens wonen in Sint Philipsland?

Deze woonplaats kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente leven 25.757 personen in 10.503 verschillende gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 3.121 eenpersoonshuishoudens, 3.445 gezinnen zonder kinderen en 3.937 families met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,43 mensen.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats calculeer je de huidige marktprijs en maak je een publiciteitsplan. Maak gebruik van Funda, Open Huizen dagen of social media en marktplaats. Hierna zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en ga je bezichtigingen inplannen. Vervolgens gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan is het tijd voor het voorlopige koopcontract en de akte van overdracht (via de notaris). De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Sint Philipsland?

In deze provincie vind je diverse bouwkavels met woonbestemming. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Sint Philipsland bouwen of laten bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.tholen.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 4675.

Plaats een reactie