Woning kopen Blankenham

Alles weten over woning kopen in Blankenham? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Overijssel. In deze levendige buurt vind je diverse faciliteiten als winkels en scholen. In aanvulling daarop ontdek je hier een prachtig groen natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. In de gemeente staan er 20.276 woningen (64,6% koop, 35,1% huurhuizen). De gemiddelde transactieprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €333.678. Op dit woningportaal check je het recente woningaanbod in Blankenham, adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Verder lees je meer informatie over verschillende woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Overijssel.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van kleine appartementen en grotere woningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €222.000, de doorsnee verkoopprijs is €333.678.
 • In de regio vind je volop mogelijkheden zoals openbaar vervoer, natuurgebieden, restaurants, scholen, winkels.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteSteenwijkerland
PlaatsBlankenham
Postcode8373
Netnummer0527 (+31527)
Inwoners (gemeente)44.126
Aantal huishoudens19.361
Aantal huishoudens met kinderen6.529
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen20.276
Aantal koopwoningen17.255
Aantal huurwoningen3.021
Gemiddelde woonoppervlakte140 m2
Gemiddelde WOZ€222.000
Gemiddelde verkoopprijs€333.678
Gemiddeld gasverbruik1370 m3
Gemiddeld stroomverbruik2840 kWh

Woningaanbod Blankenham april 2024

Bijgaand maak je kennis met alle huizen die deze maand (april 2024) te koop staan. Selecteer op ligging, woningtype, aantal kamers, bouwjaar, vraagprijs, woonoppervlakteen meer onderwerpen zoals woninglabel & aanwezigheid van een bad. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een snelle bezichtiging Via deze website bekijk je ook huizen te koop in Kuinre, Oldemarkt, Scheerwolde, Wetering & Nederland.

woning-te-koop-blankenham

Appartementen te koop Blankenham

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn betaalbaar, je vind ze veel in het centrum, meestal gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en zijn vaak onderdeel van een VvE. Negatieve aspecten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, je hebt meestal geen eigen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Goede ligging en gemakkelijk in onderhoud.
 • Woonoppervlak tussen de 66 m2 – 104 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 820 m3 gas en 1840 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Blankenham

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn doorgaans een goede investering. Belangrijke aandachtspunten zijn: beperkte woonruimte en je hebt minder lichtinval.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 81 m2 – 116 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1130 kuub gas en tevens 2440 kWh aan stroom.

Hoekwoning

Een echt hoekhuis in Blankenham is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een grotere tuin, je hebt iets meer beschutting, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Ze zijn vaak wat duurder dan een tussenwoning en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 84 m2 & 111 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2610 kWh elektriciteit + 1290 m3 gas afgenomen.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Blankenham

Een twee onder een kap wil zeggen 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met voldoende beschutting. Je kunt de bouwkosten delen wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Nadelen zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 134 m2 & 143 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2910 kWh elektra + 1360 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt ontzettend veel woonruimte en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 153 m2 & 199 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3670 elektriciteit (kWh) & 1830 gas (m3) ingekocht.

5-stappenplan: een woning kopen in Blankenham

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Wanneer je op woningjacht gaat dan adviseren wij om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Zodra hij een goede calculatie heeft wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan de zoektocht beginnen.

 2. Woningen bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Blankenham Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Op het moment dat je een bezichtiging doet kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat je wilt bieden komt tot stand door de marktwaarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. Het is vaak niet onverstandig een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze persoon kijkt mee tijdens de bezichtiging en helpt bij het uitbrengen van het bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan ga je de koopakte tekenen. Controleer zorgvuldig of de juiste dingen erin staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van jouw volgende huis af te ronden. Op basis van woningwaarde, kosten koper, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en directe verbouwkosten zal de expert een advies uitbrengen aangaande welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. In de laatste fase maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Woningtaxateurs en makelaars in Blankenham

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden van een geschikte woning. Deze huis-expert weet waar een goed bod aan moet voldoen. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Tip: de NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een dergelijk taxatierapport is verplicht voor het aanvragen van een lening, een offerte voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In het overzicht hieronder tref je contactgegevens van taxatie experts en makelaars in Blankenham en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een erkende hypotheekadviseur in Blankenham helpt je van A tot Z bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.450 – €3.100. In de lijst hierna tref je namen en adressen van financieel adviseurs in Blankenham.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Blankenham. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Blankenham

In april 2024 zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze buurt. In onderstaande visuele weergave bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Blankenham en net daarbuiten. Goed om te weten: dit zijn puur vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Lees ook verder over Bouwkundige keuring.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat kost nu een woning in Blankenham kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Steenwijkerland registreren wij 20.276 huizen. Er zijn 17.255 (64,6%) koophuizen en 3.021 (35,1%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 140 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €222.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €333.678. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit betekent dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Blankenham. De doorlooptijd van een woning is kort en je dient vaak flink te overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Blankenham?

Een huis in Steenwijkerland gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1370 m3 per jaar aan gas en 2840 kWh elektra. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (820 kuub gas p/jaar en 1840 elektra (kWh). Een vrijstaande villa heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1830 m3 gas en 3670 elektra (kWh)). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in Blankenham passen duurzame bronnen zoals spouwmuurisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, zonneboiler, dubbel glas, dakisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor type families wonen in Blankenham?

Deze gemeente heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente leven 44.126 inwoners in 19.361 verschillende huishoudens. Het gaat om 6.368 eenpersoonshuishoudens, 6.464 gezinnen zonder kinderen en 6.529 families met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,25 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats bepaal je de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, een open huis dag of via bekenden, vrienden en familie. Daarbij moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en maak je afspraken voor een rondleiding. Hierna gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. een mooi bod ontvangen? Dan regel je enkel nog de koopakte en de akte van levering via een notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Blankenham?

In deze regio zijn er verschillende bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Blankenham realiseren. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.steenwijkerland.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Milieucentraal voor postcodegebied 8373.

Plaats een reactie