Woning kopen Kuinre

Wil je een woning kopen in Kuinre? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Overijssel. Op korte afstand heb je toegang tot voldoende faciliteiten als kinderopvang, scholen en winkels. Daarnaast kan je hier genieten van een groen park en natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. De gemeente herbergt in totaal 20.276 woningen (64,6% koop, 35,1% huurhuizen). De prijs van een huis is de laatste jaren fors toegenomen tot €333.678. Op Woningassistent.nl vind je het actuele woningaanbod in Kuinre, contactgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. In aanvulling daarop lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Overijssel.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van kleinere huizen en moderne huizen en bungalows.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €222.000, de gemiddelde woningprijs is €333.678.
 • In de directe omgeving zijn diverse opties zoals restaurants, natuurgebieden, winkels, kinderopvang, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteSteenwijkerland
PlaatsKuinre
Postcode8374
Netnummer0527 (+31527)
Inwoners (gemeente)44.126
Aantal huishoudens19.361
Aantal huishoudens met kinderen6.529
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen20.276
Aantal koopwoningen17.255
Aantal huurwoningen3.021
Gemiddelde woonoppervlakte140 m2
Gemiddelde WOZ€222.000
Gemiddelde verkoopprijs€333.678
Gemiddeld gasverbruik1370 m3
Gemiddeld stroomverbruik2840 kWh

Woningaanbod Kuinre juli 2024

In het schema hierna bekijk je optionele koophuizen die in juli 2024 worden verkocht. Selecteer op perceeloppervlakte, bouwjaar, woningtype, aantal kamers, woonoppervlakte, vraagprijsen additionele aspecten als energieneutraal en en de aanwezigheid van een balkon. Neem contact op met de verkoopmakelaar voor een snelle bezichtiging Op ons huizenplatform vind je ook het huizenaanbod in Oldemarkt, Ossenzijl, Blankenham, Scheerwolde of Wetering.

woning-te-koop-kuinre

Eigen appartement kopen in Kuinre

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, vaak gelegen op een centrale plek, bijna altijd gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en zijn ook nog eens onderhoudsarm Vergeet niet: het is allemaal wat kleiner, er is geen eigen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alles gelijkvloers en minder energiekosten.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 & 97 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 820 m3 gas en gem. 1840 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis Kuinre

De betekenis van een tussenwoning is een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn ook waardevast. Nadelen zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt wat minder privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 72 m2 & 119 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1130 kuub gas en doorgaans 2440 kWh aan elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Een echt hoekhuis in Kuinre is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een grotere tuin, je hebt iets meer beschutting, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 84 m2 en 116 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2610 kWh elektra & 1290 m3 gas verstookt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Kuinre

Een twee onder een kap wil zeggen 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met slechts beperkte inkijk. De aanneemsom deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. De kritieke factoren zijn: dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 131 m2 & 150 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2910 kWh elektra & 1360 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je ervaart bijzonder veel privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 142 m2 & 204 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3670 elektra (kWh) en 1830 gas (m3) verbruikt

In 5 stappen: een woning kopen in Kuinre

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het gebruikelijk om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Zodra hij een goede calculatie heeft wat je kunt lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Een bezichtiging plannen

  Via platforms zoals Funda, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Pararius, Huislijn.nl, Vbo.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Kuinre Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding door het huis. Bij het bekijken van de woning krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bieding bereken je door te kijken naar de waarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. In veel situaties is het een aanrader om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze woning deskundige gaat mee met de rondleiding door de woning en adviseert je over de bieding. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De koopovereenkomst passeert bij de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van jouw volgende huis af te ronden. D.m.v. het geaccepteerde bod, kosten koper, zelf in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. In het laatste stadium onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Kuinre

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden van een geschikte woning. Hij of zij onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en helpt met zaken als bezichtigingen. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Dit taxatierapport heb je nodig bij het afsluiten van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de bijgaande tabel kan je aan de slag met contactgegevens van taxateurs en makelaars in Kuinre en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Kuinre geeft financieel advies en helpt bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De adviseur bekijkt jouw financiële situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.900 & €3.000. In de tabel hieronder bieden we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Kuinre.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Kuinre. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Kuinre

De afgelopen periode (juli 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze streek. In de zoekmachine hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Kuinre en omgeving. Belangrijk: dit zijn alleen de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Klik ook direct door naar de pagina over Woningtaxatie.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Wat kost nu een woning in Kuinre kopen?

In de gemeente Steenwijkerland vind je ongeveer 20.276 huizen. We maken onderscheid tussen 17.255 (64,6%) koophuizen en 3.021 (35,1%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 140 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €222.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €333.678. De woningmarkt is krap. Dit betekent dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Kuinre. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Kuinre?

Een woonhuis in Steenwijkerland verbruikt qua energie gem. zo’n 1370 kuub aardgas en 2840 kWh elektra. Een appartement is het meest zuinig (820 m3 per jaar aan gas en 1840 kWh stroom. Een vrijstaande villa neemt flink meer energie af (1830 m3 gas voor verwarming en warm water en 3670 kWh stroom). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Kuinre passen duurzame verwarmingsbronnen als vloerisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonnepanelen, dubbel glas, zonneboiler toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type huishoudens wonen in Kuinre?

Deze woonplaats kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente wonen 44.126 personen in 19.361 verschillende gezinnen. Wat meer specifiek: 6.368 eenpersoonshuishoudens, 6.464 huishoudens zonder kinderen en 6.529 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,25 mensen (volwassenen en kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen bereken je de actuele marktprijs en maak je een verkoopplan. Populaire kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of Facebook/instagram. Daarbij moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en leg je bezichtigen vast in de agenda. In de volgende stap komen de biedingen binnen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan teken je de voorlopige koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Kuinre?

In deze buurt kun je kiezen voor bouwkavels die al een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Kuinre laten uittekenen. Neem contact op met de gemeente (www.steenwijkerland.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Nibud, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 8374.

Plaats een reactie