Woning kopen Nederland

Jouw aanstaande woning kopen in Nederland? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Overijssel. In en rondom deze plek vind je meerdere faciliteiten als winkels en scholen. Bovendien geniet je hier ook van een schitterende natuur, perfect voor een wandeling of fietstocht. De gemeente herbergt in totaal 20.276 woningen (64,6% koop, 35,1% huur). De gemiddelde transactieprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €333.678. Op deze website bieden wij het woningaanbod in Nederland, adressen van kantoren als NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Tevens vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Overijssel.
 • Er is een mix van bovenwoningen en grotere woningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €222.000, de gemiddelde woningprijs is €333.678.
 • In deze buurt vind jij veel faciliteiten zoals scholen, sportclubs, natuurgebieden, winkels, kinderopvang.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteSteenwijkerland
PlaatsNederland
Postcode8362
Netnummer0527 (+31527)
Inwoners (gemeente)44.126
Aantal huishoudens19.361
Aantal huishoudens met kinderen6.529
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen20.276
Aantal koopwoningen17.255
Aantal huurwoningen3.021
Gemiddelde woonoppervlakte140 m2
Gemiddelde WOZ€222.000
Gemiddelde verkoopprijs€333.678
Gemiddeld gasverbruik1370 m3
Gemiddeld stroomverbruik2840 kWh

Woningaanbod Nederland april 2024

Bijgaand bekijk je alle woningen die in april 2024 te koop worden aangeboden. Kies op basis van vraagprijs, ligging, aantal kamers, woningtype, woonoppervlakte, bouwjaaren andere woningeigenschappen als energieprestaties en en de aanwezigheid van een balkon. Interesse? Mail of bel het makelaarskantoor en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook huizen te koop in Wetering, Scheerwolde, IJsselham, Blokzijl & Giethoorn.

woning-te-koop-nederland

Appartement kopen in Nederland

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, je vind ze veel in het centrum, zijn doorgaans gelijkvloers hebben een beperkt gas en stroom verbruik en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Aandachtspunten zijn: je hebt minder ruimte, vaak is er een gedeelde tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alle voorzieningen dichtbij en erg waardevast.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 67 m2 en 102 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 820 m3 gas en tevens 1840 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Nederland

Met een tussenwoning bedoelen we een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. De minpunten zijn: geen garage en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 83 m2 – 119 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1130 kuub gas en daarbij 2440 kWh stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in Nederland is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een grotere kavel, je hebt wat minder inkijk, meer lichtinval en je kunt vaak de auto goed parkeren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeswoning en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 90 m2 – 113 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2610 kWh stroom & 1290 m3 gas verstookt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Nederland

Een twee onder een kap houdt in 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met voldoende beschutting. Je kunt de bouwkosten delen waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten van aandacht zijn: dat je minder keuze in bouwstijl hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 123 m2 – 145 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2910 kWh stroom en 1360 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van enorm veel (woon)ruimte en je ervaart bijzonder veel privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vaak zijn het wel dure huizen. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 155 m2 & 202 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3670 stroom (kWh) + 1830 gas (m3) afgenomen.

In vijf stappen een woning kopen in Nederland

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan adviseren wij om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Als het duidelijk is wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan de zoektocht beginnen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Zia zoekmachines zoals Funda, Vbo.nl, Huispedia, Jaap.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Nederland zoeken. Een droomhuis gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor het bezichtigen van het huis. Bij het bekijken van de woning kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat jij wil bieden bepaal je op basis van de marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het kan handig zijn een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze persoon kijkt mee tijdens de bezichtiging en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan wordt de koopakte opgesteld. Neem goed door of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. Deze koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Als laatste is het tijd om de financiering van de koop in orde te maken. A.d.h.v. koopsom, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en een bouwdepot voor verbouwing calculeert de specialist wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. In het laatste stadium breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Woningtaxateurs en makelaars in Nederland

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze professional heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een specialist die de marktwaarde van een huis inschat na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een actueel taxatierapport is verplicht voor het verkrijgen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de tabel hieronder tonen wij adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in Nederland en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een erkend hypotheekadviseur in Nederland geeft je passend en persoonlijk advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.700 & €3.000. In de lijst hierna bieden we namen en adressen van financieel adviseurs in Nederland.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Nederland. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Nederland

In april 2024 zijn er weer veel woningen verkocht in de regio. Hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Nederland en omgeving. Let op: dit zijn puur vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Op deze website lees je ook meer over Verkoopmakelaar.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Wat kost gemiddeld een woning in Nederland kopen?

In de hele gemeente Steenwijkerland zijn er ruim 20.276 huizen. Hierbij spreken we van 17.255 (64,6%) koopwoningen en 3.021 (35,1%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. woonoppervlak van 140 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €222.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €333.678. De woningmarkt is krap. Je moet er rekening mee houden dat de keuzes zeer beperkt zijn en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Nederland. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Nederland?

Een huis in Steenwijkerland verbruikt gemiddeld 1370 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2840 stroom (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (820 kuub aardgas en 1840 elektra (kWh). Een vrijstaand huis is topverbruiker qua energie (1830 kuub gas p/jaar en 3670 stroom (kWh)). Een groeiend aantal huiseigenaren van huizen te koop in Nederland passen duurzame oplossingen als zonneboiler, warmtepomp, dubbel glas, zonnepanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor type families wonen in Nederland?

Deze gemeente kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente zijn 44.126 mensen in 19.361 huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 6.368 eenpersoonshuishoudens, 6.464 huishoudens zonder kinderen en 6.529 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,25 inwoners.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst denk je na over de vraagprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, een open huis dag of social media en marktplaats. Hierna zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en ga je bezichtigingen inplannen. In de vervolgstap kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Zit er een fraai bod tussen? Dan is het tijd voor de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Nederland?

In deze buurt kun je kiezen voor bouwkavels met woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Nederland zetten. Informeer bij de gemeente (www.steenwijkerland.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Nibud, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 8362.

Plaats een reactie