Woning kopen Oldemarkt

Snel een woning kopen in Oldemarkt? Het is een heerlijke plek in de provincie Overijssel. In de nabije buurt heb je toegang tot meerdere faciliteiten als winkels en scholen. Daarnaast geniet je hier ook van mooie natuurgebieden om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In de gemeente zijn er 20.276 woningen (64,6% koophuis, 35,1% huurwoning). De woningprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €333.678. Op deze website tonen wij het laatste woningaanbod in Oldemarkt, adressen van makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Bovendien lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een graag bezochte plek in Overijssel.
 • Het aanbod is heel divers met benedenwoningen en luxe villa’s.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €222.000, de gemiddelde woningprijs is €333.678.
 • In de regio vind je volop faciliteiten zoals openbaar vervoer, kinderopvang, scholen, sportclubs, restaurants.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteSteenwijkerland
PlaatsOldemarkt
Postcode8375
Netnummer0561 (+31561)
Inwoners (gemeente)44.126
Aantal huishoudens19.361
Aantal huishoudens met kinderen6.529
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen20.276
Aantal koopwoningen17.255
Aantal huurwoningen3.021
Gemiddelde woonoppervlakte140 m2
Gemiddelde WOZ€222.000
Gemiddelde verkoopprijs€333.678
Gemiddeld gasverbruik1370 m3
Gemiddeld stroomverbruik2840 kWh

Woningaanbod Oldemarkt april 2024

In het overzicht hieronder bieden we alle woningen die in april 2024 te koop worden aangeboden. Selecteer op vraagprijs, bouwjaar, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, woningtype, liggingen andere eigenschappen zoals duurzaamheid en parkeermogelijkheden. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de bewoners of makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Bekijk ook huizen te koop in Ossenzijl, Kalenberg, Kuinre, Blankenham & Scheerwolde.

woning-te-koop-oldemarkt

Eigen appartement kopen in Oldemarkt

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Deze studio’s zijn voordelig, ze zijn vaak gunstig gelegen, zijn gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en het onderhoud is zeer beperkt. Niet vergeten: de ruimte is beperkt, er is geen eigen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alles gelijkvloers en zeer levensloopbestendig.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 – 102 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 820 m3 gas en 1840 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Oldemarkt

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je zit dus aan beide kanten vast. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn ook waardevast. Natuurlijk zijn er negatieve punten: beperkte woonruimte en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 77 m2 en 113 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1130 kuub gas en gem. 2440 kWh aan elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Oldemarkt is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je geniet van meer privacy, er komt meer daglicht binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Ze zijn vaak wat duurder dan een rijtjeshuis en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 87 m2 en 129 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2610 kWh stroom en 1290 m3 gas afgenomen.

2-onder-1 kap woning Oldemarkt

Een twee onder een kap houdt in 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 135 m2 – 142 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2910 kWh elektra en 1360 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Je geniet van enorm veel (woon)ruimte en je hebt maximale privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vaak zijn het wel dure huizen. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 143 m2 en 199 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3670 stroom (kWh) en 1830 gas (m3)verstookt.

Uitleg: een woning kopen in Oldemarkt

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Als je naar woningen gaat zoeken dan adviseren wij om eerst je maximale hypotheek te weten. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Als hij een goede calculatie heeft wat je verantwoord kan lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via websites als Funda, Pararius, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl, Vbo.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Oldemarkt Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Tijdens een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat jij wil bieden stel je samen a.d.h.v. de woningwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Het kan handig zijn een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze makelaar zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en adviseert je over de bieding. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! De koopakte zal dan worden samengesteld. Check altijd of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De getekende koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering definitief te regelen. Gebaseerd op aankoopsom, kosten koper, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en te verwachten verbouwkosten en investeringen stelt de hypotheekadviseur vast wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek daarbij past. Afsluitend die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaars en woningtaxateurs in Oldemarkt

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden en kopen van een huis. Deze woningdeskundige zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Advies: een NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de marktwaarde van een huis inschat op basis van vaste criteria. Het taxatierapport is benodigd voor het aankopen van een huis, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In het overzicht hieronder tref je gegevens van taxatie experts en makelaars in Oldemarkt en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een deskundige hypotheekadviseur in Oldemarkt geeft je passend en persoonlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Een deskundig financieel adviseur loopt jouw financiële situatie door en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.750 – €2.600. In de tabel hieronder check je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Oldemarkt.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Oldemarkt. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Oldemarkt

Recent (april 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze omgeving. In de zoekmachine hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Oldemarkt en in de buurt. Belangrijk: het gaat hierbij om de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Mogelijk ook interessant: Voorlopig koopcontract.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Oldemarkt kopen?

In de buurt van de gemeente Steenwijkerland zijn er ruim 20.276 woonhuizen. Je vindt hier circa 17.255 (64,6%) koopwoningen en 3.021 (35,1%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 140 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €222.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €333.678. De woningmarkt is krap. Dat maakt dan er maar beperkt aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Oldemarkt. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Oldemarkt?

Een woonhuis in Steenwijkerland kent een gem. verbruik van 1370 kuub gas p/jaar en 2840 elektra (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (820 m3 gas voor verwarming en warm water en 1840 kWh electriciteit. Een vrijstaande villa neemt flink meer energie af (1830 kuub gas en 3670 stroom (kWh)). Een steeds groter deel huiseigenaren van huizen te koop in Oldemarkt passen duurzame producten zoals dubbel glas, zonnepanelen, zonneboiler, warmtepomp, vloerisolatie, dakisolatie toe om de energienota te drukken.

Welk type huishoudens wonen in Oldemarkt?

Deze omgeving heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente leven 44.126 personen in 19.361 verschillende huishoudens. Wat meer specifiek: 6.368 eenpersoonshuishoudens, 6.464 huishoudens zonder kinderen en 6.529 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,25 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Als eerste moet je een verkoopprijs bepalen en maak je een verkoopplan. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de Open Huizen dagen of social media en marktplaats. In de volgende stap ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en leg je bezichtigen vast in de agenda. In de volgende stap kunnen huizenzoekers een bod doen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan regel je enkel nog het voorlopige koopcontract en de notariële leveringsakte. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Oldemarkt?

In deze buurt vind je diverse bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Oldemarkt laten uittekenen. Neem contact op met de gemeente (www.steenwijkerland.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rvo.nl, Consumentenbond, Nibud, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 8375.

Plaats een reactie