Woning kopen Wetering

Alles weten over woning kopen in Wetering? Het is een erg populaire plek in de provincie Overijssel. Op korte afstand vind je diverse dagelijkse voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Tevens kan je hier genieten van een bijzondere natuur, perfect voor een wandeling of fietstocht. Er zijn in deze gemeente in totaal 20.276 woningen (64,6% koopwoning, 35,1% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde transactieprijs van een woning neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €333.678. Op dit woningportaal tonen wij het huidige woningaanbod in Wetering, namen en adressen van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Daarnaast lees je alles over de meest populaire woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een unieke plek in de provincie Overijssel.
 • Het aanbod is divers met zowel rijwoningen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €222.000, de gemiddelde woningprijs is €333.678.
 • Je hebt hier toegang tot diverse opties zoals scholen, sportclubs, winkels, restaurants, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteSteenwijkerland
PlaatsWetering
Postcode8363
Netnummer0521 (+31521)
Inwoners (gemeente)44.126
Aantal huishoudens19.361
Aantal huishoudens met kinderen6.529
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen20.276
Aantal koopwoningen17.255
Aantal huurwoningen3.021
Gemiddelde woonoppervlakte140 m2
Gemiddelde WOZ€222.000
Gemiddelde verkoopprijs€333.678
Gemiddeld gasverbruik1370 m3
Gemiddeld stroomverbruik2840 kWh

Woningaanbod Wetering juli 2024

In onderstaande weergave maak je kennis met alle woningen die in juli 2024 te koop worden aangeboden. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als aantal kamers, woonoppervlakte, vraagprijs, ligging, bouwjaar, woningtypeen meer onderwerpen zoals zuinigheid en aanwezigheid van parkeerplaats. Bel of mail de verkopende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons huizenplatform vind je ook het actuele woningaanbod in Scheerwolde, Blankenham, Nederland, IJsselham & Blokzijl.

woning-te-koop-wetering

Studio of appartement kopen in Wetering

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, in de basis gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en zijn vaak onderdeel van een VvE. Minpunten zijn: je hebt minder ruimte, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alle voorzieningen dichtbij en een gunstige aanschafprijs.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 60 m2 en 105 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 820 m3 gas + 1840 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Wetering

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je zit dus aan beide kanten vast. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Wat betreft de nadelige aspecten: een zeer beperkt vloeroppervlak en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 88 m2 en 112 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1130 kuub gas en gem. 2440 kWh stroomverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Wetering is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je geniet van meer privacy, meer lichtinval en je kunt vaak de auto goed parkeren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeshuizen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 99 m2 en 117 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2610 kWh elektriciteit + 1290 m3 gas ingekocht.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Wetering

De definitie van een twee onder een kap is: 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 124 m2 – 146 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2910 kWh elektra en 1360 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je hebt erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je bent lekker op jezelf: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 142 m2 en 205 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3670 elektriciteit (kWh) en 1830 gas (m3) ingekocht.

5-stappenplan: een woning kopen in Wetering

 1. Bereken je max. hypotheek

  Als je huizen gaat bekijken dan is het verstandig om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Als je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je verantwoord kan lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huislijn.nl, Jaap.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Huispedia kan je gemakkelijk woningen te koop in Wetering Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding door het huis. Op het moment dat je een bezichtiging doet kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bod zal afhangen van de waarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het is vaak niet onverstandig een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze expert zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Is jouw bod het winnende bod? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Controleer zorgvuldig of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de koop definitief te regelen. Door middel van de overeengekomen prijs, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en toekomstige verbouwingen berekent de adviseur hoeveel je moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Vervolgens onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Wetering

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze professional heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en helpt je bij het verkoopproces. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxatie specialist is iemand die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van een aantal factoren. Het taxatierapport is een vereiste bij de financiering van de aankoop van een woning, een offerte voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In het overzicht hieronder bekijk je gegevens van taxateurs en makelaars in Wetering en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een deskundige hypotheekadviseur in Wetering geeft advies bij het afsluiten van een hypotheek. De bank of adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.900 en €2.900. In de tabel hieronder tref je adressen van financieel adviseurs in Wetering.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Wetering. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Wetering

In juli 2024 zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze gemeente. In de tool hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Wetering en daarbuiten. Noemenswaardig: je vindt alleen de vraagprijs, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Lees ook verder over WOZ waarde.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Wat kost een woning in Wetering kopen?

In deze gemeente Steenwijkerland zijn er 20.276 woonhuizen. Dit zijn 17.255 (64,6%) koophuizen en 3.021 (35,1%) huurwoningen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 140 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €222.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €333.678. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Je moet er rekening mee houden dat er niet veel aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Wetering. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Wetering?

Een woonhuis in Steenwijkerland verbruikt qua energie gem. zo’n 1370 m3 gas en 2840 stroom (kWh). Een appartement is het meest zuinig (820 m3 gas voor verwarming en warm water en 1840 kWh electriciteit. Een groot vrijstaand woonhuis gebruikt vaak het meeste energie (1830 kuub gas en 3670 elektra (kWh)). Een groeiend aantal eigenaren van huizen te koop in Wetering passen duurzame verwarmingsbronnen als dubbel glas, warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, zonneboiler, vloerisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor type families wonen in Wetering?

Deze gemeente kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente verblijven 44.126 inwoners in 19.361 huishoudens. Er wonen 6.368 eenpersoonshuishoudens, 6.464 gezinnen zonder kinderen en 6.529 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,25 mensen.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Aan het begin moet je een verkoopprijs bepalen en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Maak gebruik van Funda, een open huis dag of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Tevens zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en maak je afspraken voor een rondleiding. Als dat allemaal gelukt is starten biedingen en onderhandelingen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan teken je de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Wetering?

In deze buurt zijn er een aantal bouwkavels met woonbestemming. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Wetering plaatsen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.steenwijkerland.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Nibud, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 8363.

Plaats een reactie