Woning kopen Steenwijkerland

Wil je een woning kopen in Steenwijkerland? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Overijssel. Op korte afstand zijn er uiteenlopende dagelijkse voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Daarbij tref je hier een prachtige natuur voor wandelingen en fietstochten. In totaal zijn er in deze gemeente 20.276 huizen (64,6% koop, 35,1% huurwoning). De gemiddelde prijs van een woning is recent fors gestegen en komt nu uit op €333.678. Op deze website tonen wij het actuele woningaanbod in Steenwijkerland, adresgegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Verder vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Overijssel.
 • Je hebt de keuze uit kleine appartementen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €222.000, de gemiddelde transactieprijs is €333.678.
 • In de buurt vind je volop faciliteiten zoals sportclubs, kinderopvang, natuurgebieden, scholen, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8331
Netnummer0521 (+31521)
Inwoners (gemeente)44.126
Aantal huishoudens19.361
Aantal huishoudens met kinderen6.529
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen20.276
Aantal koopwoningen17.255
Aantal huurwoningen3.021
Gemiddelde woonoppervlakte140 m2
Gemiddelde WOZ€222.000
Gemiddelde verkoopprijs€333.678
Gemiddeld gasverbruik1370 m3
Gemiddeld stroomverbruik2840 kWh

Woningaanbod Steenwijkerland mei 2024

Hieronder vind je alle woningen die in mei 2024 te koop worden aangeboden. Filter eenvoudig op aantal kamers, perceeloppervlakte, bouwjaar, woonoppervlakte, woningtype, liggingen additionele aspecten als woninglabel of aanwezigheid van een bad. Extra info nodig? Bezoek dan de makelaardij en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het woningaanbod Ooststellingwerf, Heerenveen, Urk, Noordoostpolder of Kampen.

woning-te-koop-steenwijkerland

Appartementen te koop Steenwijkerland

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn niet duur, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, verbruiken niet al te veel energie en zijn ook nog eens onderhoudsarm Wat wel geldt: het woonoppervlak is niet al te groot, een tuin ontbreekt vaak en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alle faciliteiten om de hoek en onderhoudsvriendelijk.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 & 92 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 820 m3 gas & 1840 kWh elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Steenwijkerland

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn ook waardevast. Nadelen zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt wat minder privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 83 m2 – 118 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1130 kuub gas & 2440 kWh aan stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een specifiek hoekhuis in Steenwijkerland is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt wat minder inkijk, er komt meer daglicht binnen en je kunt vaak de auto goed parkeren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeshuizen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 96 m2 & 112 m2.
 • Schatting: er wordt 2610 kWh elektra + 1290 m3 gas afgenomen.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Steenwijkerland

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. De kritieke factoren zijn: dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 132 m2 – 149 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2910 kWh elektriciteit + 1360 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Je hebt ontzettend veel woonruimte en je hebt maximale privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 154 m2 – 193 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3670 elektriciteit (kWh) & 1830 gas (m3) verbruikt

Samenvatting: een woning kopen in Steenwijkerland

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het een goed idee om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Als hij berekend heeft wat je budget is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Pararius, Huispedia, Jaap.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl kan je woningen te koop in Steenwijkerland Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een bezichtiging. Op het moment dat je een bezichtiging doet kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bieden op een woning

  Je bieding bereken je door te kijken naar de marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Jij kunt ook informeren om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze expert zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Wordt je bod geaccepteerd? De koopakte zal dan worden samengesteld. Neem goed door of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De getekende koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  De volgende stap is om de financiering van het huis dat je wilt kopen definitief te regelen. Door middel van het geaccepteerde bod, kosten koper, spaargeld dat je zelf meeneemt en directe verbouwkosten ontvang je een advies over welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Nu ben je bijna klaar. Als laatste die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaars en taxateurs in Steenwijkerland

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden van een passend koophuis. Hij of zij kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en helpt met zaken als bezichtigingen. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een deskundige die de marktwaarde van een object berekend op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Het taxatierapport heb je nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het oversluiten van een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In het overzicht hieronder tref je gegevens van taxateurs en makelaars in Steenwijkerland en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Steenwijkerland geeft financieel advies en helpt bij het afsluiten van een passende hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.750 – €3.150. In de opsomming hierna verstrekken we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Steenwijkerland.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Steenwijkerland. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Steenwijkerland

Afgelopen maand (mei 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze buurt. In de lijst hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Steenwijkerland en omgeving. Goed om te weten: het gaat hierbij om de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Klik ook direct door naar de pagina over Aflossingsvrije hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Steenwijkerland kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Steenwijkerland bestaan er circa 20.276 woonobjecten. Het gaat daarbij om 17.255 (64,6%) koopwoningen en 3.021 (35,1%) huurhuizen. De gemiddelde woonoppervlakte is 140 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €222.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €333.678. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit zorgt ervoor dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Steenwijkerland. Woningen staan kort te koop en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Steenwijkerland?

Een woning in Steenwijkerland gebruikt gemiddeld 1370 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2840 kWh stroom. Een appartement is het meest zuinig (820 kuub gas en 1840 electriciteit (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1830 m3 per jaar aan gas en 3670 stroom (kWh)). Veel huiseigenaren van huizen te koop in Steenwijkerland passen duurzame investeringen zoals zonneboiler, vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen toe om de energierekening te verminderen.

Welk type gezinnen wonen in Steenwijkerland?

Deze regio kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente leven 44.126 personen in 19.361 verschillende gezinnen. Dat betreffen 6.368 eenpersoonshuishoudens, 6.464 gezinnen zonder kinderen en 6.529 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,25 personen.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste bereken je de actuele marktprijs en maak je een publiciteitsplan. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, een open huis dag of via online marktplaatsen en sociale media. Daarbij zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en ga je bezichtigingen plannen. Vervolgens krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in het (voorlopige) koopcontract en de akte van levering via een notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Steenwijkerland?

In en rondom deze gemeente zijn diverse bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Steenwijkerland zetten. Neem contact op met de gemeente (www.steenwijkerland.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Nibud voor postcodegebied 8343.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie