Woning kopen Blokzijl

Een woning kopen in Blokzijl? Het is een erg populaire plek in de provincie Overijssel. In de nabije buurt heb je verschillende dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Bovendien ontdek je hier een schitterende natuur waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er 20.276 huizen (64,6% koopwoning, 35,1% huurhuis). De gemiddelde prijs van een woning is recent fors gestegen en komt nu uit op €333.678. Op deze website bekijk je het woningaanbod in Blokzijl, adresgegevens van makelaardijen, taxateurs en financieel adviseurs. Verder bieden we informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een mooie plaats in Overijssel.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. kleine appartementen en grotere woningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €222.000, de basis verkoopprijs is €333.678.
 • Je hebt hier toegang tot diverse mogelijkheden zoals kinderopvang, scholen, sportclubs, restaurants, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteSteenwijkerland
PlaatsBlokzijl
Postcode8356
Netnummer0527 (+31527)
Inwoners (gemeente)44.126
Aantal huishoudens19.361
Aantal huishoudens met kinderen6.529
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen20.276
Aantal koopwoningen17.255
Aantal huurwoningen3.021
Gemiddelde woonoppervlakte140 m2
Gemiddelde WOZ€222.000
Gemiddelde verkoopprijs€333.678
Gemiddeld gasverbruik1370 m3
Gemiddeld stroomverbruik2840 kWh

Woningaanbod Blokzijl juli 2024

Bijgaand krijg je inzicht in het huidige beschikbare woningaanbod van juli 2024. Zoek op woningtype, bouwjaar, aantal kamers, vraagprijs, ligging, woonoppervlakteen andere woningeigenschappen als woninglabel & aanwezigheid van een garage. Interesse? Mail of bel de verkoopmakelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook woningen die te koop staan in IJsselham, Nederland, Giethoorn, Wapserveen & Eesveen.

woning-te-koop-blokzijl

Appartementen te koop Blokzijl

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn betaalbaar, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, zijn zeer energiezuinig en de VvE doet het onderhoud. Wat wel geldt: het is allemaal wat kleiner, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Goede ligging en zeer betaalbaar.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 & 96 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 820 m3 gas en tevens 1840 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Blokzijl

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat maakt dat het een veilige investering is. Natuurlijk zijn er negatieve punten: vaak een klein tuintje en je hebt wat minder privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 70 m2 en 116 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1130 kuub gas en daarbij 2440 kWh aan elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Blokzijl is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt meer privacy, er komt meer daglicht binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een tussenwoning en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 98 m2 en 122 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2610 kWh elektriciteit en 1290 m3 gas verstookt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Blokzijl

Een twee onder een kap betekent 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. De kritieke factoren zijn: dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 133 m2 & 144 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2910 kWh elektra en 1360 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Je hebt enorm veel (woon)ruimte en je hebt een groot gevoel van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 151 m2 & 192 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3670 elektriciteit (kWh) + 1830 gas (m3) gebruikt.

In vijf stappen een woning kopen in Blokzijl

 1. Mijn maximale hypotheek

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het gebruikelijk om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Op het moment dat je inzicht hebt in wat je kunt lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Op de website van Funda, maar ook Huislijn.nl, Vbo.nl, Jaap.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Blokzijl Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Bel de makelaar dan direct voor een bezichtiging. Bij de bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat je wilt bieden komt tot stand door de woningwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het is vaak niet onverstandig een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze deskundige loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? De koopakte zal dan worden samengesteld. Check altijd of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De gezamenlijke koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen rond te maken. Op basis van de overeengekomen prijs, kosten koper (k.k.), zelf in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten wordt vastgesteld wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Afsluitend die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Blokzijl

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden van een geschikte woning. Deze specialist kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een deskundige die de waarde van jouw woning kan schatten aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Dit taxatierapport is verplicht voor de financiering van de aankoop van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de tabel hieronder bekijk je adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Blokzijl en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Blokzijl helpt je bij het vinden van een goede hypotheek. De adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.700 en €2.900. In de lijst hierna tref je adressen van financieel adviseurs in Blokzijl.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Blokzijl. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Blokzijl

Afgelopen maand (juli 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze buurt. In de tool hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Blokzijl en omgeving. Noemenswaardig: het gaat hier enkel om vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Op deze website lees je ook meer over Makelaar.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Hoe duur is een woning in Blokzijl kopen?

In de hele gemeente Steenwijkerland bestaan er circa 20.276 huizen. Hierbij spreken we van 17.255 (64,6%) koopwoningen en 3.021 (35,1%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 140 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €222.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €333.678. De woningmarkt is vrij overspannen. Dat maakt dan dat je als koper niet veel keuze hebt en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Blokzijl. Woningen staan kort te koop en je dient vaak flink te overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Blokzijl?

Een woonobject in Steenwijkerland kent een gem. verbruik van 1370 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2840 electriciteit (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (820 m3 gas voor verwarming en warm water en 1840 kWh electriciteit. Een vrijstaande villa verbruikt de meeste energie (1830 kuub gas en 3670 kWh elektra). Veel bezitters van huizen te koop in Blokzijl passen duurzame artikelen zoals zonneboiler, dubbel glas, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, warmtepomp, dakisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor huishoudens wonen in Blokzijl?

Deze woonplaats heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente leven 44.126 personen in 19.361 huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 6.368 eenpersoonshuishoudens, 6.464 families zonder kinderen en 6.529 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,25 mensen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Als eerste calculeer je de huidige marktprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Populaire kanalen zijn Funda, Open Huizen dagen of via online marktplaatsen en sociale media. Hierna style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en leg je bezichtigen vast in de agenda. Daarna kunnen huizenzoekers een bod doen. een mooi bod ontvangen? Dan regel je enkel nog de koopakte en de notariële leveringsakte. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Blokzijl?

In deze buurt zijn er verschillende bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Blokzijl bouwen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.steenwijkerland.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Nibud, Milieucentraal, Rvo.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 8356.

Plaats een reactie