Woning kopen IJsselham

Een woning kopen in IJsselham? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Overijssel. Op korte afstand heb je toegang tot uiteenlopende dagelijkse voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Daarnaast tref je hier een park en natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. In de gemeente staan er 20.276 woningen (64,6% koopwoning, 35,1% huurwoningen). De woningprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €333.678. Op dit huizenportaal check je het beschikbare woningaanbod in IJsselham, contactgegevens van makelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. Ook lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Overijssel.
 • Je vind hier zowel kamers, appartementen en grotere woningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €222.000, de gemiddelde huizenprijs is €333.678.
 • In de buurt vind je volop faciliteiten zoals restaurants, kinderopvang, openbaar vervoer, sportclubs, scholen.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteSteenwijkerland
PlaatsIJsselham
Postcode8361
Netnummer0561 (+31561)
Inwoners (gemeente)44.126
Aantal huishoudens19.361
Aantal huishoudens met kinderen6.529
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen20.276
Aantal koopwoningen17.255
Aantal huurwoningen3.021
Gemiddelde woonoppervlakte140 m2
Gemiddelde WOZ€222.000
Gemiddelde verkoopprijs€333.678
Gemiddeld gasverbruik1370 m3
Gemiddeld stroomverbruik2840 kWh

Woningaanbod IJsselham juli 2024

Bijgaand ontdek je het actuele woningaanbod van juli 2024. Maak een selectie aan de hand van woonoppervlakte, vraagprijs, ligging, bouwjaar, woningtype, aantal kamersen andere eigenschappen zoals zuinigheid en en de aanwezigheid van een balkon. Meer weten? Informeer dan bij de verkopende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het woningaanbod Nederland, Wetering, Blokzijl, Giethoorn en Wapserveen.

woning-te-koop-ijsselham

Appartement kopen in IJsselham

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, vaak gelegen op een centrale plek, vaak gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en je hebt weinig onderhoud. Aandachtspunten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is geen eigen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Gunstige ligging en minder energiekosten.
 • Woonoppervlak tussen de 64 m2 – 95 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 820 m3 gas en daarbij 1840 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen IJsselham

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Wat betreft de nadelige aspecten: geen grote opslagruimte en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 78 m2 en 117 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1130 kuub gas en daarbij 2440 kWh aan elektriciteit.

Hoekwoning

Een echt hoekhuis in IJsselham is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt wat minder inkijk, meer lichtinval en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met tussenwoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 85 m2 & 128 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2610 kWh elektra & 1290 m3 gas verstookt.

2-onder-1-kap woningen IJsselham

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Je geniet van maximale ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Je kunt de bouwkosten delen waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Minpunten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 126 m2 – 154 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2910 kWh elektriciteit & 1360 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt ontzettend veel woonruimte en je hebt veruit de meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 148 m2 & 197 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3670 elektra (kWh) & 1830 gas (m3) ingekocht.

In 5 stappen: een woning kopen in IJsselham

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan doe je er goed aan om te beginnen met een financiële check. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Zodra je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat jouw max. hypotheek is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Huislijn.nl, Huispedia, Vbo.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in IJsselham Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Maak dan direct een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Tijdens een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat jij wil bieden bereken je door te kijken naar de marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Tevens is het aan te raden een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze makelaar zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en stelt samen met jou het bod samen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Kijk goed of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te handelen. A.d.h.v. aankoopsom, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen middelen en een bouwdepot voor verbouwing berekent de adviseur wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. In het laatste stadium moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Woningtaxateurs en makelaars in IJsselham

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het aankopen van een woning. Deze specialist onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en helpt je bij het verkoopproces. Advies: een NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet aan de hand van verschillende thema’s. Een actueel taxatierapport is een vereiste bij de financiering van de aankoop van een woning, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In het overzicht hieronder tonen wij adresgegevens van taxatie experts en makelaars in IJsselham en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een erkend hypotheekadviseur in IJsselham geeft advies bij het afsluiten van een hypotheek. De adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.500 & €3.250. In de opsomming hierna bieden we adressen van financieel adviseurs in IJsselham.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in IJsselham. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in IJsselham

Recent (juli 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze buurt. In de tool hieronder check je de onlangs verkochte woningen in IJsselham en net daarbuiten. Let op: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Klik ook direct door naar de pagina over Aankoopmakelaar.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat kost gemiddeld een woning in IJsselham kopen?

In en rondom de gemeente Steenwijkerland vind je ongeveer 20.276 woonhuizen. Het gaat om 17.255 (64,6%) koophuizen en 3.021 (35,1%) huurhuizen. De gem. woonoppervlakte is 140 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €222.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €333.678. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat wil zeggen dat dat er maar weinig aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in IJsselham. Woning zijn vaak snel verkocht en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoe energiezuinig zijn woningen in IJsselham?

Een woonhuis in Steenwijkerland kent een gem. verbruik van 1370 kuub gas en 2840 kWh elektra. Een studio of appartement verbruikt het minst (820 kuub aardgas en 1840 stroom (kWh). Een vrijstaand huis gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1830 m3 per jaar aan gas en 3670 stroom (kWh)). Een steeds groter deel eigenaren van huizen te koop in IJsselham passen duurzame bronnen zoals dakisolatie, warmtepomp, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, dubbel glas toe om hun energiekosten te minderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in IJsselham?

Deze gemeente is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente zijn 44.126 mensen die we kunnen onderverdelen in 19.361 huishoudens. Hier wonen 6.368 eenpersoonshuishoudens, 6.464 families zonder kinderen en 6.529 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,25 mensen.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats bepaal je de vraagprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, een open huis dag of Facebook/instagram. Hiervoor style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en ga je bezichtigingen inplannen. Vervolgens begint het onderhandelen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan volgen nog het voorlopige koopcontract en de akte van levering via een notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in IJsselham?

In en rondom deze gemeente vind je diverse bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in IJsselham laten uittekenen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.steenwijkerland.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Rvo.nl voor postcodegebied 8361.

Plaats een reactie