Woning kopen Giethoorn

Wil je een woning kopen in Giethoorn? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Overijssel. In en rondom deze plek heb je toegang tot veel dagelijkse voorzieningen als winkels, OV en scholen. Ook vind je in de directe omgeving een park en natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. De gemeente herbergt in totaal 20.276 huizen (64,6% koophuis, 35,1% huurwoningen). De gemiddelde transactieprijs van een woning neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €333.678. Op dit woningplatform blader je door het woningaanbod in Giethoorn, contactgegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Bovendien lees je meer informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Overijssel.
 • Het aanbod is heel divers met tussenwoningen en exclusieve chalets.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €222.000, de gemiddelde verkoopprijs is €333.678.
 • In deze buurt vind jij veel opties zoals sportclubs, kinderopvang, scholen, winkels, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteSteenwijkerland
PlaatsGiethoorn
Postcode8355
Netnummer0521 (+31521)
Inwoners (gemeente)44.126
Aantal huishoudens19.361
Aantal huishoudens met kinderen6.529
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen20.276
Aantal koopwoningen17.255
Aantal huurwoningen3.021
Gemiddelde woonoppervlakte140 m2
Gemiddelde WOZ€222.000
Gemiddelde verkoopprijs€333.678
Gemiddeld gasverbruik1370 m3
Gemiddeld stroomverbruik2840 kWh

Woningaanbod Giethoorn juli 2024

In het overzicht hieronder bieden we optionele koophuizen die in juli 2024 worden verkocht. Zoek op vraagprijs, woningtype, aantal kamers, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, liggingen extra details als energieneutraal of aanwezigheid van een garage. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de makelaardij voor een snelle bezichtiging Bekijk ook huizen die te koop staan in Blokzijl, IJsselham, Wapserveen, Eesveen of De Bult.

woning-te-koop-giethoorn

Appartementen te koop Giethoorn

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, gebouwd op centraal gelegen locaties, vaak gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en de VvE doet het onderhoud. Aandachtspunten zijn: de ruimte is beperkt, er is geen eigen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Een fijne ligging en een goede investering voor de lange termijn.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 & 97 m2.
 • Het energiegebruik is circa 820 m3 gas en tevens 1840 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Giethoorn

De betekenis van een tussenwoning is een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Natuurlijk zijn er negatieve punten: een zeer beperkt vloeroppervlak en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een echte starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 88 m2 & 106 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1130 kuub gas en gem. 2440 kWh elektriciteitsverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Giethoorn is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt meer privacy, er komt meer daglicht binnen en je kunt vaak de auto goed parkeren. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijtjeswoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 90 m2 – 120 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2610 kWh stroom en 1290 m3 gas verbruikt

Een 2-onder-1 kap woning kopen Giethoorn

Een twee onder een kap betekent twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het betaalbaar is. Minpunten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 132 m2 en 149 m2.
 • Verwachting: er wordt 2910 kWh elektra en 1360 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van veel woonruimte, een grote tuin en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 148 m2 – 196 m2.
 • Verwachting: er wordt 3670 elektriciteit (kWh) en 1830 gas (m3)verstookt.

Samenvatting: een woning kopen in Giethoorn

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan adviseren wij om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Vanaf het moment dat hij een goede calculatie heeft wat je budget is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via concepten als Funda, en ook Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Huispedia kan je vrijwel alle woningen te koop in Giethoorn Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor het bezichtigen van het huis. Wanneer je de woning doorloopt kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Breng een bod uit

  Wat je wilt bieden komt tot stand door de marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het kan handig zijn een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze persoon gaat mee met de rondleiding door de woning en stelt samen met jou het bod samen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? De koopakte kan dan opgesteld worden. Loop na of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het tijd om de financiering van het huis definitief te regelen. D.m.v. het geaccepteerde bod, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Helemaal aan het einde ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaars en taxateurs in Giethoorn

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden van een geschikte woning. Deze woningdeskundige kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon heeft alle benodigde papieren op zak. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de marktwaarde van een object berekend na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Zo’n taxatierapport heb je nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, een offerte voor een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Bijgaand kan je aan de slag met adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Giethoorn en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een erkend hypotheekadviseur in Giethoorn geeft je natuurlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.500 & €2.900. In de opsomming hierna check je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Giethoorn.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Giethoorn. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Giethoorn

Recent (juli 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze gemeente. In de lijst hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Giethoorn en omliggende plekken. Erg belangrijk: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Lees ook verder over Hypotheekrente.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Wat kost een woning in Giethoorn kopen?

In en rondom de gemeente Steenwijkerland vinden we circa 20.276 woningen. Dit zijn 17.255 (64,6%) koopwoningen en 3.021 (35,1%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 140 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €222.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €333.678. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Je moet er rekening mee houden dat er maar beperkt aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Giethoorn. Woningen staan kort te koop en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat is het energieverbruik van woningen in Giethoorn?

Een woonhuis in Steenwijkerland kent een gem. verbruik van 1370 kuub gas p/jaar en 2840 kWh stroom. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (820 m3 aan gas en 1840 elektra (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis is topverbruiker qua energie (1830 m3 per jaar aan gas en 3670 kWh electriciteit). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in Giethoorn passen duurzame investeringen zoals vloerisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, zonneboiler, warmtepomp, dubbel glas toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor huishoudens wonen in Giethoorn?

Dit gebied kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente verblijven 44.126 personen in 19.361 huishoudens. Wat meer specifiek: 6.368 eenpersoonshuishoudens, 6.464 gezinnen zonder kinderen en 6.529 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,25 mensen.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin moet je een verkoopprijs bepalen en ga je aan de slag met een verkoopplan. De meest gangbare middelen zijn Funda, de Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. In de volgende stap zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en maak je afspraken voor een rondleiding. In de vervolgstap starten biedingen en onderhandelingen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in het (voorlopige) koopcontract en de notariële leveringsakte. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Giethoorn?

In de omgeving zijn er verschillende bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Giethoorn realiseren. Informeer bij de gemeente (www.steenwijkerland.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Nibud, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Rvo.nl voor postcodegebied 8355.

Plaats een reactie