Woning kopen Eesveen

Van plan om een woning te kopen in Eesveen? Het is een gezellige plaats in de provincie Overijssel. In de regio heb je diverse faciliteiten zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Daarbij kan je hier genieten van een heerlijk natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In totaal zijn er in deze gemeente 20.276 huizen (64,6% koop, 35,1% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde transactieprijs van een woning is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €333.678. Op deze informatieve website ontdek je het actuele woningaanbod in Eesveen, namen en adressen van makelaardijen, taxateurs en hypotheekadviseurs. Tevens tonen wij extra informatie over huizentypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een unieke plek in de provincie Overijssel.
 • Je vindt hier een goede mix van kleinere huizen en grotere woningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €222.000, de gemiddelde woningprijs is €333.678.
 • In de regio vind je volop opties zoals restaurants, openbaar vervoer, winkels, kinderopvang, sportclubs.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteSteenwijkerland
PlaatsEesveen
Postcode8347
Netnummer0521 (+31521)
Inwoners (gemeente)44.126
Aantal huishoudens19.361
Aantal huishoudens met kinderen6.529
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen20.276
Aantal koopwoningen17.255
Aantal huurwoningen3.021
Gemiddelde woonoppervlakte140 m2
Gemiddelde WOZ€222.000
Gemiddelde verkoopprijs€333.678
Gemiddeld gasverbruik1370 m3
Gemiddeld stroomverbruik2840 kWh

Woningaanbod Eesveen april 2024

Met onze woningzoeker check je alle woningen die in april 2024 te koop worden aangeboden. Zoom verder in op ligging, bouwjaar, woningtype, vraagprijs, perceeloppervlakte, aantal kamersen relevante factoren als isolatie & parkeeropties. Je kunt direct contact zoeken met de betreffende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het woningaanbod Wapserveen, Giethoorn, De Bult, Kallenkote of Onna.

woning-te-koop-eesveen

Appartement kopen in Eesveen

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, gebouwd op centraal gelegen locaties, meestal gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en de VvE doet het onderhoud. Wat wel geldt: de ruimte is beperkt, er is geen eigen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Gunstige ligging en gemakkelijk in onderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 en 103 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 820 m3 gas en daarbij 1840 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Eesveen

Een tussenwoning is een woningtype die grenst aan tenminste twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 90 m2 en 105 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1130 kuub gas en tevens 2440 kWh stroomverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in Eesveen is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, in de zomer meer zonlicht en je hebt meer opties voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een rijtjeswoning en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 86 m2 – 130 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2610 kWh stroom & 1290 m3 gas ingekocht.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Eesveen

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen met een gedeelte buitenkant. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Negatieve aspecten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 120 m2 & 145 m2.
 • Verwachting: er wordt 2910 kWh elektriciteit en 1360 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van enorm veel (woon)ruimte en je ervaart bijzonder veel privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 151 m2 & 199 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3670 elektra (kWh) en 1830 gas (m3) verstookt.

Uitleg: een woning kopen in Eesveen

 1. Wat kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het gebruikelijk om eerst je maximale hypotheek te weten. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat het duidelijk is wat je kunt lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Jaap.nl, Huislijn.nl kan je woningen te koop in Eesveen Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Bij de bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Breng een bod uit

  Je bieding komt tot stand door de marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Tevens is het aan te raden een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze makelaar kijkt mee tijdens de bezichtiging en adviseert je over de bieding. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! De koopakte zal dan worden samengesteld. Check altijd of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Als laatste is het tijd om de financiering van jouw volgende huis af te handelen. D.m.v. aankoopwaarde, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en een bouwdepot voor verbouwing stelt de hypotheekadviseur vast wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Als laatste onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaardijen en taxateurs in Eesveen

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden van een geschikte woning. Hij of zij onderhandelt over de koopprijs. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Tip: de NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxatie specialist is iemand die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van vaste criteria. Een actueel taxatierapport is benodigd voor de financiering van de aankoop van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de tabel hieronder tonen wij adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Eesveen en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een professionele hypotheekadviseur in Eesveen helpt je bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De bank of adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.250 en €2.500. In onderstaande lijst vind je adressen van financieel adviseurs in Eesveen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Eesveen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Eesveen

In april 2024 zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze regio. In de tool hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Eesveen en daarbuiten. Noemenswaardig: het gaat hierbij om de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Lees op deze website ook alles over Hypotheek oversluiten.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Eesveen kopen?

In de gemeente Steenwijkerland zijn er ruim 20.276 woningen. Het gaat daarbij om 17.255 (64,6%) koophuizen en 3.021 (35,1%) huurwoningen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 140 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €222.000 en de gem. verkoopprijs is €333.678. De woningmarkt is krap. Dat maakt dan de keuzes zeer beperkt zijn en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Eesveen. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Eesveen?

Een huis in Steenwijkerland gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1370 m3 per jaar aan gas en 2840 kWh electriciteit. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (820 m3 gas voor verwarming en warm water en 1840 kWh electriciteit. Een vrijstaande woning verbruikt de meeste energie (1830 m3 gas en 3670 elektra (kWh)). Veel huiseigenaren van huizen te koop in Eesveen passen duurzame artikelen zoals dakisolatie, dubbel glas, warmtepomp, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler toe om de energierekening te verminderen.

Welk type gezinnen wonen in Eesveen?

Dit buurtschap heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente leven 44.126 personen in 19.361 verschillende huishoudens. Het gaat om 6.368 eenpersoonshuishoudens, 6.464 gezinnen zonder kinderen en 6.529 gezinnen met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,25 inwoners.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase stel je een vraagprijs op en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Maak gebruik van Funda, de Open Huizen dagen of Facebook/instagram. Ook zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. In de vervolgstap starten biedingen en onderhandelingen. Zit er een fraai bod tussen? Dan teken je de (voorlopige) koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Eesveen?

In de omgeving zijn er verschillende bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Eesveen plaatsen. Doe navraag bij de gemeente (www.steenwijkerland.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 8347.

Plaats een reactie