Woning kopen De Bult

Van plan om een woning te kopen in De Bult? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Overijssel. In de nabije omgeving heb je allerhande dagelijkse voorzieningen als winkels en scholen. In aanvulling daarop tref je hier een groot natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. De gemeente biedt 20.276 huizen (64,6% koopwoning, 35,1% huurwoningen). De koopsom van een huis stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €333.678. Op dit woningplatform blader je door het nieuwe woningaanbod in De Bult, adressen van kantoren als makelaardijen, taxateurs en financieel adviseurs. Tevens lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Overijssel.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van benedenwoningen en grotere huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €222.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €333.678.
 • In de directe omgeving zijn diverse mogelijkheden zoals natuurgebieden, scholen, winkels, openbaar vervoer, restaurants.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteSteenwijkerland
PlaatsDe Bult
Postcode8346
Netnummer0521 (+31521)
Inwoners (gemeente)44.126
Aantal huishoudens19.361
Aantal huishoudens met kinderen6.529
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen20.276
Aantal koopwoningen17.255
Aantal huurwoningen3.021
Gemiddelde woonoppervlakte140 m2
Gemiddelde WOZ€222.000
Gemiddelde verkoopprijs€333.678
Gemiddeld gasverbruik1370 m3
Gemiddeld stroomverbruik2840 kWh

Woningaanbod De Bult april 2024

Bijgaand ontdek je alle huizen die deze maand (april 2024) te koop staan. Filter eenvoudig op ligging, woningtype, aantal kamers, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, vraagprijsen andere woningeigenschappen als energielabel of de aanwezigheid van een kelder. Je kunt direct contact zoeken met de verkopende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het nieuwste woningaanbod in Eesveen, Wapserveen, Kallenkote, Onna en Zuidveen.

woning-te-koop-de-bult

Appartementen te koop De Bult

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, vaak gelegen op een centrale plek, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, gebruiken weinig gas en stroom en het onderhoud is zeer beperkt. Wat wel geldt: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen eigen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Goede ligging en erg waardevast.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 & 93 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 820 m3 gas + 1840 kWh elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis De Bult

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Natuurlijk zijn er negatieve punten: weinig ruimte rondom de woning en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een echte starterswoning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 80 m2 – 109 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1130 kuub gas en 2440 kWh elektriciteit.

Hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in De Bult is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een grotere kavel, je hebt iets meer beschutting, in de zomer meer zonlicht en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan tussenwoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 89 m2 – 124 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2610 kWh elektra & 1290 m3 gas gebruikt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen De Bult

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Punten waar je op moet letten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 130 m2 – 141 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2910 kWh elektriciteit & 1360 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt veruit de meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Let op: Goedkoop is het niet. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 147 m2 en 204 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3670 elektra (kWh) & 1830 gas (m3)afgenomen.

In 5 stappen: een woning kopen in De Bult

 1. Mijn maximale hypotheek

  Wanneer je op woningjacht gaat dan doe je er goed aan om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Eens hij een goede calculatie heeft wat je budget is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Jaap.nl, Huispedia, Vbo.nl, Pararius, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl kan je woningen te koop in De Bult zoeken. Een mooi huis gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een bezichtiging. Door te kiezen voor een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat jij wil bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Eventueel kan je kiezen om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze specialist zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en adviseert je over de bieding. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb jij de bieding gewonnen? De koopakte kan dan opgesteld worden. Neem goed door of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  De volgende stap is om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te handelen. Gebaseerd op de overeengekomen prijs, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en noodzakelijke verbouwingen berekent de adviseur wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. In het laatste stadium breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaars en woningtaxateurs in De Bult

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze professional heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een dergelijk taxatierapport is een vereiste bij het verkrijgen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Bijgaand tonen wij adressen van kantoren zoals taxateurs en makelaars in De Bult en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een goede hypotheekadviseur in De Bult geeft je persoonlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.600 en €2.850. In de volgende weergave verstrekken we namen en adressen van financieel adviseurs in De Bult.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in De Bult. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in De Bult

Recent (april 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze buurt. In de tool hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in De Bult en in de buurt. Let op: dit zijn alleen de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Mogelijk ook interessant: BKR en leningen.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Hoe duur is een woning in De Bult kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Steenwijkerland vinden we circa 20.276 woningen. Je vindt hier circa 17.255 (64,6%) koophuizen en 3.021 (35,1%) huurwoningen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 140 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €222.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €333.678. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Hierdoor kunnen we stellen dan er maar beperkt aanbod is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in De Bult. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in De Bult?

Een huis in Steenwijkerland gebruikt gemiddeld 1370 m3 aan gas en 2840 kWh elektra. Een appartement is het meest zuinig (820 m3 gas en 1840 electriciteit (kWh). Een huis dat vrijstaand is is topverbruiker qua energie (1830 m3 aan gas en 3670 kWh stroom). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in De Bult passen duurzame investeringen zoals warmtepomp, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, zonneboiler toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type gezinnen wonen in De Bult?

Deze buurt kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente zijn 44.126 inwoners die we kunnen onderverdelen in 19.361 huishoudens. Het betreft 6.368 eenpersoonshuishoudens, 6.464 families zonder kinderen en 6.529 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,25 inwoners.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin stel je een vraagprijs op en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Populaire kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of je eigen netwerk. Tevens ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. In de volgende stap gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan resteert alleen nog de koopakte en de akte van levering bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in De Bult?

In deze provincie zijn diverse bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in De Bult laten ontwerpen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.steenwijkerland.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Nibud, Milieucentraal, Consumentenbond voor postcodegebied 8346.

Plaats een reactie