Woning kopen Kalenberg

Jouw aanstaande woning kopen in Kalenberg? Het is een gezellige plaats in de provincie Overijssel. Op korte afstand vind je meerdere voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Bovendien is er vlakbij een prachtig groen natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. De gemeente heeft 20.276 huizen (64,6% koopwoning, 35,1% huur, vrije sector en sociaal). De prijs van een huis stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €333.678. Op deze website vind je het actuele woningaanbod in Kalenberg, adressen van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. Ook bieden we informatie over verschillende woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Overijssel.
 • Er is een mix van kleine appartementen en exclusieve chalets.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €222.000, de gemiddelde huizenprijs is €333.678.
 • In de buurt vind je volop faciliteiten zoals restaurants, kinderopvang, openbaar vervoer, sportclubs, winkels.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteSteenwijkerland
PlaatsKalenberg
Postcode8377
Netnummer0521 (+31521)
Inwoners (gemeente)44.126
Aantal huishoudens19.361
Aantal huishoudens met kinderen6.529
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen20.276
Aantal koopwoningen17.255
Aantal huurwoningen3.021
Gemiddelde woonoppervlakte140 m2
Gemiddelde WOZ€222.000
Gemiddelde verkoopprijs€333.678
Gemiddeld gasverbruik1370 m3
Gemiddeld stroomverbruik2840 kWh

Woningaanbod Kalenberg april 2024

In het schema hierna krijg je inzicht in alle huizen die te koop staan in april 2024. Zoek specifiek o.b.v. perceeloppervlakte, aantal kamers, woningtype, vraagprijs, ligging, woonoppervlakteen meer onderwerpen zoals energieneutraal & parkeeropties. Extra info nodig? Bezoek dan de verkopende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook woningen die te koop staan in Paasloo, Vledder, Ossenzijl, Oldemarkt & Kuinre.

woning-te-koop-kalenberg

Eigen appartement kopen in Kalenberg

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, in de regel gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en zijn ook nog eens onderhoudsarm Belangrijke nadelen: het is een relatief kleine woning, vaak is er een gedeelde tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alles gelijkvloers en zeer betaalbaar.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 – 98 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 820 m3 gas en +/- 1840 kWh stroom.

Aanbod rijtjeshuis Kalenberg

Met een tussenwoning bedoelen we een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Natuurlijk zijn er negatieve punten: weinig ruimte (binnen en buiten) en vooral buiten minimale privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 72 m2 en 115 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1130 kuub gas & 2440 kWh elektriciteitsverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Kalenberg is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt veel meer vrijheid, minder last van schaduw en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Ze zijn vaak wat duurder dan rijwoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 98 m2 – 121 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2610 kWh elektra + 1290 m3 gas afgenomen.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Kalenberg

De betekenis van een twee onder een kap is 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Het is een heel ruim huis en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Aandachtspunten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 120 m2 – 145 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2910 kWh elektra + 1360 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt het meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 143 m2 en 190 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3670 elektriciteit (kWh) en 1830 gas (m3) verstookt.

5-stappenplan: een woning kopen in Kalenberg

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het een goed idee om te beginnen met een financiële check. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Als je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je maximaal kunt lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Pararius, Huispedia, Jaap.nl kan je 24/7 woningen te koop in Kalenberg Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor het bezichtigen van het huis. Bij het doorlopen van de woning krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat je wilt bieden bepaal je op basis van de te verwachten marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Het kan handig zijn een privé aankoopmakelaar te kiezen. Hij of zij zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en adviseert je over de bieding. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan wordt de koopakte opgesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de koop af te ronden. Op basis van de overeengekomen prijs, kosten koper (k.k.), zelf in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten stelt de hypotheekadviseur vast wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. In de laatste fase maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaardijen en taxateurs in Kalenberg

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden van een passend koophuis. Deze persoon onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxatie expert is een specialist die objectief de waarde van een huis kan vaststellen door te kijken naar diverse aspecten. Een dergelijk taxatierapport is een vereiste bij de financiering van de aankoop van een woning, een offerte voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de tabel hieronder tonen wij adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Kalenberg en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Kalenberg geeft je passend en persoonlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.400 en €3.250. In de lijst hierna tref je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Kalenberg.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Kalenberg. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Kalenberg

De afgelopen tijd (april 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze regio. In onderstaande visuele weergave bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Kalenberg en direct omgeving. Belangrijk: dit zijn alleen de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Klik ook direct door naar de pagina over Bouwrente.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Wat kost gemiddeld een woning in Kalenberg kopen?

In de hele gemeente Steenwijkerland bestaan er circa 20.276 woonobjecten. Het gaat om 17.255 (64,6%) koopwoningen en 3.021 (35,1%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld vloeroppervlakte van 140 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €222.000 en de gem. verkoopprijs is €333.678. De woningmarkt is krap. Dit heeft als gevolg dat dat er maar weinig aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Kalenberg. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Kalenberg?

Een huis in Steenwijkerland verbruikt gemiddeld 1370 m3 aan gas en 2840 kWh stroom. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (820 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1840 elektra (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is neemt flink meer energie af (1830 kuub gas en 3670 stroom (kWh)). Een steeds groter deel eigenaren van huizen te koop in Kalenberg passen duurzame verwarmingsbronnen als dakisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, vloerisolatie, dubbel glas, zonneboiler toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor huishoudens wonen in Kalenberg?

Deze woonplaats kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente zijn 44.126 mensen die we kunnen onderverdelen in 19.361 gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 6.368 eenpersoonshuishoudens, 6.464 gezinnen zonder kinderen en 6.529 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,25 bewoners.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Als eerste denk je na over de vraagprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Maak gebruik van Funda, de Open Huizen dagen of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Daarna moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en maak je afspraken voor een rondleiding. Vervolgens krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan leg je alles vast in het voorlopige koopcontract en de akte van levering via een notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Kalenberg?

In de omgeving zijn er verschillende bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Kalenberg laten uittekenen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.steenwijkerland.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Consumentenbond, Nibud voor postcodegebied 8377.

Plaats een reactie