Woning kopen Ossenzijl

Alles weten over woning kopen in Ossenzijl? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Overijssel. In de regio heb je toegang tot veel dagelijkse voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Daarnaast geniet je hier ook van een schitterende natuur waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In totaal zijn er in deze gemeente 20.276 woningen (64,6% koop, 35,1% huur, vrije sector en sociaal). De koopsom van een huis is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €333.678. Op dit woningportaal blader je door het laatste woningaanbod in Ossenzijl, adressen van kantoren als makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Bovendien tonen wij extra informatie over huizentypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een heerlijke plek in Overijssel.
 • Je vindt hier een goede mix van bovenwoningen en luxe villa’s.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €222.000, de doorsnee verkoopprijs is €333.678.
 • Veel voorzieningen zoals faciliteiten zoals kinderopvang, scholen, natuurgebieden, sportclubs, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteSteenwijkerland
PlaatsOssenzijl
Postcode8376
Netnummer0561 (+31561)
Inwoners (gemeente)44.126
Aantal huishoudens19.361
Aantal huishoudens met kinderen6.529
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen20.276
Aantal koopwoningen17.255
Aantal huurwoningen3.021
Gemiddelde woonoppervlakte140 m2
Gemiddelde WOZ€222.000
Gemiddelde verkoopprijs€333.678
Gemiddeld gasverbruik1370 m3
Gemiddeld stroomverbruik2840 kWh

Woningaanbod Ossenzijl juni 2024

In het schema hierna ontdek je alle huizen die te koop staan in juni 2024. Maak een selectie aan de hand van woningtype, ligging, bouwjaar, vraagprijs, perceeloppervlakte, woonoppervlakteen andere woningeigenschappen als duurzaamheid & aanwezigheid van een bad. Interesse? Mail of bel het makelaarskantoor en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het nieuwste woningaanbod in Kalenberg, Paasloo, Oldemarkt, Kuinre en Blankenham.

woning-te-koop-ossenzijl

Studio of appartement kopen in Ossenzijl

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, vaak gelegen op een centrale plek, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, worden gekenmerkt door een lage energierekening en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Belangrijke nadelen: je hebt minder ruimte, je hebt meestal geen eigen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Een prettige ligging en een goede investering voor de lange termijn.
 • Woonoppervlak tussen de 61 m2 & 104 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 820 m3 gas + 1840 kWh aan elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Ossenzijl

De betekenis van een tussenwoning is een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Er zijn ook nadelen: geen garage en vooral buiten minimale privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • Vloeroppervlakte tussen de 74 m2 & 121 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1130 kuub gas en +/- 2440 kWh aan elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in Ossenzijl is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt wat minder inkijk, meer lichtinval en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeswoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 94 m2 – 112 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2610 kWh stroom + 1290 m3 gas afgenomen.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Ossenzijl

De betekenis van een twee onder een kap is 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met voldoende beschutting. De aanneemsom deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Minpunten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 129 m2 & 141 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2910 kWh elektriciteit + 1360 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 143 m2 – 195 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3670 elektriciteit (kWh) & 1830 gas (m3) ingekocht.

Samenvatting: een woning kopen in Ossenzijl

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het het beste om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Zodra het duidelijk is wat je kunt betalen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Zia zoekmachines zoals Funda, Pararius, Vbo.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Ossenzijl Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Probeer dan een afspraak te maken voor een uitgebreide rondleiding. Wanneer je de woning doorloopt zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat jij wil bieden bepaal je op basis van de marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Eventueel kan je kiezen om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze expert kijkt mee tijdens de bezichtiging en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb je het hoogste bedrag geboden? De koopakte kan dan opgesteld worden. Loop na of alles klopt en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering af te ronden. Op basis van de overeengekomen prijs, kosten koper, eigen middelen en te verwachten verbouwkosten en investeringen ontvang je een advies over hoeveel je moet lenen en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. In het laatste stadium teken je de akte van levering bij de notaris. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Taxateurs en makelaardijen in Ossenzijl

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden van een passend koophuis. Deze deskundige zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en helpt met zaken als bezichtigingen. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een deskundige die de waarde van een woning bepaalt door te kijken naar diverse aspecten. Dit taxatierapport is een dossierstuk bij het aankopen van een huis, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de bijgaande tabel tonen wij contactgegevens van taxatie experts en makelaars in Ossenzijl en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een goede hypotheekadviseur in Ossenzijl geeft je persoonlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.750 – €2.700. In de volgende weergave bekijk je namen en adressen van financieel adviseurs in Ossenzijl.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Ossenzijl. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Ossenzijl

Deze maand (juni 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in de regio. In de zoekmachine hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Ossenzijl en in de buurt. Noemenswaardig: dit zijn puur vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Klik ook direct door naar de pagina over Kosten koper.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Ossenzijl kopen?

In deze gemeente Steenwijkerland vind je ongeveer 20.276 woonhuizen. De verdeling is als volgt: 17.255 (64,6%) koopwoningen en 3.021 (35,1%) huurwoningen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 140 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €222.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €333.678. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit betekent dat er niet veel aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Ossenzijl. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Ossenzijl?

Een woning in Steenwijkerland gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1370 m3 per jaar aan gas en 2840 kWh elektra. Een appartement of flat is relatief zuinig (820 m3 per jaar aan gas en 1840 kWh elektra. Een groot vrijstaand woonhuis heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1830 kuub gas p/jaar en 3670 kWh stroom). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Ossenzijl passen duurzame artikelen zoals dakisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, zonnepanelen, dubbel glas, spouwmuurisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Welk type gezinnen wonen in Ossenzijl?

Deze gemeente heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente leven 44.126 mensen in 19.361 gezinnen. Er wonen 6.368 eenpersoonshuishoudens, 6.464 families zonder kinderen en 6.529 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,25 mensen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

In de eerste plaats denk je na over de vraagprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, Open Huizen dagen of je eigen netwerk. Daarbij zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Als dat allemaal gelukt is begint het onderhandelen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan is het tijd voor het voorlopige koopcontract en de akte van levering bij de notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Ossenzijl?

In de omgeving zijn diverse bouwkavels met een woonbestemming. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Ossenzijl bouwen of laten bouwen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.steenwijkerland.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud voor postcodegebied 8376.

Plaats een reactie