Woning kopen Vledder

Ga je een woning kopen in Vledder? Het is een heerlijke plek in de provincie Drenthe. In de nabije omgeving zijn er allerhande dagelijkse voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Bovendien is er vlakbij een groot natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. De gemeente heeft 8.553 huizen (74,3% koop, 25,6% huur). De koopsom van een huis neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €386.678. Op deze pagina check je het recente woningaanbod in Vledder, adressen van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Bovendien lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Drenthe.
 • Je vindt hier een goede mix van rijwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €278.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €386.678.
 • In de buurt vind je volop faciliteiten zoals natuurgebieden, openbaar vervoer, scholen, restaurants, winkels.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteWesterveld
PlaatsVledder
Postcode8381
Netnummer0521 (+31521)
Inwoners (gemeente)19.460
Aantal huishoudens8.728
Aantal huishoudens met kinderen2.570
Gemiddelde huishoudensgrootte2,17
Aantal woningen8.553
Aantal koopwoningen7.744
Aantal huurwoningen809
Gemiddelde woonoppervlakte190 m2
Gemiddelde WOZ€278.000
Gemiddelde verkoopprijs€386.678
Gemiddeld gasverbruik1600 m3
Gemiddeld stroomverbruik3080 kWh

Woningaanbod Vledder juli 2024

In het schema hierna blader je door optionele koophuizen die in juli 2024 worden verkocht. Zoek specifiek o.b.v. ligging, perceeloppervlakte, vraagprijs, bouwjaar, woonoppervlakte, aantal kamersen extra details als energieprestaties of mogelijkheden voor parkeren. Extra info nodig? Bezoek dan de bewoners of makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons huizenplatform vind je ook huizen te koop in Frederiksoord, Nijensleek, Paasloo, Kalenberg & Ossenzijl.

woning-te-koop-vledder

Appartement kopen in Vledder

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, je vind ze veel in het centrum, vaak gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en vergen ook niet al te veel onderhoud. Minpunten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, je moet de tuin vaak delen en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Een fijne ligging en zeer betaalbaar.
 • Woonoppervlak tussen de 67 m2 – 97 m2.
 • Het energiegebruik is circa 890 m3 gas en +/- 2060 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis Vledder

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat maakt dat het een veilige investering is. Natuurlijk zijn er negatieve punten: geen garage en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 90 m2 – 107 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1110 kuub gas & 2090 kWh stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Vledder is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt meer groen om de woning, je hebt veel meer vrijheid, in de zomer meer zonlicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeswoning en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 86 m2 – 126 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2240 kWh elektra en 1300 m3 gas afgenomen.

2-onder-1 kap woning Vledder

Een twee onder een kap betekent 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Het is een heel ruim huis en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Aandachtspunten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 126 m2 en 148 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2880 kWh elektriciteit & 1370 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je hebt het meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 148 m2 & 200 m2.
 • Verwachting: er wordt 3670 elektra (kWh) + 1970 gas (m3)afgenomen.

Stappenplan: een woning kopen in Vledder

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan adviseren wij om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. In de situatie dat je weet wat jouw bestedingsruimte is kan de zoektocht beginnen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Jaap.nl, Huispedia, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huislijn.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Vledder zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Wanneer je de woning doorloopt kun je zelf de woning opnemen.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je bieding komt tot stand door de waarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Het is vaak niet onverstandig een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze persoon gaat mee met de rondleiding door de woning en helpt bij het uitbrengen van het bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? De koopakte kan dan opgesteld worden. Kijk goed of alles klopt en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst passeert bij de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van jouw volgende huis definitief te regelen. Gebaseerd op aankoopsom, kosten koper, eigen middelen en een bouwdepot voor verbouwing wordt vastgesteld wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. In het laatste stadium moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Woningtaxateurs en makelaars in Vledder

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden en kopen van een huis. Deze makelaar zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Advies: een NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een actueel taxatierapport is nodig bij het afsluiten van een lening, een offerte voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de onderstaande tabel bekijk je namen en adressen van taxatie experts en makelaars in Vledder en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een erkend hypotheekadviseur in Vledder geeft advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Jouw adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.500 – €2.600. In de opsomming hierna tref je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Vledder.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Vledder. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Vledder

Deze maand (juli 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in de regio. In de tool hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Vledder en net daarbuiten. Let op: het gaat hier enkel om vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Klik ook direct door naar de pagina over Makelaarskosten.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Wat kost een woning in Vledder kopen?

In de buurt van de gemeente Westerveld zijn er 8.553 huizen. De verdeling is als volgt: 7.744 (74,3%) koopwoningen en 809 (25,6%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld vloeroppervlakte van 190 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €278.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €386.678. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Je moet er rekening mee houden dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Vledder. Woning zijn vaak snel verkocht en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Vledder?

Een huis in Westerveld gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1600 m3 per jaar aan gas en 3080 kWh electriciteit. Een flat of appartement is relatief zuinig (890 m3 gas en 2060 kWh elektra. Een woning die vrijstaand gebouwd is heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1970 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3670 kWh elektra). Een aanmerkelijk deel huiseigenaren van huizen te koop in Vledder passen duurzame producten zoals dubbel glas, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, zonnepanelen toe om hun energierekening te verlagen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Vledder?

Dit buurtschap kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente leven 19.460 mensen in 8.728 verschillende huishoudens. Het gaat om 2.832 eenpersoonshuishoudens, 3.326 huishoudens zonder kinderen en 2.570 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,17 mensen.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase denk je na over de vraagprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de Open Huizen dagen of Facebook/instagram. Vervolgens style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Vervolgens komen de biedingen binnen. Zit er een fraai bod tussen? Dan teken je de (voorlopige) koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Vledder?

In deze streek kun je kiezen voor bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Vledder realiseren. Informeer bij de gemeente (www.gemeentewesterveld.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 8380, 8381.

Plaats een reactie