Woning kopen Paasloo

Van plan om een woning te kopen in Paasloo? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Overijssel. In de omgeving heb je toegang tot meerdere dagelijkse voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Verder vind je hier een schitterende natuur, perfect voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente zijn er in totaal 20.276 woningen (64,6% koophuis, 35,1% huur). De gemiddelde woningprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €333.678. Op dit huizenplatform check je het beschikbare woningaanbod in Paasloo, contactgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Verder lees je meer informatie over verschillende woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Overijssel.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. starterswoningen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €222.000, de gemiddelde prijs van een woning is €333.678.
 • Veel voorzieningen zoals faciliteiten zoals scholen, restaurants, sportclubs, winkels, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteSteenwijkerland
PlaatsPaasloo
Postcode8378
Netnummer0561 (+31561)
Inwoners (gemeente)44.126
Aantal huishoudens19.361
Aantal huishoudens met kinderen6.529
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen20.276
Aantal koopwoningen17.255
Aantal huurwoningen3.021
Gemiddelde woonoppervlakte140 m2
Gemiddelde WOZ€222.000
Gemiddelde verkoopprijs€333.678
Gemiddeld gasverbruik1370 m3
Gemiddeld stroomverbruik2840 kWh

Woningaanbod Paasloo april 2024

In ons overzicht tref je alle woningen die in april 2024 te koop worden aangeboden. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als bouwjaar, ligging, woningtype, woonoppervlakte, vraagprijs, perceeloppervlakteen extra details als zuinigheid of en de aanwezigheid van een tuin. Neem contact op met de verkopende makelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook huizen die te koop staan in Vledder, Frederiksoord, Kalenberg, Ossenzijl of Oldemarkt.

woning-te-koop-paasloo

Studio of appartement kopen in Paasloo

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, kennen goede bereikbaarheid, zijn doorgaans gelijkvloers hebben weinig stookkosten en je hebt weinig onderhoud. Vergeet niet: de woonoppervlakte is beperkt, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Centraal gelegen en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 – 91 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 820 m3 gas en tevens 1840 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Paasloo

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus aan beide kanten vast. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Belangrijke aandachtspunten zijn: geen garage en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een echte starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 90 m2 en 119 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1130 kuub gas en gem. 2440 kWh elektriciteitsverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Paasloo is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een grotere tuin, je hebt maar buren aan 1 kant, in de zomer meer zonlicht en je hebt meer opties voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan tussenwoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 84 m2 en 115 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2610 kWh elektriciteit + 1290 m3 gas ingekocht.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Paasloo

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 133 m2 & 153 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2910 kWh elektra en 1360 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt veruit de meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 151 m2 en 202 m2.
 • Verwachting: er wordt 3670 stroom (kWh) + 1830 gas (m3) verbruikt

5-stappenplan: een woning kopen in Paasloo

 1. Wat kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan doe je er goed aan om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. In de situatie dat hij een goede calculatie heeft wat je kunt betalen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Huispedia kan je 24/7 woningen te koop in Paasloo zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Door een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Jouw bod bepaal je op basis van de te verwachten marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Het kan handig zijn een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze specialist gaat mee met de rondleiding door de woning en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Is jouw bod het winnende bod? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Kijk goed of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden staan. De koopovereenkomst passeert bij de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het tijd om de financiering van jouw volgende huis in orde te maken. Op basis van de overeengekomen prijs, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), spaargeld dat je zelf meeneemt en te verwachten verbouwkosten en investeringen ontvang je een advies over wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Nu ben je bijna klaar. Als laatste teken je de akte van levering bij de notaris. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Paasloo

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze specialist weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxatie expert is een specialist die de marktwaarde van een object berekend op basis van vaste criteria. Het taxatierapport is benodigd voor de financiering van de aankoop van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Hieronder bekijk je adresgegevens van taxateurs en makelaars in Paasloo en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een erkende hypotheekadviseur in Paasloo geeft je persoonlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Jouw financiële man kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.550 & €2.700. In het schema hier vind je gegevens van financieel adviseurs in Paasloo.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Paasloo. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Paasloo

Recent (april 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze streek. In de tool hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Paasloo en net daarbuiten. Goed om te weten: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Check ook meer details over Hypotheekakte.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Hoe duur is een woning in Paasloo kopen?

In de hele gemeente Steenwijkerland zijn er ruim 20.276 huizen. Dit zijn 17.255 (64,6%) koophuizen en 3.021 (35,1%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 140 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €222.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €333.678. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dat houdt in dat er maar beperkt aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Paasloo. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Paasloo?

Een huishouden in Steenwijkerland verbruikt gemiddeld 1370 m3 gas en 2840 elektra (kWh). Een appartement is het meest zuinig (820 m3 gas en 1840 kWh elektra. Een groot vrijstaand woonhuis is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1830 m3 gas en 3670 electriciteit (kWh)). Een groeiend aantal eigenaren van huizen te koop in Paasloo passen duurzame verwarmingsbronnen als spouwmuurisolatie, warmtepomp, dakisolatie, dubbel glas, zonneboiler, zonnepanelen toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor gezinnen wonen in Paasloo?

Deze woonplaats kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente leven 44.126 personen die we kunnen onderverdelen in 19.361 verschillende gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 6.368 eenpersoonshuishoudens, 6.464 huishoudens zonder kinderen en 6.529 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,25 personen (volwassenen en kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen bepaal je de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Populaire kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of Facebook/instagram. Vervolgens maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en maak je afspraken voor een rondleiding. In de vervolgstap kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan regel je enkel nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Paasloo?

In en rondom deze gemeente vind je diverse bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Paasloo laten uittekenen. Informeer bij de gemeente (www.steenwijkerland.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Nibud voor postcodegebied 8378.

Plaats een reactie