Woning kopen Steenwijk

Snel een woning kopen in Steenwijk? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Overijssel. In de nabije omgeving heb je toegang tot verschillende voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Daarbij vind je hier een prachtig groen natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente zijn er 20.276 huizen (64,6% koophuis, 35,1% huurwoningen). De gemiddelde woningprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €333.678. Op dit woningportaal blader je door het laatste woningaanbod in Steenwijk, namen en adressen van makelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. Ook vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Overijssel.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. kamers, appartementen en moderne huizen en bungalows.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €222.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €333.678.
 • In deze buurt vind jij veel faciliteiten zoals openbaar vervoer, natuurgebieden, scholen, kinderopvang, sportclubs.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteSteenwijkerland
PlaatsSteenwijk
Postcode8331
Netnummer0521 (+31521)
Inwoners (gemeente)44.126
Aantal huishoudens19.361
Aantal huishoudens met kinderen6.529
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen20.276
Aantal koopwoningen17.255
Aantal huurwoningen3.021
Gemiddelde woonoppervlakte140 m2
Gemiddelde WOZ€222.000
Gemiddelde verkoopprijs€333.678
Gemiddeld gasverbruik1370 m3
Gemiddeld stroomverbruik2840 kWh

Woningaanbod Steenwijk april 2024

Onderstaand tref je het actuele woningaanbod van april 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op vraagprijs, woningtype, bouwjaar, perceeloppervlakte, ligging, woonoppervlakteen additionele aspecten als CV-ketel en aanwezigheid van parkeerplaats. Extra info nodig? Bezoek dan het makelaarskantoor voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het nieuwste woningaanbod in Tuk, Witte Paarden, Sint Jansklooster, Vollenhove & Schokland.

woning-te-koop-steenwijk

Aanbod appartement kopen in Steenwijk

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, ze zijn vaak gunstig gelegen, bijna altijd gelijkvloers, hebben lage stookkosten en vergen ook niet al te veel onderhoud. Aandachtspunten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, vaak is er een gedeelde tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Centraal gelegen en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 en 97 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 820 m3 gas + 1840 kWh aan stroom.

Aanbod rijtjeshuis Steenwijk

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Let wel op de volgende punten: een kleine achtertuin en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 84 m2 – 107 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1130 kuub gas en doorgaans 2440 kWh stroom.

Hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Steenwijk is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een grotere kavel, je hebt wat minder inkijk, er komt meer daglicht binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeswoning en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 98 m2 & 111 m2.
 • Schatting: er wordt 2610 kWh stroom + 1290 m3 gas gebruikt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Steenwijk

Een twee onder een kap houdt in twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Je geniet van maximale ruimte met veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk zodat de kosten beheersbaar blijven. Nadelen zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 124 m2 en 152 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2910 kWh elektra en 1360 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt een groot gevoel van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vaak zijn het wel dure huizen. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 150 m2 – 192 m2.
 • Verwachting: er wordt 3670 elektra (kWh) en 1830 gas (m3) ingekocht.

Uitleg: een woning kopen in Steenwijk

 1. Wat kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het gebruikelijk om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. In de situatie dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je kunt lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Woningen bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Jaap.nl, Huispedia, Vbo.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl kan je 24/7 woningen te koop in Steenwijk Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een bezichtiging. Bij het bekijken van de woning kun je zelf de woning opnemen.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bieding zal afhangen van de woningwaarde en de bestedingsruimte qua lening. In veel situaties is het een aanrader om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze huis-expert zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! De koopakte zal dan worden samengesteld. Bekijk goed of alles volgens afspraak erin staat en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van jouw volgende huis af te handelen. Gebaseerd op het bod, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en een bouwdepot voor verbouwing zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Vervolgens breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaardijen en taxateurs in Steenwijk

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden van een passend koophuis. Deze makelaar zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxatie specialist is iemand die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van een aantal factoren. Zo’n taxatierapport is een dossierstuk bij de financiering van de aankoop van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Hieronder bekijk je adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Steenwijk en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een privé hypotheekadviseur in Steenwijk helpt je van A tot Z bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Jouw adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.800 en €2.750. In de tabel hieronder verstrekken we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Steenwijk.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Steenwijk. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Steenwijk

De afgelopen periode (april 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze buurt. In de zoekmachine hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Steenwijk en daarbuiten. Disclaimer: je ziet hier de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Bekijk ook meer info over Lineaire hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat kost gemiddeld een woning in Steenwijk kopen?

In deze gemeente Steenwijkerland vinden we circa 20.276 woningen. We maken onderscheid tussen 17.255 (64,6%) koophuizen en 3.021 (35,1%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld vloeroppervlakte van 140 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €222.000 en de gem. verkoopprijs is €333.678. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit zorgt ervoor dat dat er maar weinig aanbod is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Steenwijk. Woningen staan kort te koop en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Steenwijk?

Een woonhuis in Steenwijkerland verbruikt gemiddeld 1370 m3 gas voor verwarming en warm water en 2840 stroom (kWh). Een appartement is het meest zuinig (820 m3 gas en 1840 electriciteit (kWh). Een huis dat vrijstaand is is een grootverbruiker qua energie (1830 kuub gas p/jaar en 3670 kWh elektra). Veel huiseigenaren van huizen te koop in Steenwijk passen duurzame artikelen zoals vloerisolatie, zonneboiler, dubbel glas, dakisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp toe om de energienota te drukken.

Wat voor type families wonen in Steenwijk?

Dit buurtschap kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente verblijven 44.126 inwoners die we kunnen onderverdelen in 19.361 gezinnen. Er wonen 6.368 eenpersoonshuishoudens, 6.464 gezinnen zonder kinderen en 6.529 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,25 bewoners.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Om te beginnen moet je een verkoopprijs bepalen en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via online marktplaatsen en sociale media. Daarbij style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en ga je bezichtigingen inplannen. In de vervolgstap gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan teken je de koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Steenwijk?

In deze provincie kun je kiezen voor bouwkavels met woonbestemming. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Steenwijk realiseren. Doe navraag bij de gemeente (www.steenwijkerland.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Nibud, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 8330, 8331, 8332, 8333.

Plaats een reactie