Woning kopen Westbroek

Jouw aanstaande woning kopen in Westbroek? Het is een gezellige plaats in de provincie Utrecht. In de omgeving zijn er allerhande voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Daarnaast geniet je hier ook van een prachtig groen natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De gemeente herbergt in totaal 19.738 huizen (60,4% koop, 39% huur). De gemiddelde verkoopprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €634.801. Op dit woningplatform vind je het recente woningaanbod in Westbroek, contactgegevens van makelaardijen, taxateurs en hypotheekmakelaars. Tevens vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Utrecht.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. starterswoningen en grotere huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €421.000, de basis verkoopprijs is €634.801.
 • In de buurt vind je volop mogelijkheden zoals sportclubs, scholen, openbaar vervoer, restaurants, kinderopvang.
ProvincieProvincie Utrecht
GemeenteDe Bilt
PlaatsWestbroek
Postcode3615
Netnummer0346 (+31346)
Inwoners (gemeente)43.137
Aantal huishoudens19.259
Aantal huishoudens met kinderen6.556
Gemiddelde huishoudensgrootte2,2
Aantal woningen19.738
Aantal koopwoningen12.778
Aantal huurwoningen6.960
Gemiddelde woonoppervlakte129 m2
Gemiddelde WOZ€421.000
Gemiddelde verkoopprijs€634.801
Gemiddeld gasverbruik1410 m3
Gemiddeld stroomverbruik3020 kWh

Woningaanbod Westbroek mei 2024

Hieronder tref je het actuele woningaanbod van mei 2024. Maak een selectie aan de hand van perceeloppervlakte, vraagprijs, woonoppervlakte, bouwjaar, ligging, aantal kamersen andere eigenschappen zoals duurzaamheid of parkeermogelijkheden. Interesse? Mail of bel de verkopende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons huizenplatform vind je ook huizen die te koop staan in Breukelen, Breukeleveen, Tienhoven, Oud Zuilen & Maarssen.

woning-te-koop-westbroek

Studio of appartement kopen in Westbroek

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, gebouwd op centraal gelegen locaties, vaak gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en zijn ook nog eens onderhoudsarm Negatieve aspecten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, vaak is er een gedeelde tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Een prettige ligging en erg waardevast.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 – 102 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 850 m3 gas en +/- 2110 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Westbroek

De betekenis van een tussenwoning is een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus aan beide kanten vast. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Nadelen zijn: beperkte woonruimte en vooral buiten minimale privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 87 m2 & 121 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1250 kuub gas en 2890 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning kopen

Een fraai hoekhuis in Westbroek is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De marktprijzen liggen wat hoger dan tussenwoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 90 m2 & 126 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3140 kWh stroom + 1520 m3 gas verstookt.

2-onder-1-kap woningen Westbroek

Een twee onder een kap houdt in twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. In en rondom het huis is veel oppervlak met slechts beperkte inkijk. De totale bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten waar je op moet letten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 128 m2 & 142 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3820 kWh elektriciteit en 1900 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je geniet een grote mate van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 153 m2 – 193 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4790 elektra (kWh) & 2600 gas (m3)verstookt.

5-stappenplan: een woning kopen in Westbroek

 1. Mijn maximale hypotheek

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het gebruikelijk om eerst je maximale hypotheek te weten. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Wanneer je inzicht hebt in wat je budget is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via woningzoeksites als Funda, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Pararius, Huislijn.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Westbroek Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Wanneer je de woning doorloopt krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bod bepaal je op basis van de marktwaarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Jij kunt ook informeren om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze specialist gaat mee met de rondleiding door de woning en stelt samen met jou het bod samen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Kijk goed of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De overeengekomen koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering af te ronden. Door middel van aankoopsom, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en te verwachten verbouwkosten en investeringen wordt voor jou berekend wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Vervolgens teken je de akte van levering bij de notaris. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Taxateurs en makelaars in Westbroek

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden van een passend koophuis. Deze makelaar zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en helpt met zaken als bezichtigingen. Tip: de NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een deskundige die de waarde van een woning bepaalt na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een actueel taxatierapport is een dossierstuk bij het verkrijgen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de tabel hieronder bekijk je gegevens van taxatie experts en makelaars in Westbroek en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een goede hypotheekadviseur in Westbroek geeft je persoonlijk advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.450 & €3.300. In de tabel hieronder verstrekken we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Westbroek.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Westbroek. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Westbroek

De afgelopen tijd (mei 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze gemeente. In de tool hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Westbroek en omgeving. Erg belangrijk: je ziet hier de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Mogelijk ook interessant: Appartement.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Wat kost gemiddeld een woning in Westbroek kopen?

In deze gemeente De Bilt vinden we circa 19.738 woonobjecten. Het gaat om 12.778 (60,4%) koopwoningen en 6.960 (39%) huurwoningen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 129 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €421.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €634.801. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit zorgt ervoor dat dat er maar weinig aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Westbroek. Woningen staan kort te koop en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Westbroek?

Een woonhuis in De Bilt gebruikt gemiddeld 1410 m3 gas en 3020 kWh electriciteit. Een flat of appartement is relatief zuinig (850 kuub gas en 2110 stroom (kWh). Een vrijstaande villa is gemiddeld gezien een grootverbruiker (2600 m3 gas en 4790 stroom (kWh)). Een aanmerkelijk deel huizenbezitters van huizen te koop in Westbroek passen duurzame verwarmingsbronnen als zonnepanelen, warmtepomp, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler toe om de energienota te drukken.

Welk type gezinnen wonen in Westbroek?

Deze woonplaats kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente zijn 43.137 inwoners die we kunnen onderverdelen in 19.259 verschillende gezinnen. Hier wonen 7.144 eenpersoonshuishoudens, 5.559 huishoudens zonder kinderen en 6.556 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,2 personen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

In de eerste fase denk je na over de vraagprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. De meest gangbare middelen zijn Funda, Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Nu ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Daarna starten biedingen en onderhandelingen. Zit er een fraai bod tussen? Dan is het tijd voor de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Westbroek?

In de omgeving zijn meerdere bouwkavels beschikbaar waar een woonbestemming op zit. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Westbroek bouwen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.debilt.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Nibud voor postcodegebied 3615.

Plaats een reactie