Woning kopen Cornwerd

Plannen om een woning te kopen in Cornwerd? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Friesland. In en rondom deze plek zijn er meerdere voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Bovendien vind je hier een park en natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. Er zijn in deze gemeente in totaal 42.501 woningen (65,1% koopwoning, 34,5% huur). De koopsom van een huis is recent fors gestegen en komt nu uit op €297.003. Op dit huizenportaal ontdek je het beschikbare woningaanbod in Cornwerd, adressen van NVM-makelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. Tevens lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Friesland.
 • Je vind hier onder andere tussenwoningen en grotere huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €210.000, de gemiddelde verkoopprijs is €297.003.
 • Je hebt hier toegang tot diverse mogelijkheden zoals scholen, winkels, natuurgebieden, kinderopvang, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
PlaatsCornwerd
Postcode8753
Netnummer0515 (+31515)
Inwoners (gemeente)89.987
Aantal huishoudens39.929
Aantal huishoudens met kinderen13.257
Gemiddelde huishoudensgrootte2,21
Aantal woningen42.501
Aantal koopwoningen34.625
Aantal huurwoningen7.876
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€210.000
Gemiddelde verkoopprijs€297.003
Gemiddeld gasverbruik1300 m3
Gemiddeld stroomverbruik2630 kWh

Woningaanbod Cornwerd maart 2024

Met onze huizenzoeker tref je het huidige beschikbare woningaanbod van maart 2024. Filter eenvoudig op woonoppervlakte, vraagprijs, bouwjaar, woningtype, ligging, aantal kamersen andere woningeigenschappen als isolatie of aanwezigheid van een garage. Bel of mail het makelaarskantoor voor een bezichtigingsmoment. Op onze website vind je ook woningen die te koop staan in Makkum, Idsegahuizum, Kornwerderzand, Zurich en Pingjum.

woning-te-koop-cornwerd

Appartement kopen in Cornwerd

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn betaalbaar, vaak gelegen op een centrale plek, vaak gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en zijn vaak onderdeel van een VvE. Belangrijke nadelen: je hebt minder ruimte, een tuin ontbreekt vaak en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Een fijne ligging en zeer levensloopbestendig.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 en 105 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 830 m3 gas en doorgaans 1800 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Cornwerd

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. De minpunten zijn: geen garage en je hebt minder lichtinval.

 • Waardevaste investering.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 75 m2 & 122 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1160 kuub gas + 2350 kWh elektriciteit.

Hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Cornwerd is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt wat minder inkijk, meer lichtinval en je kunt vaak de auto goed parkeren. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeshuizen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 93 m2 – 123 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2480 kWh elektra en 1300 m3 gas ingekocht.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Cornwerd

Een twee onder een kap betekent 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De totale bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Nadelen zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 131 m2 & 149 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2690 kWh stroom en 1300 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Belangrijkste voordelen: veel woonruimte, een grote tuin en je hebt maximale privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 150 m2 en 196 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3460 elektriciteit (kWh) & 1740 gas (m3) ingekocht.

In vijf stappen een woning kopen in Cornwerd

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het een goed idee om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Op het moment dat hij een goede calculatie heeft wat je budget is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via websites als Funda, Vbo.nl, Pararius, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Jaap.nl kan je 24/7 woningen te koop in Cornwerd Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding door het huis. Door een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat jij wil bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de WOZ-waarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. In veel situaties is het een aanrader om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze makelaar zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Loop na of alles correct staat en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  De volgende stap is om de financiering van het huis in orde te maken. Gebaseerd op aankoopwaarde, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen wordt vastgesteld wat de maximale lening is en welke hypotheek geschikt is. Nu ben je bijna klaar. Als laatste die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Taxateurs en makelaardijen in Cornwerd

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze woningdeskundige heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en helpt met zaken als bezichtigingen. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de waarde van een woning bepaalt op basis van vaste criteria. Een dergelijk taxatierapport is nodig bij het kopen van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Hieronder tonen wij adresgegevens van taxateurs en makelaars in Cornwerd en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een goede hypotheekadviseur in Cornwerd helpt je bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Deze expert bekijkt jouw financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.700 & €3.200. In de tabel hieronder check je gegevens van financieel adviseurs in Cornwerd.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Cornwerd. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Cornwerd

De afgelopen periode (maart 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze gemeente. Hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Cornwerd en net daarbuiten. Belangrijk detail: je ziet hier de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Mogelijk ook interessant: Opstalverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Cornwerd kopen?

In en rondom de gemeente Súdwest-Fryslân bestaan er circa 42.501 huizen. De verdeling is als volgt: 34.625 (65,1%) koophuizen en 7.876 (34,5%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. woonoppervlak van 149 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €210.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €297.003. De woningmarkt is krap. Dat wil zeggen dat het aanbod klein is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Cornwerd. Woningen staan kort te koop en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Cornwerd?

Een woning in Súdwest-Fryslân verbruikt qua energie gem. zo’n 1300 m3 aan gas en 2630 kWh elektra. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (830 kuub gas en 1800 kWh elektra. Een vrijstaand huis is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1740 m3 aan gas en 3460 electriciteit (kWh)). Meer en meer bezitters van huizen te koop in Cornwerd passen duurzame producten zoals zonnepanelen, dubbel glas, warmtepomp, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor huishoudens wonen in Cornwerd?

Deze woonplaats kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente verblijven 89.987 personen in 39.929 verschillende huishoudens. Het betreft 13.982 eenpersoonshuishoudens, 12.690 huishoudens zonder kinderen en 13.257 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,21 mensen (volwassenen en kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst denk je na over de vraagprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Maak gebruik van Funda, de Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Nu style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en plan je bezichtigingen in. Vervolgens starten biedingen en onderhandelingen. een mooi bod ontvangen? Dan volgen nog het (voorlopige) koopcontract en de overdrachtsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Cornwerd?

In de omgeving zijn er meestal wel bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Cornwerd laten ontwerpen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.gemeentesudwestfryslan.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Nibud, Rvo.nl, Milieucentraal, Consumentenbond voor postcodegebied 8753.

Plaats een reactie