Woning kopen Idsegahuizum

Van plan om een woning te kopen in Idsegahuizum? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Friesland. In de regio heb je toegang tot allerhande faciliteiten als winkels, OV en scholen. Daarnaast kan je hier genieten van een groot natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. De gemeente heeft 42.501 woningen (65,1% koophuis, 34,5% huurwoningen). De gemiddelde prijs van een huis is de afgelopen jaren flink gestegen richting €297.003. Op dit woningportaal bieden wij het woningaanbod in Idsegahuizum, gegevens van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. Ook bieden we informatie over verschillende woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een heerlijke plek in Friesland.
 • Je hebt de keuze uit kleine appartementen en luxe villa’s.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €210.000, de doorsnee verkoopprijs is €297.003.
 • In de regio vind je volop faciliteiten zoals winkels, sportclubs, restaurants, kinderopvang, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
PlaatsIdsegahuizum
Postcode8755
Netnummer0515 (+31515)
Inwoners (gemeente)89.987
Aantal huishoudens39.929
Aantal huishoudens met kinderen13.257
Gemiddelde huishoudensgrootte2,21
Aantal woningen42.501
Aantal koopwoningen34.625
Aantal huurwoningen7.876
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€210.000
Gemiddelde verkoopprijs€297.003
Gemiddeld gasverbruik1300 m3
Gemiddeld stroomverbruik2630 kWh

Woningaanbod Idsegahuizum maart 2024

In ons overzicht bieden we het actuele woningaanbod van maart 2024. Selecteer op ligging, bouwjaar, woonoppervlakte, vraagprijs, woningtype, aantal kamersen additionele aspecten als energieneutraal en en de aanwezigheid van een balkon. Extra info nodig? Bezoek dan het makelaarskantoor voor het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook het woningaanbod Piaam, Gaast, Makkum, Cornwerd & Kornwerderzand.

woning-te-koop-idsegahuizum

Studio of appartement kopen in Idsegahuizum

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Deze studio’s zijn voordelig, ze zijn centraal gelegen, in de regel gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Minpunten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, je hebt meestal geen eigen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alle faciliteiten om de hoek en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 64 m2 – 92 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 830 m3 gas en gem. 1800 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Idsegahuizum

De betekenis van een tussenwoning is een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Wat betreft de nadelige aspecten: een kleine achtertuin en vooral buiten minimale privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 82 m2 en 110 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1160 kuub gas en 2350 kWh aan stroom.

Hoekwoning

Een net hoekhuis in Idsegahuizum is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, meer lichtinval en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan tussenwoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 96 m2 – 124 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2480 kWh elektra & 1300 m3 gas verstookt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Idsegahuizum

Een twee onder een kap betekent 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het betaalbaar is. Punten van aandacht zijn: dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 126 m2 & 148 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2690 kWh stroom en 1300 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Het mooiste is: veel woonruimte, een grote tuin en je hebt een groot gevoel van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 149 m2 & 192 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3460 elektriciteit (kWh) en 1740 gas (m3) ingekocht.

Uitleg: een woning kopen in Idsegahuizum

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het gebruikelijk om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Vanaf het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je kunt lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Vbo.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Idsegahuizum Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide rondleiding. Bij het bekijken van de woning kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bieden op een woning

  Jouw bod komt tot stand door de waarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Tevens is het aan te raden een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze makelaar gaat samen met jou het huis bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Neem goed door of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De gezamenlijke koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering rond te maken. Gebaseerd op koopsom, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen middelen en toekomstige verbouwingen wordt voor jou berekend welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Als laatste ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaars en taxateurs in Idsegahuizum

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het aankopen van een woning. Deze deskundige heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Belangrijk: een NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een deskundige die objectief de waarde van een huis kan vaststellen aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Zo’n taxatierapport heb je nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In het overzicht hieronder tref je namen en adressen van taxateurs en makelaars in Idsegahuizum en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een erkend hypotheekadviseur in Idsegahuizum geeft je natuurlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Jouw adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.350 & €3.250. In de volgende weergave bekijk je adressen van financieel adviseurs in Idsegahuizum.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Idsegahuizum. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Idsegahuizum

Deze maand (maart 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze streek. Hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Idsegahuizum en in de buurt. Belangrijk detail: dit zijn alleen de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Lees ook verder over Aansprakelijkheidsverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Hoe duur is een woning in Idsegahuizum kopen?

In en rondom de gemeente Súdwest-Fryslân zijn er 42.501 woningen. Het gaat om 34.625 (65,1%) koopwoningen en 7.876 (34,5%) huurwoningen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 149 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €210.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €297.003. De woningmarkt is vrij overspannen. Je moet er rekening mee houden dat dat je niet veel te kiezen hebt en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Idsegahuizum. De doorlooptijd van een woning is kort en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat is het energieverbruik van woningen in Idsegahuizum?

Een woonobject in Súdwest-Fryslân gebruikt gemiddeld 1300 m3 gas voor verwarming en warm water en 2630 kWh electriciteit. Een appartement of flat is relatief zuinig (830 m3 gas voor verwarming en warm water en 1800 elektra (kWh). Een vrijstaand huis verbruikt de meeste energie (1740 m3 per jaar aan gas en 3460 kWh elektra). Steeds meer eigenaren van huizen te koop in Idsegahuizum passen duurzame artikelen zoals dubbel glas, zonneboiler, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie, warmtepomp toe om de energienota te drukken.

Welk type gezinnen wonen in Idsegahuizum?

Deze buurt heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente leven 89.987 inwoners die we kunnen onderverdelen in 39.929 verschillende huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 13.982 eenpersoonshuishoudens, 12.690 huishoudens zonder kinderen en 13.257 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,21 bewoners.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin calculeer je de huidige marktprijs en maak je een publiciteitsplan. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, Open Huizen dagen of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Daarbij moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en plan je bezichtigingen in. Als dat allemaal gelukt is gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Een passend bod ontvangen? Dan is het tijd voor het voorlopige koopcontract en de overdrachtsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Idsegahuizum?

In deze streek zijn er meestal wel bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Idsegahuizum bouwen of laten bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.gemeentesudwestfryslan.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Milieucentraal, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 8755.

Plaats een reactie