Woning kopen Pingjum

Jouw ideale woning kopen in Pingjum? Het is een heerlijke plek in de provincie Friesland. In de buurt vind je meerdere voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. In aanvulling daarop kan je hier genieten van een mooi en rustig natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente zijn er in totaal 42.501 woningen (65,1% koopwoning, 34,5% huur). De prijs van een huis stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €297.003. Op dit woningportaal tonen wij het recente woningaanbod in Pingjum, adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Ook vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een unieke plek in de provincie Friesland.
 • Er is een mix van starterswoningen en exclusieve chalets.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €210.000, de gemiddelde woningprijs is €297.003.
 • In de regio zijn veel mogelijkheden zoals scholen, sportclubs, natuurgebieden, winkels, restaurants.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
PlaatsPingjum
Postcode8749
Netnummer0517 (+31517)
Inwoners (gemeente)89.987
Aantal huishoudens39.929
Aantal huishoudens met kinderen13.257
Gemiddelde huishoudensgrootte2,21
Aantal woningen42.501
Aantal koopwoningen34.625
Aantal huurwoningen7.876
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€210.000
Gemiddelde verkoopprijs€297.003
Gemiddeld gasverbruik1300 m3
Gemiddeld stroomverbruik2630 kWh

Woningaanbod Pingjum maart 2024

Hieronder krijg je inzicht in alle huizen die deze maand (maart 2024) te koop staan. Zoek specifiek o.b.v. vraagprijs, woningtype, aantal kamers, ligging, perceeloppervlakte, woonoppervlakteen meer onderwerpen zoals energielabel en aanwezigheid van een bad. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de verkoopmakelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook het woningaanbod Zurich, Kornwerderzand, Witmarsum, Wons of Schraard.

woning-te-koop-pingjum

Eigen appartement kopen in Pingjum

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, gebouwd op centraal gelegen locaties, zijn doorgaans gelijkvloers zijn zeer energiezuinig en zijn ook nog eens onderhoudsarm Niet vergeten: het is een relatief kleine woning, je hebt meestal geen eigen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Gunstige ligging en een gunstige aanschafprijs.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 en 101 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 830 m3 gas en 1800 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Pingjum

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat maakt dat het een veilige investering is. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 86 m2 – 111 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1160 kuub gas & 2350 kWh elektriciteit.

Hoekwoning

Een net hoekhuis in Pingjum is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, minder last van schaduw en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een tussenwoning en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 88 m2 & 130 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2480 kWh stroom + 1300 m3 gas gebruikt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Pingjum

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten waar je op moet letten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 129 m2 en 148 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2690 kWh elektra & 1300 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Het mooiste is: enorm veel (woon)ruimte en je hebt veruit de meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 141 m2 & 201 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3460 elektra (kWh) & 1740 gas (m3) gebruikt.

5-stappenplan: een woning kopen in Pingjum

 1. Bereken je max. hypotheek

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan adviseren wij om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Wanneer hij berekend heeft wat jouw max. hypotheek is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via woningzoeksites als Funda, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Vbo.nl, Huislijn.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Pingjum Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Maak dan direct een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Bij het doorlopen van de woning kun je zelf de woning opnemen.

 3. Start met het biedingsproces

  Je bieding bepaal je op basis van de marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Jij kunt ook informeren om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze makelaar zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en adviseert je over de bieding. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Controleer zorgvuldig of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Als laatste is het tijd om de financiering van de koop af te ronden. A.d.h.v. de overeengekomen prijs, kosten koper, zelf in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Nu ben je bijna klaar. Als laatste onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Woningtaxateurs en makelaars in Pingjum

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Hij of zij kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxatie specialist is iemand die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Zo’n taxatierapport heb je nodig bij het afsluiten van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de onderstaande tabel vind je adresgegevens van taxateurs en makelaars in Pingjum en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Pingjum geeft je persoonlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De bank of adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.200 & €2.500. In de volgende weergave bieden we adressen van financieel adviseurs in Pingjum.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Pingjum. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Pingjum

In maart 2024 zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze gemeente. In de zoekmachine hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Pingjum en omliggende plekken. Let op: je vindt alleen de vraagprijs, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Klik ook direct door naar de pagina over Glasvezel vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Wat kost nu een woning in Pingjum kopen?

In deze gemeente Súdwest-Fryslân zijn er ruim 42.501 woonobjecten. Je vindt hier circa 34.625 (65,1%) koopwoningen en 7.876 (34,5%) huurwoningen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 149 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €210.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €297.003. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit heeft als gevolg dat er maar beperkt aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Pingjum. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Pingjum?

Een woonobject in Súdwest-Fryslân verbruikt gemiddeld 1300 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2630 stroom (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (830 m3 gas en 1800 stroom (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis gebruikt vaak het meeste energie (1740 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3460 elektra (kWh)). Een groeiend aantal huiseigenaren van huizen te koop in Pingjum passen duurzame investeringen zoals vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, dubbel glas, warmtepomp toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor gezinnen wonen in Pingjum?

Deze omgeving heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente wonen 89.987 inwoners die we kunnen onderverdelen in 39.929 verschillende gezinnen. Het gaat om 13.982 eenpersoonshuishoudens, 12.690 families zonder kinderen en 13.257 families met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,21 personen.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Ten eerste moet je een verkoopprijs bepalen en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de NVM Open Huizen Dag of via bekenden, vrienden en familie. Vervolgens zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en maak je afspraken voor een rondleiding. In de volgende stap kunnen huizenzoekers een bod doen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan leg je alles vast in de koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Pingjum?

In de omgeving zijn er een aantal bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Pingjum bouwen of laten bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.gemeentesudwestfryslan.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud, Rvo.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 8749.

Plaats een reactie