Woning kopen Zurich

Van plan om een woning te kopen in Zurich? Het is een geweldige plek in de provincie Friesland. In de nabije omgeving vind je diverse voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Verder kan je hier genieten van een prachtig groen natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In totaal zijn er in deze gemeente 42.501 woningen (65,1% koophuis, 34,5% huur). De gemiddelde transactieprijs van een woning stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €297.003. Op deze informatieve website bieden wij het nieuwe woningaanbod in Zurich, adressen van kantoren als aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Daarnaast lees je alles over de meest populaire woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Friesland.
 • Je vindt hier een goede mix van kleine appartementen en grotere huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €210.000, de gemiddelde woningprijs is €297.003.
 • In deze buurt vind jij veel voorzieningen zoals natuurgebieden, kinderopvang, winkels, sportclubs, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
PlaatsZurich
Postcode8751
Netnummer0517 (+31517)
Inwoners (gemeente)89.987
Aantal huishoudens39.929
Aantal huishoudens met kinderen13.257
Gemiddelde huishoudensgrootte2,21
Aantal woningen42.501
Aantal koopwoningen34.625
Aantal huurwoningen7.876
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€210.000
Gemiddelde verkoopprijs€297.003
Gemiddeld gasverbruik1300 m3
Gemiddeld stroomverbruik2630 kWh

Woningaanbod Zurich april 2024

Bijgaand bieden we het actuele woningaanbod van april 2024. Filter eenvoudig op aantal kamers, ligging, perceeloppervlakte, vraagprijs, woningtype, woonoppervlakteen andere eigenschappen zoals woninglabel en parkeeropties. Heb je iets gevonden? Contacteer dan het makelaarskantoor en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het woningaanbod Kornwerderzand, Cornwerd, Pingjum, Witmarsum of Wons.

woning-te-koop-zurich

Een appartement kopen in Zurich

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, kennen goede bereikbaarheid, bijna altijd gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en het onderhoud is zeer beperkt. Belangrijke nadelen: het is een relatief kleine woning, een tuin ontbreekt vaak en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Gunstige ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 – 99 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 830 m3 gas en 1800 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Zurich

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat maakt dat het een veilige investering is. Er zijn ook nadelen: een kleine achtertuin en vooral buiten minimale privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 83 m2 – 115 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1160 kuub gas & 2350 kWh stroomverbruik.

Hoekwoning

Een echt hoekhuis in Zurich is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, er komt meer daglicht binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan tussenwoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 98 m2 en 129 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2480 kWh stroom en 1300 m3 gas afgenomen.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Zurich

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Het is een heel ruim huis en veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. De kritieke factoren zijn: je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 126 m2 & 140 m2.
 • Verwachting: er wordt 2690 kWh elektriciteit & 1300 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je bent lekker op jezelf: je hebt praktisch geen last van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 151 m2 & 200 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3460 elektriciteit (kWh) en 1740 gas (m3) ingekocht.

In vijf stappen een woning kopen in Zurich

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan adviseren wij om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. In de situatie dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je kunt lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via platforms zoals Funda, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Pararius kan je 24/7 woningen te koop in Zurich Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Contacteer dan de verkopende makelaar voor het bezichtigen van het huis. Bij het doorlopen van de woning kun je zelf de woning opnemen.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de te verwachten marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Het kan handig zijn een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze specialist kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? De koopakte kan dan opgesteld worden. Check altijd of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. De financiering definitief rondmaken

  De volgende stap is om de financiering af te handelen. Gebaseerd op de overeengekomen prijs, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen middelen en een bouwdepot voor verbouwing ontvang je een advies over wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Als laatste die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Taxateurs en makelaars in Zurich

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze professional onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Het taxatierapport heb je nodig bij het aankopen van een huis, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de tabel hieronder tonen wij gegevens van taxateurs en makelaars in Zurich en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een privé hypotheekadviseur in Zurich helpt je bij alle zaken omtrent een hypotheek. De bank of adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.200 en €2.700. In het schema hier check je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Zurich.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Zurich. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Zurich

Recent (april 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze regio. Hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Zurich en direct omgeving. Let op: je ziet hier de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer informatie over Woonverzekeringen.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost nu een woning in Zurich kopen?

In de buurt van de gemeente Súdwest-Fryslân registreren wij 42.501 huizen. Het gaat daarbij om 34.625 (65,1%) koophuizen en 7.876 (34,5%) huurwoningen. De gemiddelde woonoppervlakte is 149 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €210.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €297.003. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit heeft als gevolg dat het aanbod klein is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Zurich. Woningen staan kort te koop en je dient vaak flink te overbieden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Zurich?

Een huis in Súdwest-Fryslân kent een gem. verbruik van 1300 m3 gas voor verwarming en warm water en 2630 kWh elektra. Een appartement of flat is relatief zuinig (830 kuub gas en 1800 kWh elektra. Een vrijstaande villa neemt flink meer energie af (1740 m3 aan gas en 3460 stroom (kWh)). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Zurich passen duurzame oplossingen als zonneboiler, zonnepanelen, dubbel glas, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor gezinnen wonen in Zurich?

Deze gemeente heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente verblijven 89.987 personen in 39.929 verschillende huishoudens. Wat meer specifiek: 13.982 eenpersoonshuishoudens, 12.690 huishoudens zonder kinderen en 13.257 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,21 personen.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Aan het begin moet je een verkoopprijs bepalen en maak je een verkoopplan. Populaire kanalen zijn Funda, een open huis dag of social media en marktplaats. In de volgende stap zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en ga je bezichtigingen plannen. Hierna gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan is het tijd voor de koopakte en de notariële leveringsakte. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Zurich?

In en rondom deze gemeente zijn meerdere bouwkavels beschikbaar met een woonbestemming. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Zurich laten uittekenen. Doe navraag bij de gemeente (www.gemeentesudwestfryslan.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Nibud voor postcodegebied 8749, 8751.

Plaats een reactie