Woning kopen Easterwierrum

Jouw ideale woning kopen in Easterwierrum? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Friesland. In de nabije omgeving zijn er diverse voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Daarnaast geniet je hier ook van een heerlijk natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. Er zijn in deze gemeente in totaal 42.501 woningen (65,1% koopwoning, 34,5% huurhuizen). De gemiddelde woningprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €297.003. Op Woningassistent.nl ontdek je het huidige woningaanbod in Easterwierrum, adressen van kantoren als makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Tevens bieden we informatie over verschillende woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Friesland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. starterswoningen en luxe villa’s.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €210.000, de gemiddelde verkoopprijs is €297.003.
 • Je hebt hier toegang tot diverse opties zoals openbaar vervoer, sportclubs, winkels, scholen, restaurants.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
PlaatsEasterwierrum
Postcode9021
Netnummer058 (+3158)
Inwoners (gemeente)89.987
Aantal huishoudens39.929
Aantal huishoudens met kinderen13.257
Gemiddelde huishoudensgrootte2,21
Aantal woningen42.501
Aantal koopwoningen34.625
Aantal huurwoningen7.876
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€210.000
Gemiddelde verkoopprijs€297.003
Gemiddeld gasverbruik1300 m3
Gemiddeld stroomverbruik2630 kWh

Woningaanbod Easterwierrum februari 2024

Met onze huizenzoeker vind je alle huizen die deze maand (februari 2024) te koop staan. Zoek op bouwjaar, woonoppervlakte, aantal kamers, perceeloppervlakte, ligging, woningtypeen andere eigenschappen zoals energielabel & aanwezigheid van een bad. Interesse? Mail of bel de verkopende makelaar voor een snelle bezichtiging Via deze website bekijk je ook huizen te koop in Mantgum, Jorwert, Tersoal, Poppenwier of Raerd.

woning-te-koop-easterwierrum

Appartementen te koop Easterwierrum

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, kennen goede bereikbaarheid, zijn doorgaans gelijkvloers gebruiken weinig gas en stroom en de VvE doet het onderhoud. Niet vergeten: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is geen eigen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alles gelijkvloers en zeer levensloopbestendig.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 & 98 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 830 m3 gas & 1800 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Easterwierrum

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Er zijn ook nadelen: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt minder lichtinval.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 80 m2 – 116 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1160 kuub gas & 2350 kWh stroomverbruik.

Aanbod hoekwoningen

Een net hoekhuis in Easterwierrum is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een grotere kavel, je hebt meer privacy, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijwoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 87 m2 en 114 m2.
 • Schatting: er wordt 2480 kWh elektriciteit & 1300 m3 gas verstookt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Easterwierrum

De definitie van een twee onder een kap is: twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met slechts beperkte inkijk. De totale bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Minpunten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 122 m2 – 142 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2690 kWh elektra & 1300 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je geniet een grote mate van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 150 m2 – 194 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3460 stroom (kWh) + 1740 gas (m3)afgenomen.

Uitleg: een woning kopen in Easterwierrum

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Als je huizen gaat bekijken dan doe je er goed aan om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Op het moment dat hij berekend heeft wat je kunt betalen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Een bezichtiging plannen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Vbo.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl kan je razendsnel woningen te koop in Easterwierrum Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide rondleiding. Bij het bekijken van de woning kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bieding komt tot stand door de WOZ-waarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). In veel situaties is het een aanrader om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze deskundige zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en adviseert je over de bieding. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Bekijk goed of alles volgens afspraak erin staat en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering te bevestigen. D.m.v. het biedbedrag, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen middelen en een bouwdepot voor verbouwing wordt vastgesteld wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Afsluitend breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaardijen en taxateurs in Easterwierrum

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze persoon kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Tip: de NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxatie specialist is iemand die de marktwaarde van een huis inschat op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een taxatierapport heb je nodig bij het verkrijgen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In het overzicht hieronder tonen wij adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Easterwierrum en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een deskundige hypotheekadviseur in Easterwierrum helpt je van A tot Z bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Deze expert kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.350 en €2.550. In onderstaande lijst tref je adressen van financieel adviseurs in Easterwierrum.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Easterwierrum. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Easterwierrum

Recent (februari 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze streek. Hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Easterwierrum en omliggende plekken. Erg belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Mogelijk ook interessant: Bouwrente.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Wat kost nu een woning in Easterwierrum kopen?

In de hele gemeente Súdwest-Fryslân vind je ongeveer 42.501 woningen. Dit zijn 34.625 (65,1%) koopwoningen en 7.876 (34,5%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 149 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €210.000 en de gem. marktprijs is €297.003. De woningmarkt is krap. Dit heeft als gevolg dat dat er maar weinig aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Easterwierrum. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Easterwierrum?

Een woonobject in Súdwest-Fryslân verbruikt gemiddeld 1300 m3 aan gas en 2630 electriciteit (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (830 m3 per jaar aan gas en 1800 kWh stroom. Een vrijstaande villa gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1740 m3 gas voor verwarming en warm water en 3460 kWh elektra). Steeds meer huiseigenaren van huizen te koop in Easterwierrum passen duurzame verwarmingsbronnen als spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboiler, zonnepanelen, vloerisolatie, warmtepomp toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor type families wonen in Easterwierrum?

Deze woonplaats is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente zijn 89.987 personen in 39.929 gezinnen. Hier wonen 13.982 eenpersoonshuishoudens, 12.690 huishoudens zonder kinderen en 13.257 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,21 mensen (volwassenen en kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin bepaal je de vraagprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Maak gebruik van Funda, een open dag organiseren of social media. Vervolgens zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en plan je bezichtigingen in. In de vervolgstap gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. een mooi bod ontvangen? Dan is het tijd voor de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Easterwierrum?

In de omgeving zijn diverse bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Easterwierrum laten uittekenen. Neem contact op met de gemeente (www.gemeentesudwestfryslan.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Nibud, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 9021.

Plaats een reactie