Woning kopen Tersoal

Jouw aanstaande woning kopen in Tersoal? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Friesland. In de nabije buurt heb je toegang tot meerdere dagelijkse voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Ook geniet je hier ook van een prachtig groen natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In totaal zijn er in deze gemeente 42.501 woningen (65,1% koop, 34,5% huur, vrije sector en sociaal). De koopsom van een huis is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €297.003. Op deze website bekijk je het huidige woningaanbod in Tersoal, adressen van kantoren als makelaarskantoren, taxateurs en experts in financiële diensten. Ook vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een unieke plek in de provincie Friesland.
 • Je hebt de keuze uit rijwoningen en grotere huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €210.000, de gemiddelde prijs van een woning is €297.003.
 • Veel voorzieningen zoals opties zoals scholen, winkels, kinderopvang, natuurgebieden, sportclubs.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
PlaatsTersoal
Postcode9014
Netnummer0515 (+31515)
Inwoners (gemeente)89.987
Aantal huishoudens39.929
Aantal huishoudens met kinderen13.257
Gemiddelde huishoudensgrootte2,21
Aantal woningen42.501
Aantal koopwoningen34.625
Aantal huurwoningen7.876
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€210.000
Gemiddelde verkoopprijs€297.003
Gemiddeld gasverbruik1300 m3
Gemiddeld stroomverbruik2630 kWh

Woningaanbod Tersoal februari 2024

Hieronder blader je door optionele koophuizen die in februari 2024 worden verkocht. Maak een selectie aan de hand van ligging, perceeloppervlakte, vraagprijs, woonoppervlakte, aantal kamers, woningtypeen andere woningeigenschappen als zuinigheid & mogelijkheden voor parkeren. Neem contact op met de verkoopmakelaar voor een bezichtigingsmoment. Via deze website bekijk je ook het nieuwste woningaanbod in Easterwierrum, Mantgum, Poppenwier, Raerd en Jirnsum.

woning-te-koop-tersoal

Appartementen te koop Tersoal

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, ze zijn centraal gelegen, in de regel gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en je hebt weinig onderhoud. Minpunten zijn: je hebt minder ruimte, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Centraal gelegen en een gunstige aanschafprijs.
 • Woonoppervlak tussen de 61 m2 – 92 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 830 m3 gas en tevens 1800 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis Tersoal

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat maakt dat het een veilige investering is. Wat betreft de nadelige aspecten: geen garage en je hebt wat minder privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 75 m2 & 122 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1160 kuub gas en gem. 2350 kWh stroomverbruik.

Aanbod hoekwoningen

De betekenis van een hoekhuis in Tersoal is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt meer groen om de woning, je hebt veel meer vrijheid, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een rijtjeswoning en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 91 m2 & 127 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2480 kWh stroom en 1300 m3 gas afgenomen.

2-onder-1-kap woningen Tersoal

De betekenis van een twee onder een kap is 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. De kritieke factoren zijn: dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 135 m2 en 149 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2690 kWh stroom en 1300 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Belangrijkste voordelen: erg veel ruimte in en om de woning en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 148 m2 – 203 m2.
 • Verwachting: er wordt 3460 stroom (kWh) en 1740 gas (m3) ingekocht.

In vijf stappen een woning kopen in Tersoal

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan adviseren wij om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Wanneer je weet wat je budget is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via concepten als Funda, en ook Huizenzoeker.nl, Huispedia, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Tersoal Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor een bezichtiging. Tijdens een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Breng een bod uit

  Wat je wilt bieden bepaal je op basis van de woningwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het kan handig zijn een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze huis-expert gaat mee met de rondleiding door de woning en stelt samen met jou het bod samen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? De koopakte zal dan worden samengesteld. Kijk goed of de juiste dingen erin staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Als laatste is het tijd om de financiering van de woning in orde te maken. A.d.h.v. de overeengekomen prijs, kosten koper (k.k.), zelf in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Helemaal aan het einde die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Taxateurs en makelaardijen in Tersoal

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze expert kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een specialist die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Dit taxatierapport is een dossierstuk bij het kopen van een woning, het oversluiten van een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Bijgaand kan je aan de slag met contactgegevens van taxateurs en makelaars in Tersoal en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een professionele hypotheekadviseur in Tersoal geeft je passend en persoonlijk advies bij het vinden van een goede hypotheek. Deze expert bekijkt jouw financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.300 en €3.250. In onderstaande lijst bieden we namen en adressen van financieel adviseurs in Tersoal.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Tersoal. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Tersoal

Recent (februari 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in de regio. In het overzicht hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Tersoal en omgeving. Let op: het gaat hierbij om de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Check ook meer details over Kosten koper.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Wat kost een woning in Tersoal kopen?

In de hele gemeente Súdwest-Fryslân vinden we circa 42.501 huizen. Er zijn 34.625 (65,1%) koopwoningen en 7.876 (34,5%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een gebruiksoppervlakte van gemiddeld 149 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €210.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €297.003. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit houdt in dat er maar beperkt aanbod is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Tersoal. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Tersoal?

Een huishouden in Súdwest-Fryslân kent een gem. verbruik van 1300 kuub gas en 2630 electriciteit (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (830 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1800 elektra (kWh). Een vrijstaande woning is een grootverbruiker qua energie (1740 m3 gas en 3460 kWh stroom). Meer en meer huiseigenaren van huizen te koop in Tersoal passen duurzame verwarmingsbronnen als vloerisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dubbel glas, warmtepomp, zonneboiler toe om de energienota te drukken.

Wat voor type families wonen in Tersoal?

Dit gebied kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente wonen 89.987 mensen in 39.929 huishoudens. Het betreft 13.982 eenpersoonshuishoudens, 12.690 huishoudens zonder kinderen en 13.257 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,21 mensen.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin denk je na over de vraagprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de Open Huizen dagen of social media. Vervolgens zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en plan je bezichtigingen in. Daarna krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan volgen nog het (voorlopige) koopcontract en de overdrachtsakte bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Tersoal?

In deze buurt kun je kiezen voor bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Tersoal realiseren. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.gemeentesudwestfryslan.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Nibud, Milieucentraal, Rvo.nl voor postcodegebied 9014.

Plaats een reactie