Woning kopen Exmorra

Van plan om een woning te kopen in Exmorra? Het is een gezellige plaats in de provincie Friesland. In de regio zijn er diverse dagelijkse voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Daarnaast ontdek je hier een bijzondere natuur waar je heerlijk samen kunt zijn. De gemeente heeft 42.501 huizen (65,1% koopwoning, 34,5% huur, particulier en woningcorporaties). De prijs van een woning is de afgelopen jaren flink gestegen richting €297.003. Op dit woningplatform check je het actuele woningaanbod in Exmorra, namen en adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Verder lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Friesland.
 • Je vindt hier een goede mix van rijtjeshuizen en vrijstaand.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €210.000, de basis verkoopprijs is €297.003.
 • In de regio vind je volop mogelijkheden zoals scholen, winkels, kinderopvang, restaurants, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
PlaatsExmorra
Postcode8759
Netnummer0515 (+31515)
Inwoners (gemeente)89.987
Aantal huishoudens39.929
Aantal huishoudens met kinderen13.257
Gemiddelde huishoudensgrootte2,21
Aantal woningen42.501
Aantal koopwoningen34.625
Aantal huurwoningen7.876
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€210.000
Gemiddelde verkoopprijs€297.003
Gemiddeld gasverbruik1300 m3
Gemiddeld stroomverbruik2630 kWh

Woningaanbod Exmorra maart 2024

In ons overzicht maak je kennis met optionele koophuizen die in maart 2024 worden verkocht. Zoek specifiek o.b.v. aantal kamers, vraagprijs, perceeloppervlakte, ligging, bouwjaar, woningtypeen meer onderwerpen zoals isolatie en rolstoelvriendelijk. Neem contact op met de verkopende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook huizen die te koop staan in Ferwoude, Hieslum, Allingawier, Gaast & Piaam.

woning-te-koop-exmorra

Studio of appartement kopen in Exmorra

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, kennen goede bereikbaarheid, zijn gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Aandachtspunten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen eigen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Gunstige ligging en geen tuinonderhoud.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 – 104 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 830 m3 gas en gem. 1800 kWh aan stroom.

Aanbod rijtjeshuis Exmorra

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus aan beide kanten vast. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn doorgaans een goede investering. Wat betreft de nadelige aspecten: geen garage en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 71 m2 & 122 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1160 kuub gas en doorgaans 2350 kWh elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Exmorra is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een grotere tuin, je geniet van meer privacy, er komt meer daglicht binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Ze zijn vaak wat duurder dan rijtjeshuizen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 90 m2 – 112 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2480 kWh elektra & 1300 m3 gas verstookt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Exmorra

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Punten waar je op moet letten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 132 m2 – 151 m2.
 • Verwachting: er wordt 2690 kWh stroom en 1300 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je hebt maximale privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Let op: Goedkoop is het niet. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 141 m2 en 203 m2.
 • Verwachting: er wordt 3460 elektra (kWh) & 1740 gas (m3) afgenomen.

In vijf stappen een woning kopen in Exmorra

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het het beste om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Eens hij berekend heeft wat je maximaal kunt lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via concepten als Funda, en ook Jaap.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Pararius kan je razendsnel woningen te koop in Exmorra Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor een uitgebreide bezichtiging. Door te kiezen voor een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Start met het biedingsproces

  Jouw bod komt tot stand door de te verwachten marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Het is vaak niet onverstandig een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze professional loopt mee als je de woning gaat bekijken en adviseert je over de bieding. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Is jouw bod het winnende bod? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Kijk goed of alles klopt en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering van het huis te bevestigen. Aan de hand van de overeengekomen prijs, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen middelen en te verwachten verbouwkosten en investeringen ontvang je een advies over wat de maximale lening is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Vervolgens moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaardijen en taxateurs in Exmorra

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het aankopen van een woning. Deze expert heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxatie expert is een specialist die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van een aantal factoren. Een actueel taxatierapport heb je nodig bij het kopen van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de tabel hieronder vind je adresgegevens van taxateurs en makelaars in Exmorra en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een erkende hypotheekadviseur in Exmorra geeft je passend en persoonlijk advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. De adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.700 en €3.100. In de volgende weergave verstrekken we contactgegevens van financieel adviseurs in Exmorra.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Exmorra. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Exmorra

Afgelopen maand (maart 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze streek. In de zoekmachine hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Exmorra en net daarbuiten. Noemenswaardig: je ziet hier de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Mogelijk ook interessant: Koopwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Hoe duur is gemiddeld een woning in Exmorra kopen?

In de buurt van de gemeente Súdwest-Fryslân registreren wij 42.501 woonhuizen. We maken onderscheid tussen 34.625 (65,1%) koophuizen en 7.876 (34,5%) huurwoningen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 149 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €210.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €297.003. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit houdt in dat er niet veel aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Exmorra. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Exmorra?

Een woning in Súdwest-Fryslân verbruikt gemiddeld 1300 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2630 elektra (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (830 kuub gas p/jaar en 1800 kWh electriciteit. Een groot vrijstaand woonhuis gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1740 m3 gas en 3460 electriciteit (kWh)). Steeds meer bezitters van huizen te koop in Exmorra passen duurzame bronnen zoals dubbel glas, zonneboiler, zonnepanelen, warmtepomp, dakisolatie, spouwmuurisolatie toe om de energienota te drukken.

Wat voor type families wonen in Exmorra?

Deze gemeente kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente zijn 89.987 inwoners in 39.929 verschillende huishoudens. Dit zijn 13.982 eenpersoonshuishoudens, 12.690 gezinnen zonder kinderen en 13.257 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,21 mensen.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats moet je een verkoopprijs bepalen en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Bekende kanalen zijn Funda, Open Huizen dagen of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Tevens moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Daarna krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan teken je de koopakte en de akte van levering via een notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Exmorra?

In deze provincie kun je kiezen voor bouwkavels die een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Exmorra realiseren. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.gemeentesudwestfryslan.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Rvo.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 8759.

Plaats een reactie