Woning kopen Allingawier

Van plan om een woning te kopen in Allingawier? Het is een geweldige plek in de provincie Friesland. In de regio vind je verschillende faciliteiten zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Daarnaast tref je hier een prachtig groen natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. In 2024 zijn er in de gemeente 42.501 huizen (65,1% koophuis, 34,5% huur). De koopsom van een huis stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €297.003. Op Woningassistent.nl bekijk je het woningaanbod in Allingawier, adresgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. In aanvulling daarop tonen wij extra informatie over huizentypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Friesland.
 • Het aanbod is divers met zowel kleinere huizen en luxe villa’s.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €210.000, de gemiddelde woningprijs is €297.003.
 • In de regio zijn veel faciliteiten zoals kinderopvang, restaurants, sportclubs, natuurgebieden, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
PlaatsAllingawier
Postcode8758
Netnummer0515 (+31515)
Inwoners (gemeente)89.987
Aantal huishoudens39.929
Aantal huishoudens met kinderen13.257
Gemiddelde huishoudensgrootte2,21
Aantal woningen42.501
Aantal koopwoningen34.625
Aantal huurwoningen7.876
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€210.000
Gemiddelde verkoopprijs€297.003
Gemiddeld gasverbruik1300 m3
Gemiddeld stroomverbruik2630 kWh

Woningaanbod Allingawier mei 2024

In het schema hierna bieden we alle woningen die in mei 2024 te koop worden aangeboden. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als woningtype, vraagprijs, ligging, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, aantal kamersen meer onderwerpen zoals woninglabel of de aanwezigheid van een kelder. Neem contact op met de bewoners of makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons woningplatform bekijk je ook huizen die te koop staan in Exmorra, Ferwoude, Gaast, Piaam en Idsegahuizum.

woning-te-koop-allingawier

Appartement kopen in Allingawier

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, ze zijn vaak gunstig gelegen, vaak gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en de VvE doet het onderhoud. Wat wel geldt: het is een relatief kleine woning, je moet de tuin vaak delen en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alle faciliteiten om de hoek en zeer levensloopbestendig.
 • Woonoppervlak tussen de 62 m2 – 103 m2.
 • Het energiegebruik is circa 830 m3 gas + 1800 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis Allingawier

Een tussenwoning is een woningtype die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte (binnen en buiten) en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 74 m2 & 109 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1160 kuub gas en daarbij 2350 kWh stroom.

Aanbod hoekwoningen

Een specifiek hoekhuis in Allingawier is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt wat minder inkijk, je geniet van lekker veel daglicht en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijtjeswoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 80 m2 en 114 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2480 kWh elektra + 1300 m3 gas gebruikt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Allingawier

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Punten waar je op moet letten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 127 m2 – 150 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2690 kWh stroom en 1300 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Je hebt ontzettend veel woonruimte en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 146 m2 & 199 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3460 elektriciteit (kWh) + 1740 gas (m3)afgenomen.

In 5 stappen: een woning kopen in Allingawier

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan adviseren wij om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Wanneer je weet wat je verantwoord kan lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Op de website van Funda, maar ook Pararius, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl, Jaap.nl, Huispedia kan je nagenoeg alle woningen te koop in Allingawier Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding door het huis. Tijdens een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bieding stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het kan handig zijn een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze makelaar zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Loop na of de juiste dingen erin staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de koop definitief te regelen. A.d.h.v. aankoopwaarde, kosten koper (k.k.), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en een bouwdepot voor verbouwing zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Nu ben je bijna klaar. Als laatste teken je de akte van levering bij de notaris. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Woningtaxateurs en makelaars in Allingawier

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden van een geschikte woning. Hij of zij zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Goed om te weten: de NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een deskundige die de marktwaarde van een huis inschat op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Een actueel taxatierapport is een dossierstuk bij het aankopen van een huis, een offerte voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de onderstaande tabel tonen wij adressen van taxateurs en makelaars in Allingawier en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Allingawier geeft je natuurlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Jouw financiële man loopt jouw financiële situatie door en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.800 & €2.650. In de volgende weergave tref je gegevens van financieel adviseurs in Allingawier.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Allingawier. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Allingawier

Recent (mei 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze streek. In de lijst hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Allingawier en direct omgeving. Belangrijk: je vindt alleen de vraagprijs, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Bekijk ook meer informatie over Arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Allingawier kopen?

In de hele gemeente Súdwest-Fryslân zijn er ruim 42.501 woonobjecten. Hierbij spreken we van 34.625 (65,1%) koopwoningen en 7.876 (34,5%) huurhuizen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 149 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €210.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €297.003. De woningmarkt is vrij overspannen. Je moet er rekening mee houden dat de keuzes zeer beperkt zijn en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Allingawier. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat is het energieverbruik van woningen in Allingawier?

Een huishouden in Súdwest-Fryslân heeft een verbruik van gemiddeld 1300 m3 aan gas en 2630 kWh electriciteit. Een flat of appartement is relatief zuinig (830 kuub gas en 1800 kWh stroom. Een vrijstaande woning heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1740 m3 per jaar aan gas en 3460 kWh elektra). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Allingawier passen duurzame artikelen zoals dakisolatie, dubbel glas, zonneboiler, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, warmtepomp toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor huishoudens wonen in Allingawier?

Dit buurtschap wordt omschreven als erg In deze gemeente verblijven 89.987 inwoners in 39.929 gezinnen. Dat betreffen 13.982 eenpersoonshuishoudens, 12.690 families zonder kinderen en 13.257 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,21 mensen.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin stel je een vraagprijs op en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de Open Huizen dagen of Facebook/instagram. Hiervoor moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. In de vervolgstap begint het onderhandelen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan is het tijd voor het voorlopige koopcontract en de notariële leveringsakte. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Allingawier?

In deze streek zijn er verschillende bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Allingawier bouwen. Informeer bij de gemeente (www.gemeentesudwestfryslan.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Nibud, Consumentenbond, Rvo.nl voor postcodegebied 8758.

Plaats een reactie